Merhabaa 🌸
Eskiden aşırı derecede umursama huyum vardı ve sonradan fazlasıyla umursamaz birine dönüştüm, bence kesinlikle bazı değişimler pozitif gelişimdir. 🧚🏻♀️

Merhabaa 🌸
Eskiden aşırı derecede umursama huyum vardı ve sonradan fazlasıyla umursamaz birine dönüştüm, bence kesinlikle bazı değişimler pozitif gelişimdir. 🧚🏻♀️

Gelişmek, birikimli ve yavaş bir süreçtir. Kritik direnç noktasına yükselip orayı bir süre test edip aştığınız anda yaşadığınız tarihsel kırılma ile beraber yeni hedeflerin önünüzde belirmesi, yeni fırsat ve riskleri karşınızda görmeniz değişim olarak tanımlanabilir.
Değişim dediğimiz şey son tahlilde, düşünce/yaşantı planında, teorik alanda, pratik hayatın her aşamasında köklü bir farklılaşma ile birlikte kabuk değiştirmektir. Kısacası ilk perdeyi kapatıp oyunun ikinci perdesine geçmektir.
İstenilen değişimler pozitif olabilir ama mecbur kalınan veya istemsizce oluşan değişimler, genellikle olumsuz sonuçlar doğurur.
İnsan her türlü şekilde gelişebilir. Acı olaylarda da gelişebilir, mutlu anlarda da.
Değişim kararı alırken, mutlaka mantığa bir göz atmak gerekir. Değişim kararı, ince elenip sık dokunmalı. Yoksa istemediğimiz sonuçlarla karşılaşabiliriz.
Teşekkürler @VişneliBrowni_
Değişmek gelişmektir gerçekte, başarısız olanlar ile başarılı olanlar arasındaki tek fark, alışkanlıkların farklı olmasıdır. Her türlü başarının anahtarı alışkanlıktır. Kötü alışkanlıklar, başarısızlığa açılan kilitsiz bir kapıdır. O nedenle, bütün ötekilerden önce itaat edeceğim birinci yasa şudur: Güzel alışkanlıklar edineceğim ve onların kölesi olacağım✌🏻
Değişim ve gelişim doğru orantılı olsa da her değişim geliştirmez. Ancak her gelişim değiştirir. Stil değiştirmek de bir değişimdir. Lakin bu insanı geliştirmez sadece aynaya baktığında daha farklı birini görmesini sağlar.
Cevap
14Cevap
Değişmek her zaman ve illa gelişmek demek değildir. Kötü yönlerde de değişim oşabilir.
değişmek ayrıdır tabi dış görünüm olarak düşünürsek
fakat kişilik olarak değişmek evet gelişmektir
çünkü insan dış olarak değişebilir ama kişiliği aynı kalırsa bu değişim gelişim demek değildir
Şu mantıkla bakarsak olaya bizi olumsuz olarak etkileyen yanlarımızı törpülemek onlardan vazgeçmek olumlu eksikler hatalardan arınma yönüne doğru atılmış bir adım gelişim olarak kabul edilir
Hepsi için söyleyemeyiz birilerine birşeylere heves edipte hayatını mahfeden bir sürü insan var sonuç olarak değişimleri olumsuz gelişme oldu dibi boyladılar.
Aşırı umursamamazlık da kötü ya, ne herşeyi kafaya takmak lazım ne de aşırı rahat olmak lazım. Sonuçta çevrede bir sürü şey oluyor her şeye de umursamadan yaklaşmak mümkün değil
Evet ben mesela 2013de değiştim doğruysa sonra olan kıza oldu ama dediğim herkes ettiğini bulacak bu hayatta
Değişim ve gelişim birlikte ilerleyebilir ama her değişim geliştirmez.
Her değişim gelişme değil ama olumlu yönde olanlar tabiki gelişme sayılır.
Ay ben de böyle olsam keşke bazen kafanın ardına atmak gerek bazı şeyleri
Alakası yok. İnsanların yaptıkları yüzünden ruhsuz birine dönüşürsün bu gelişmek değildir. Aldığın eğitimlerle Sivil toplum gönüllüsü olursun insanlara birşeyler öğretmeye başlarsın insanlık için bende varım dersin, bu gelişmektir…
Kesinlikle gelişmektir olgunlaşmaktır
Kesinlikle gelişmektir, ama doğru yönde değişmek çok önemlidir. Size faydası olmayan şeyleri tercih edip değişmek vardır, birde kendi özel alanınızı oluşturup kendinize odaklanmanız vardır
Hayatına nasıl yön verdiğine bağlı. Olumlu sonuçlar alıyorsan kesinlikle gelişimdir ama kendini kötüye sürüklüyorsan aynı şeyi söylemek yanlış...
Her zaman değil. Bazen negatif değişim oluyor. Kişinin karakteristik ve çevresel yapısının da etkileri oluyor.
nasıl değiştiğine göre gelişir her değişim gelişim değildir
Nasıl değiştin resimdeki gibi mi?
sallamamak derin izler bırakır.
Ortasını bulmak lazım
Bunu bende başarmak istiyorum
Pozitif anlamda olan değişimler gelişimdir
Hayır bazen gerilemektir
İyi anlamda değişmekse evet
Sanırım
Evett
Gelişmek sadece olgunlaşmak değildir bence
O nasıl bir şey