Bazı insanlar yalnız kalmaktan nefret eder hatta korkar ama bazı insanlarda yalnızlığı ve kendiyle vakit geçirmeyi daha çok sever. Sizin için yalnızlık ve yalnız kalmak nedir?

Bazı insanlar yalnız kalmaktan nefret eder hatta korkar ama bazı insanlarda yalnızlığı ve kendiyle vakit geçirmeyi daha çok sever. Sizin için yalnızlık ve yalnız kalmak nedir?

Hayır maalesef ben hiç sevmiyorum ki hayatımda her zaman yalnızdım zaten. kendimi bildim bileli pek öyle yakın hissettiğim birisi olmadı ya da içimi dökebileceğim.. yalnız kalmak ayrıca zarar veriyor hem bana hem de bir çok kişiye. çoğu insan aslında yalnızlığı sevdiğini söyler ama uzun süre yalnız kalan kişi bundan nefret eder. mesela soruyorsun yalnızlık güzel mi evet diyor. ama bakıyorsun ailesi yanında çevresinde arkadaşları var yani nasıl yalnız ki. yalnız demek seni anlayan yanında kimsenin olmaması demektir. illa sevgililik aşk değil yani. ayrıca Yalnızlık, depresyon ve kaygı gibi duygusal sorunlara neden olabilir. İnsanlar kendilerini yalnız hissettikçe içlerinde boşluk ve üzüntü yaşayabilirler. Yalnızlık, insanları sosyal ortamlardan uzaklaştırarak izole olma ve toplumdan kopma hissi yaratabilir. Yalnızlık, insanların kendilerine olan güvenlerini ve kendilerine değer vermelerini azaltabilir. Yalnızlık, kalp hastalığı, yüksek tansiyon, bağışıklık sistemi sorunları ve uykusuzluk gibi fiziksel sağlık sorunlarının riskini artırabilir. Uzun süreli yalnızlık, sosyal becerileri zayıflatıp sosyal etkileşimden kaçınma eğilimine yol açabilir. Uzun süreli yalnızlık, bilişsel işlevlerde sorunlara neden olabilir ve dikkat, hafıza ve konsantrasyon gibi becerileri etkileyebilir. Yalnızlık, insanların başkalarıyla etkili bir şekilde iletişim kurmasını zorlaştırabilir ve sosyal etkileşimde sorunlar yaşanabilir. Uzun süreli yalnızlık, insanlarda umutsuzluk ve geleceğe yönelik olumsuz düşünceler oluşturabilir. Bu nedenle, yalnızlık hisseden bir kişi bu durumu ciddiye almalı ve gerektiğinde bir uzmana başvurarak destek almalıdır. Sosyal etkileşim, güvenilir ilişkiler kurma ve sosyal çevreye katılma, yalnızlığı azaltmak için önemli adımlardır. Aynı zamanda kişisel ilgi ve hobilerle meşgul olmak, kendine değer vermek ve duygusal ihtiyaçlara özen göstermek de yalnızlıkla baş etmeye yardımcı olabilir.
Sana katılıyorum bu arada nasıl üşenmeden bu kadar uzun yazabildin?
Görüş yazmayı seviyorum.
Ben mutlak manada hep yalnızım zaten. Ailem ve kardeşimle sorunlu bir çocukluk yaşadım. Aşağılık kompleksleriyle 30 yaşına geldim.
Son 4 yılda yükselen burcum başağın etkisine girmemle birlikte ilerleme kaydetsem de arzu ettiğim mesafeyi alamadım.
Aşkta da kaybettim. 3 defa aşık oldum ruh ikizi kızlara. Üçünde de red yedim. 30 yaşından sonra fabrika ayarlarımdaki tüm milli/manevi değerleri çöpe attım.
İnanması zor gelecek ama detaya girince bu kadarı çok az diyeceksiniz. Son 4 yıldır günübirlik ilişkiler içindeyim. 136 kadınla cinsellik yaşadım. En az 70 tanesi eskorttu, en az 35 tanesi duldu, geriye kalanlar da çirkin olduğu kadar kız abazanlarıydı.
Ben amatör bir çapkınım. Amatör olduğum için de iyi bir beta oyuncusu değilim. 10 tane kıza yürüyorum. 5 tanesi g. rizekalı diyor 4 tanesi erkek arkadaşım var diyor. Yani 9 tanesi reddediyor kısacası. En çirkin ve en s. lak 1 tane kızı düşürebiliyorum ancak.
Kız düşürme şansının her kalibre erkek için en az yüzde 50 olduğu bar ortamına ise her zaman gitmek mümkün olmuyor.
Çirkin ve s. lak kızların da sadece bakire olmayanlarıyla sevişebiliyorum. Öbür türlü onlar istese de kabul etmem. Kız düşürmeyi severim ben. Kız bozmayı değil. Bakireyse gitsin başkasıyla yatsın. Ben sebebi olmam.
ben hep yalnızdım ve yalnızlığımla da dostum. her şeyden o kadar yoruldum ki, dinlemek istediğim tek şey kendi iç sesim. ister iyi ister kötü konuşsun, sadece kendimi dinlemek istiyorum.
Rica ederim.
Hem evet hem de hayır. Kafamı dinlemek bazı şeyleri tek yapmak beni mutlu ediyor. Kendi kendime yeten biriyim ama kafa dengi anlaşabileceğim biride olsa fena olmaz.
Yani yalnızlığı seviyorsun ama asosyal olmayacak bir şekilde.
Rica
Cevap
22Cevap
Yalnızlığı seviyorum. Kendime daha çok vakit ayırıyorum. Ama bazen de konuşmak için bir arkadaş istiyorum ya da sürekli beraber takılabileceğim, saçma ama eğlenceli anılarım olacağı birini isterdim. Ama maalesef öyle birini daha bulamadım.
Umarım bulursun.
Genelde sahte insanların yanında olmaktansa yalnızlığı seviyorum, ancak uzun süre yalnız kalmanın da iyi bir şey olduğunu düşünmüyorum bir zaman sonra kendimiz insanlardan iyice soyup da meyve asosyal olmaya başlıyorsunuz En azından gereksiz insanlar hayatımda olmasın yeter.
Yalnızlık Allah'a mahsus insana değil ve yalnızlık çekilir dert hiç değil Fakat hepimiz hayatta yoruluyoruz ve bazen insanı görünce kaçmak istiyoruz kimsenin olmadığı yerde yaşamaya heves ediyoruz fakat dediğim gibi Yalnızlık Allah'a mahsus insana değil
Ne kadar süre yalnız kalınacağı önemli, bazen sessizlik ister insan o zaman sorsan o kişiye yalnızlık der, başka zaman başka yalnız birine sorarsın o da evde ufakta olsa bir ses olsun ister, o anklık psikolojidir, hep aynı kalma
Yalnızlık Allah'a mahsustur ve yalnız yaşayamam
Sahte insanlardan sahtecilikten uzak mis kendimle kaliteli zaman ilk başlarda mecburiyetti şimdi tercih
Tek başıma zaman geçirmeye bayılıyorum hele ki bu sıcak havalarda başka insanlara tahammül edemiyorum ya
Seviyorum ama sevdiğim insanlarla beraber olmayı da severim.
Çünkü insanları tanıdıkça uzaklaşmak istedim
Sevmek ne kelime aşığım ben o kadar bayılıyorum. Tek kalmak=huzur...
Arada yalnız kalmayı seviyorum ama sürekli yalnızlığı sevmem.
Seviyorum sevmesine de keşke bir sevdiğim kadın olsa da o zaman çok daha güzel geçer diyorum.
evet. ama bir kadın olsa fena olmazdı evimin içinde
yalnızlık en güzel senfonidir dinlemesini bilene
Bayılıyorum
Yalnızlık muhteşem bişey
Evet, fazlasıyla.
Çok sevmiyorum
Yalnız kalmayı sevmiyorum
Evet seviyorum
Evet ikisini de seviyorum
Evet, genelde seviyorum.
Bazen ihtiyaç duyuyorum
Seviyorum