Elhamdülillah iyiyiz de bugün sitede dikkatimi çeken şey; ihtiyaçlar mı fuzuli bilemedim de harcanan miktarlar üzücüydü. Genel anlamda bir israf var ondan şüphem yok zaten umarım ders alınır. Bunun dışında insanların durumu iyi değil, iş yok fiyat artışta... Sonumuz hayır olsun..
Birkaç harcama sorusu vardı neye ne kadar veriyorsunuz diye de yorumlara baktım o kadar harcasam ben de sorun yaşarım demekten kendimi alıkoyamadım😁 Temel ihtiyaçlar dışında aza indirgenebilir bence, bunun sorumlusu elbette biz değiliz ancak ayağımızı da yorganımıza göre uzatalım ki riski azaltalım 10 günde biteceğine 100 günde bitsin :)
Her zaman olmasa da evdeki hesabımızın çarşıya uymadığı zamanlarda, beklenmedik giderlerimiz olunca tabii o aya mahsus ya da birkaç aylığa mahsus maddi sıkıntılarımız oluyor.
Ama tabii bunu ülkemizdeki nice asgari ücretle geçinmeye çalışan vatandaşların geçim sıkıntısıyla karşılaştırmak çok ayıp olur.
Çok şükür hayatımızdan vazgeçebilecek derecede bir sıkıntımız yok.
Hem ortalamaların üzerinde bir kazancım olduğundan, hem kira vermediğimden , hem de iyi bir minimalist, ekonomist olduğumdan geçim sıkıntım olmuyor. tek sorun artan hayat pahalılığı ile daha az birikim yapıyor olmam.