Sizce insanlara iyilik yarıyor mu? Bence yaramıyor 🙃 böyle düşünüyorum diye bana çok acımasızsın diyorlar 🤔

Sizce insanlara iyilik yarıyor mu? Bence yaramıyor 🙃 böyle düşünüyorum diye bana çok acımasızsın diyorlar 🤔

Bence bazıları yarar bazılarına yaramaz. sırf bu yüzden de zaten genellikle temkinliyim iyilik yaparken tabi ki de iyi niyetliyim ama işte herkese de güven olmuyor. birine yardım ediyorsun iyilik yapıyorsun o değer bilmediği için yaptığın iyiliğe kötülük ile yanıt veriyor sadece. birde Çoğu zaman yapılan iyilik, karşılığında olumlu duygular ve teşekkürle karşılanır. Başkalarına yardım etmek, onların yaşamında olumlu bir etki yaratır ve ilişkileri güçlendirebilir. zaten bence insanlara iyilik yapmak ve başkalarına yardım etmek, genellikle olumlu sonuçlar doğuran bir davranıştır. Yapılan iyilikler, empati, anlayış ve kişisel faktörlere bağlı olarak insandan insana değişiyor sun bura da başlıyor işte. İyilik yapan kişiler, genellikle karşılığında olumlu duygular ve teşekkürle karşılaşırken, bazı durumlarda farklı tepkiler de alabilirler. yine de bence toplumda iyilik ve yardımlaşma kültürünün güçlenmesi, daha olumlu ve dayanışmacı bir toplum yaratmaya yardımcı olması gerekiyor her zaman için.
Yaramıyor tabii yolda olsam düşen yaşlı görsem yardım etmeye korkarım görmezden gelirim muhtemelen çünkü hem zaten gücüm yetmez hem de güvenmem. Yıllar önce duymuştum kadının teki yardım istemiş kızdan sonra iğne yapmış kıza organ mafyası çıkmış. Hal böyle olunca iyilik miyilik yapmam onun dışında insanlar genel olarak bi nankör
Ben yaşlı kilolu bastonlu amcaya yer vermek istemistim unideyken dolmuşta adam manyak mısın kardeşim istemiyorum dedi 🤣
istemem yan cebime koy 🤪 ya istemedikleri sürece de verilmez yani. Ben bu sene dolmuştaydım kadın yer istedi nazikçe istedi diye verdim mesela yoksa vermezdim hiçbiri hak etmiyo iyi niyetimi yaşasın kötülük
Verme üstüne de çelme tak 🤪
asmak lazım kesmek lazım 🤪
o kadar da abartma :P
peki :D
uslu kız :P
temiz adam 🤪
bir sen anladın ne kadar temiz olduğumu :P
pis diyenler utansın :D
bunlar hep kıskançlıklarından :P
haklısın catu temizadam 🤪
Benim arkadaşım inatına yaptı bana bence ama doğru olabilir belasını bulmuş olabilir çünkü dedikodular öyle tabiki yalanlar ortaya çıkmasın diye de yapabilirler ama çocuk kötü biri gerçekten hiç bir fikrim yok kuzenime iyilik yaramıyor zaten beni kıskanıyor yani çok güzel kız da fiziki özelliklerimi kıskanıyor
İnsanlara iyilik yaramaz bu peygamber efendimiz zamanında da böyleydi fakat bu durum bizim iyilik yapmamıza engel değil. Karsilik bekleyerek yapılıyorsa iyilik orada riyakarlik girer fıtrat olarak elbette kîymet bilirlik beklenir ama mümkün olmadigi durumlarda oluyor. ne demişler iyilik yap denize at
Karşılık beklemeden ziyade insanların nankörlügü diyelim
İnsanoglunun fıtratında var bu maalesef
Maalesef
Cevap
10Cevap
Hayır yaramıyor, karşısındaki insanı aptal yerine koyuyorlar. Neyseki arkadaş dost çevremde bu tür insanlar yok.
Yarayan var, yaramayan var.. Hak edene iyilik yapmak taraftarıyım.
Hep iyilikten yana olmak lazım. Çünkü iyi insan nasılsa birgün kazanacaktir. Gelelim soruya... İyilikten anlayan da var anlamayan/anlamak istemeyen de var. Bu gibi durumlarda insan iyilikten vazgeçipte kötülüğe başvurmamalidır. Çünkü iyilikle çözülmeyecek hiçbir sorun yoktur ne kadar kırmızı çizgilerimiz olsa da...
Kötülük yapmaya gerek yok ama iyilik yapmaya da gerek yok. Yapılanın kıymetini bilmeyen bir insana şahsi görüşüm ☺️
Saygılar bizden
Herkese iyilik iyi gelir ama bazı insanlar iyiliğin ne olduğunu bilmediğinden bu duygu ile daha önce karsilasmadiginda iyilik ile karsilasinca nasıl tepki vereceğini bilemez.. yalpalar.. bocalar..
Bilimsel olarak psikolojik hasta olanlar ayri tutulmuştur.
Sevgi evleri ve huzur evleri bunun en büyük kanıtı..
işte o yüzden eğitim şart :))) duyguyu bilmiyorsa bizim suçumuz ne :o
Eğitim tabii ki şart ama herkes bizim gibi anne babasının dibinde sevgi ile büyümüyor,
sevgisiz büyümek ile alakalı bilemedim
Genelleme yapmayalım.. Boş bir insana iyilik yaparsan çöpe gider, yapmadan önce bı düşünmelisiniz..
Tamam bir dahakine size sorar öyle yaparız 🙃
Aferin 🙄
Yaramıyor dahi olsa benim fıtratımda iyilik yapmak var bunu ne kadar da canım yansa değiştiremiyorum.. ben iyi olayım doğru olayım da eğri bulsun belasını..
Yaparım ama kıymet bilmeyene acımam ☺️
En güzeli ben yapamıyorum ama yapana saygım var 😀
Öyle olmak zorunda saygısı olmayana ne demeye iyi tarafımı göstereyim hak edenlere ayıp
Sende haklısın darısı başıma ☺️
İnşallah 🙃
Yok valla yaramiyor bosu bosuna yapmaya da gerek yok zaten agzinda kus tutsan yaranamiyorsun... zaten bu insalari Allah memnun edememis nankorler kul hic memnun edemez
Aynen boşuna kendini yormaya değmez 🙃
Evet yarıyor. Karşılıksız iyilik yapınca onların tebessümüne denk gelmek ve iç huzur
Ben minnettarsizlik görüyorum sadece 🤔
"İnsan" olana yarar.. Her insanoğlu insan olamıyor.. O da bizim suçumuz değil.. M*l bozuk yani..
Yaradan rızası için yapıyorum insanoğlu için değil. Onun için iyiliklerimin sonunu düşünmem. Geri dönüşü olumsuz olursa kalkanım vardır elbette.
Yaramıyor ama içimizdeki merhamet yine de yaptırıyor 🤷🏻♀️
Yaramazsa yaramasin ben yapar Allah a havale ederim
yaramazsa yaramasın (ki genelde yaramaz) iyiliği yaptığın kişi bilsin diye yapmazsın
Kime iyilik yapti isem, mutlaka bir kotuluk olarak geri dondu. Artik bende iyilik yapmiyorum. Cok nankorlukler gordum. Bende artik iyilik falan yapmiyorum. KAfam daha rahat.
Her insana her iyilik yaramaz. Bazen hayır demeyi bilmek lazım.
İyilik bilenler mutlaka vardır ama insanların çoğu nankördür
Her insana yaramaz. Yapacağın kişiyi iyi analiz etmen gerek özellikle çevrende bulunan kişileri
Yarasaydı etrafımız bu kadar nankör dolmazdı.
Çok yerinde bir tespit 🤔
Her zaman. 😏
Tamam simarma hemen 🤣
Bi nankörlük örneği daha. 😄
Yaz kızım, doğruları söylemeyi nankörlük olarak görüyor 🤪
Kuru iftiranın dibini gör.😂
Kuru değil direk yaş iftira oluyor nankör demen. 😱
Tamam yaş iftiranın dibini gör o zaman. 😂
Dipsiz kuyu gibi maşallah 🤪
Allah insanı huysuz yaratmasın, görüyoruz işte örneklerini bizzat.😂
Aynen öyle görmen normal illa ki her sabah bir aynaya bakıyorsundur :D
Evet bakıyorum ve Allahım ne güzel şaheser yaratıyorsun diyorum.😄
böyle şaheser bir huysuz olamaz diyorsun değil mi :P
Evet, kendime baktıkça aynısını söylüyorum. 😏
şımarma dedikçe sınırları zorladın maşallah :O
Kendin kaşındın. 🤦♀️
Cidden bazı insanlara yaramıyor. Soğuyorum
Aynen kardeşim insana iyilik yapasım gelmiyor artık sonra da insanlık öldü diyorlar 🙃
Bana yarıyor vallahi🙂
İyilik mi yap diyorsun yani 🤣
Yapabilirsin.🙂
Hiimm bir düşüneyim ben o zaman bunu 🤔
Hayır şerefsiz olmak lazım
Öyle deyince olmadı ama 🤣 acımasız de bari 🤣
Aynı şey
Acımasız olmak ve şerefsiz olmak nasıl aynı şey 😱
Yaramıyor. İyi olduğumuz için kötü olsaydınız daha iyi olurdu dendi..
Nankör insanlar
tabiki yaramıyor
kötü olacaksın bu hayatta
Maalesef.
Yaramıyor kesinlikle
O yüzden gereksiz iyiliğe gerek yok
İyilik yaramaz madik atacaksın
serefsizolcab
Yaraniyo
Hayir
Yarar yarar
her insana değil,