Metropol hayatı mı yoksa kasaba hayatı mı?

Merhaba Hanımlar&Beyler.

Bugün size "Metropol hayatı mı yoksa Kasaba hayatı mı?" Diye, bir soru yöneltmek istiyorum.

Zira Metropoller, büyük şehirler. Ulaşım, Hastahane, Park, Avm, Eğlence mekânları gibi bir çok yapı ile doldurulmuş olsa da. Bir o kadar da; Kalabalık, Yabancı, Karmaşık, Kavga ve Gerginliğin de merkezi olabiliyor.

Kasabalar ise küçük ve samimi oluşları hasebiyle; Kalabalıktan ırak, Çoğunlukla sessiz, Tebessüm oranı yüksek, Organik beslenmeye daha müsait bir yapıya sahipken. Ulaşım, Hastahane, Park, Avm ve Eğlence mekânları gibi yapıların pek fazla olmadığı bölgelerdir.

Keza bir kaç ay evvel doğup, büyüdüğüm İstanbul'u terk etme kararım. Şehrin küfür ile dolan havası, samimiyetini kaybeden insanları, yersiz kavgaları, uçkurdan ibaret sohbetlerinin çamur misâli her yere sıçrayan bu hâline karşın verdiğim bir karardı.

Şahsen ben Kasaba gibi orta düzey bir bölge için daha manidar bakıyorum. Zira samimiyet, sükûnet, muhafazakar selâmlar ve insanlar. Bilhassa Anadolu'nun, yalan söylemekten ziyâde; Lâfı gediğine oturtan cinsten açık sözlü hâli benim nezdimde daha muteber bir yaşam için elverişliydi..

Peki size göre yaşamak için Metropol mü yahut Kasaba ortamı mı daha elverişli?