Ben bu sorunun aile yetiştirirken sen onu yapamazsın, sen bunu yapamazsin, aman sen dokunma, mesela bir yere gitmen gerekiyor o gidemez, kaybolur vs gibi şeyler söylediklerinden kaynaklandığını düşünüyorum. Bir de baba ile ilişkisi iyi olmayan çocukların da böyle sorunları olabileceği hakkında araştırmalar var. Neyse sorunun cozumune geçeyim, her şeyi tek başına yapmaya alistiginda bu durum belki %70 oraninda geçiyor en azından kendimde gozlemledigim bu. Mesela tek başına bir gün çık tatile git, öylesine tek başına cik yürüyüş yap, kafeye git, sinemaya git, luna parka git, spora git. Bu örnekler daha çoğalır sonuç olarak her şeyi tek başına yapmaya başladığında bu sorun gerçekten de çözülüyor hatta ben öyle ki her zaman normal diye tabir ettiğim insanların yapamadigi şeyleri bile yapabiliyorum artık, mesela sokakta hiç tanimadigin bir kadinla tanışmak gibi.
Ama bu konu çok karmaşık yani her türlü şeyin eksikliğinden kaynaklanabilir şeyler. Mesela hazırcevap değilsindir, bir şeyleri tek başına yapmak seni korkutuyordur (ben de olduğu gibi), yeterince bilgiye sahip değilsindir, yeterince yeteneğe sahip değilsindir veya dış görünüş olarak kötü bir görünüme sahipsindir yani vok fazla sebebi var veonemli olan bu sebepleri analiz etmek, sebebi bulduğumuz da zaten çözüm otomatikman gelir. Sebep sence ne olabilir kendini en iyi sen tanıyorsun bana kendinde eksik bulduğun bütün özellikleri sayarsan sana yardımcı olabilirim. Mesela insan içinde kendinde gözlemlediğim eksikler, iş yerinde, eskiden okuldayken, akrabaların yanında, aile ilişkilerinde, sosyal ilişkilerinde, hobilerinde, yaşam tarzında vs.
Mesela tek çıkınca sıkılıyorum Olmuyor Ama yapıyorum Birde başka yönden iki sorum olacak Şimdi normalde buradan tanışıp buluşup konuştuğum çok kişi oldu Ama duymadılar farklı zamanlarda gittiler Hani veda etmek bu kadar mı zor acaba İkinci si de ben hiç evden çıkmam Evde durmak mutlu ediyor Dışarı çıkarsam üzülürüm korkusu var
Anladım, bilişsel konularda bir problemin olduğunu düşünüyorsun galiba. Evde durmak kutulu ediyor derken evde bir şeyler mi yapiyorsun mutlu eden bu mu? Yoksa içe dönük birisi de olabilirsin. Bir şeyleri yapmamak da öyle yapamadığın anlamına gelmez ki. Bence sen kitap okuma alışkanlığı edinsen bu sana çok yarar sağlar bu eksiklik konusunda ve olmazsa şunu düşün herkes okumak zorunda değil ve zengin olan veya ortalamanın üstü kazanan çoğu insan okul okumadan o şekilde kazanmaya başlayan kişiler.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Ne gibi
Sosyal fobi
Yalnızlık başarısızlık
Hastalıklar vs
Sosyal fobi çok rezil bir şey ya
Yaşın kaç
27 yaşındayım
Peki bu sorunlar sosyal hayatla ilgili olduğunda sectigin mesleğe falan da yansıyor mu
Mesleğimde konuşmada sorun yok
Ama mesela yüz yüze arkadas veya sevgili yapamam
Ben sosyal fobiyi çözdüm sayılır aslında. Benimkisi ozguvensizlikten kaynaklanıyordu yani yetersizlikten.
Daha doğrusu öyle olduğunu düşünmek diyelim
Anladım yani benimde
Öyle olabilir
Çünkü kendimi başarısız hissediyorum
Ben bu sorunun aile yetiştirirken sen onu yapamazsın, sen bunu yapamazsin, aman sen dokunma, mesela bir yere gitmen gerekiyor o gidemez, kaybolur vs gibi şeyler söylediklerinden kaynaklandığını düşünüyorum. Bir de baba ile ilişkisi iyi olmayan çocukların da böyle sorunları olabileceği hakkında araştırmalar var. Neyse sorunun cozumune geçeyim, her şeyi tek başına yapmaya alistiginda bu durum belki %70 oraninda geçiyor en azından kendimde gozlemledigim bu. Mesela tek başına bir gün çık tatile git, öylesine tek başına cik yürüyüş yap, kafeye git, sinemaya git, luna parka git, spora git. Bu örnekler daha çoğalır sonuç olarak her şeyi tek başına yapmaya başladığında bu sorun gerçekten de çözülüyor hatta ben öyle ki her zaman normal diye tabir ettiğim insanların yapamadigi şeyleri bile yapabiliyorum artık, mesela sokakta hiç tanimadigin bir kadinla tanışmak gibi.
Tek olunca olmuyor ki zevki çıkmıyor
Denedim onları tek gezdim sinemaya gittim vs
Ama işte senin gibi olmam lazım
Birde ben okumadığım için
Yani derslerden anlamıyorum
Neyse karşıma gelen insanlar ya okumuş insanlar ya da okuyorlar
Ve yine ya hemşire çıkıyorlar ya da öğretmen
Tek yapmak, tek yapabilmek amacıyla yapılmış şeyler. Yani kendine güvenini getirmesi için yoksa zevk almak için değil zaten, amaç yapabilmek.
Ama bu konu çok karmaşık yani her türlü şeyin eksikliğinden kaynaklanabilir şeyler. Mesela hazırcevap değilsindir, bir şeyleri tek başına yapmak seni korkutuyordur (ben de olduğu gibi), yeterince bilgiye sahip değilsindir, yeterince yeteneğe sahip değilsindir veya dış görünüş olarak kötü bir görünüme sahipsindir yani vok fazla sebebi var veonemli olan bu sebepleri analiz etmek, sebebi bulduğumuz da zaten çözüm otomatikman gelir. Sebep sence ne olabilir kendini en iyi sen tanıyorsun bana kendinde eksik bulduğun bütün özellikleri sayarsan sana yardımcı olabilirim. Mesela insan içinde kendinde gözlemlediğim eksikler, iş yerinde, eskiden okuldayken, akrabaların yanında, aile ilişkilerinde, sosyal ilişkilerinde, hobilerinde, yaşam tarzında vs.
Mesela tek çıkınca sıkılıyorum
Olmuyor
Ama yapıyorum
Birde başka yönden iki sorum olacak
Şimdi normalde buradan tanışıp buluşup konuştuğum çok kişi oldu
Ama duymadılar farklı zamanlarda gittiler
Hani veda etmek bu kadar mı zor acaba
İkinci si de ben hiç evden çıkmam
Evde durmak mutlu ediyor
Dışarı çıkarsam üzülürüm korkusu var
Yani dış görünüşüm idare ediyo
Kendimi okul yönünden finansal yönünden eksik hissediyorum
Herkesin benden önce yaptığı şeyler var
Ben. Yapamıyorum
Anladım, bilişsel konularda bir problemin olduğunu düşünüyorsun galiba. Evde durmak kutulu ediyor derken evde bir şeyler mi yapiyorsun mutlu eden bu mu? Yoksa içe dönük birisi de olabilirsin. Bir şeyleri yapmamak da öyle yapamadığın anlamına gelmez ki. Bence sen kitap okuma alışkanlığı edinsen bu sana çok yarar sağlar bu eksiklik konusunda ve olmazsa şunu düşün herkes okumak zorunda değil ve zengin olan veya ortalamanın üstü kazanan çoğu insan okul okumadan o şekilde kazanmaya başlayan kişiler.
Veda etmek derken anlamadım sen mi veda ettin onlar mi veda etti, senin için mi zor veda etmek onlar için ki zor?
Onlar gitti ama veda etmediler
Ama insanlar öyle düşünmüyor maalesef
Kedni işin yerine bir patronun olsun diyorlar mesela
Kitap okuma araştırma başta olmak üzere bir çok şey yapıyorum
Evdeyken mutluyum
Evet içe dönügüm
Sessizim
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!