Dün düşünüyorum gamı yaşorum, "depresyondasın" diyorlar. Yarını düşünüyorum, "kaygıdan bozuksun" diyorlar. Anı yaşamayı unutuyoruz bizi bedbaht ediyorlar.
Siz bulunduğunuz anı yaşayabiliyor musunuz?

Dün düşünüyorum gamı yaşorum, "depresyondasın" diyorlar. Yarını düşünüyorum, "kaygıdan bozuksun" diyorlar. Anı yaşamayı unutuyoruz bizi bedbaht ediyorlar.
Siz bulunduğunuz anı yaşayabiliyor musunuz?
Dün dündü, gelecek gelecek mi bilinmez o yüzden anı yaşarım her zaman.
Yaşamıyor gibi yaşıyorum.. günü kurtarma derdindeyim sadece
An denen en değerli şeyin hakkını vermek gerekir. Ucuz şeyler hep parayla ama en pahalı şeyler bedava. Hayat bedava, can bedava, zaman bedava, hava bedava ama biz onları oaraya satıyoruz. Kendimizi, kendimizde olanın en değerlilerini, önce zamanımızı pazarlıyoruz, sonra nefesimizi, sonra canımızı, sonuç, ansızlık..! Günü kurtarma, günü yaşa. Yaşamak başkasına bağlı bir şey değil, bize bağlı bir şey. İki sohbet, bir selama eyvallah ama sırf bunların olmadığına yerinmek için, zamanı pul etmeye, anı çöpe atmaya değmez!
Vaktinde bilgece bir ihtira sırarlar; "hocam siz bu yaşa kadar, yüzünüzde çizgisiz nasıl geldiniz?" deyyu. Adam; " Ben otururken oturur, yürürken yürür, çalışırken çalışırım" deyince, gençler güler, ilmi bilmeyen güler de hakikatten kaçar. Emmi biz başka bir ley mi yapıyoruz derler. Yaşlı adam; öyle değil oğul siz çalışırken yatmayı, yatarken kalkmayı, otururken yürümeyi, yerken eğlenmeyi düşünürsünüz. Her yaptığınız işte başka şeyi düşündüğünüz için, ya kaygılı, ya kederli olursunuz." Ben böyle yapabiliyor muyum, yapamıyorum ama sen çok zeki bir kadınsın, bir yolunu bulursun. Derdin olursa yaz, istersen çözğm sunarım, istemezsen, sadece beklentisiz ve teklifsiz derdini dinlerim ama asla yargılamam, yeterki an denen şu en değerli şeyini boşa harcama..! Rrkeklere güven olmaz diyorsan da eyvallah. Lakin bil burada biri var, senden tek talebi mutlulupun ancak, kendisine değil sana. Gerisi sana kalmış. Ne dilersen eyvallah 🙂🖐️
Cevap
2Cevap
An kaybı yaşamıyorum.
Anı yakalamak çok zor ya..
Ama şu anı yaşıyorum ayak tabanları zonklarken anı es geçmek mümkün değil
İnşallah
Evet yaşıyorum, zamanımın çoğunu üstlendiğim işlere harciyorum. Hiçbir seyi ertlemiyorum kalan vakitlerde keyif aldığım şeylere yoğunlaşıyorum..
Anı yaşa genel felsefem😎✌️
sıklıkla
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar