Köy hayatı bana öyle hiç samimiyet komşuluk gibi gelmiyor aksine full dedikodu iki yüzlülük geliyor🤣 börtü böcek tezek kokusu da cabası. Şehir hayatı alayım ben
Acaba gündüzleri köyde temiz hava alıp akşamları şehre sinemaya mı gitsem? 😄 Şaka bir yana evet, kafa dinlemek köyde, ve çalışıp, eğlenmek ise şehirde mümkün.
Şehir her ne kadar imkanı bol olsa da doğadan uzaklaştımız ve huzuru bulamayacağımız yerdir aynı zamanda. Bu yüzden anlıyorum isteğini. Dilerim bir gün gerçekleştirirsin bunu
Kesinlikle. Çok mantıklı olur böyle. İşte onu bilemiyorum. Ancak ben imkanım olsa (maddi) hayır demezdim. Çünkü o köye kaçılması bir anlamda dinlenmeye, huzura ve sakinliğe kaçış demektir.
Evet o bakımdan daha bir köye gitmek istemeni de anlıyorum. İnsan ister istemez görmek, o köy havasını tatmak ister o hasretle.
Rabbim huzurlu, sakin bir gelecek nasip etsin. Doğayla iç içe İnşaAllah ikimizin de hayal de kalmaz da gerçek olur. Sen köyü seviyorsun işte bazıları köyde yaşadığı için köyden kaçmak istiyor. Hadi bakalım hakkımızda hayırlısı olsun
Amin sana da sakin huzurlu bir gelecek nasip etsin inşAllah, başta hayırlısı diyelim de... Yani, şehirden 1-2 günlüğüne köye kaçmayı isterdim dinlenmek açısından. Öte yandan köyde yaşayanları da anlıyorum, imkanlar kısıtlı, gidilecek yerler az, kısıtlı işlerle meşguller vs. Neyse, dediğimiz gibi, hayırlısı artık.
Hayırlı ve kolay olan olsun. Duâda detaylı olmak lazım😅 Amin , Allah razı olsun. Başkasının ettiği duâ çok etkili oluyor ya. Rabbim sürekli duâ alanlardan eylesinn. Kimsenin âhı biz de kalmasın🙃
Şehre yakın olsa bile sıkılıyorlar. İnan ben de şehir hayatından sıkıldım. Evim şehir merkezinde olmasa bile sıktı artık ya. Bir de şehrin göbeğinde olsaydı. Hiç tahammül edemezdim
Aminn, tabi haklısın 😅hem sağ olasın, cümlemizden razı olsun Allah. Eğer dualarım etkili olacaksa sevinirim 😊Amin, amin gerçekten öyle. Senin de dua eden yüreğine sağlık öyleyse.
Konuya gelince, çok doğru. Şehre yakın ya da uzak farketmeksizin hem de. Kaldı ki şehir hayatı boğucudur her ne kadar imkanlar fazla olsa da, insan bu koşturmadan, boğuculuktan sıkılır yapısı itibariyle. Şehir sesinden ziyade horoz tavuk sesini duymak ister bence 😄O zaman iyi ki şehrin göbeğinde değilsin...
Kimin duâsı kabul olur belli mi olur😅 Ben çok duâ ederim ya. Sınava girecem sınav yerim evimin yakını olsun diye yüzlerce kez duâ ettim bakalım sonuç ne olacak shshhsh Sizin ev ve şehire yakın mı? Bizim eve köy yakın uzaktan köye el sallayabilirim😂 ama horoz, inek sesleri falan yok o kadar uzakta yani. Dam'da uyuyanlar var ya. Gökyüzüne bakıp ahh ahh onlara bile özeniyorum ya. Başkasının sevmediği hayatı biz hayal ediyoruz. Allahım hayırlı kolay kapılar aç içimizi ferahlat Ya Rabbel Aleminn🤲🏻
Hahahah o da doğru😅 O zaman dilerim ki duan kabul olur. Temiz kalpli insanların duası tutar bence 😊 Bizim ev şehrin göbeğinde. Hatta gecenin 3'ünde bile vızır vızır arabaların geçtiği bir caddede. Sizin evin köye yakınlığı bu bakımdan iyi bence. Hem tabi, horozlar inekler o kadar yüksek ses çıkaramıyorlar😂 Aaa evet, doğru. Özellikle Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'da sıkça yapılan bir şeydi çatıda uyumak ki bence avantajı yıldızlarla dolu gökyüzüne bakıp uyuyabilmeleri. Dur bakalımi ileride olur Allah'ın izniyle. Aminn!
İnek sesi gelmiyorsa, biz de kendi ayağmıza getiririz. Açarız bir inek sesi dinleriz hahah 😂 Elbette, bir gün olur. Ya, maalesef, hatta "daha" değil "çok" boğucu demeyi tercih ediyorum ben😅 Kesinlikle. Dediğim gibi, insan doğası itibariyle zaman zaman durup soluklanmaya, doğayla ve kendiyle baş başa kalmaya ihtiyaç duyuyor. Şehir hayatının sunduğu imkânlar güzel ama o sakinlik ve dinginlik ruhu besleyen asıl şeyler.
Hshsjhs artık teknoloji gelişti sonuçta haksız mıyım? 😅 Ve de kesinlikle öyle. Ruhumuzu da gençleştirir. Hatta bununla ilgili bilimsel çalışmalar da bulunur bence. E ama cennete gidip gidemeyeceğimi bilmiyorum ki 😂 Eğer kesin gideceğimi bilsem ben dayanırım zaten 😁