Bencil insanlar genellikle “ben”, “kendim”, “bence” ve benzeri, kendileri odaklı kelimeler kullanarak konuşurlar. Başkalarını dinlemeyebilirler çünkü başkalarının düşüncelerini önemsemezler...

Bencil insanlar genellikle “ben”, “kendim”, “bence” ve benzeri, kendileri odaklı kelimeler kullanarak konuşurlar. Başkalarını dinlemeyebilirler çünkü başkalarının düşüncelerini önemsemezler...
Ben karşımda ki kişiye ve konuya göre karar veriyorum yani mesela evliysem eşim tabi ki de benden daha değerlidir her zaman için arkadaşlarım da varsa her zaman onlara da değer veririm asla bencil bir insan değilim ama tanımadığım kişilere karşı da mesafeli olurum yani hemen güvenmem ya da fedakarlık yapmam çünkü insanlar bazen nankördür :)
Artık ben odaklı oluyorum ama herkese karşı değil bana değer veren kıymet veren benim için emek verenler için biz olurum ama kendini düşünen bencil insanlara ben oluyorum.
Biz odaklıyımdır, bencilik ve bencillik bana göre değil
Teşekkür ederim✌🏻
Rica ederim 😊
%50 ben, %50 biz odaklı biriyim...
EİG için teşekkürler ☺️
Rica ederim 😊
Cevap
7Cevap
Konuya göre değişir konu sadece beni ilgilendiriyor ise ben merkezli bizi ilgilendiriyorsa biz merkezli bir yaklaşım sergilerim
Teşekkür ederim 😊
İş yerinde BİZ sonuçta ekip halinde bir iş yapıyoruz. Başarılı olursak hep beraber başarısızlık olursa sorumlusu benim çünkü ekibin başında ki kişi benim.
Manitacılık konusunda yine biz.
Kendi ev ortamımda ben
Ekibin başı olsan bile arkadaşım başarısız olan herkes sorumluluğu almalı, teşekkür ederim
Kimseye yüklemem hocam. Ortada bir sorun ya da başarısızlık varsa bütün sorumluluk bendedir
Bencilliğimi taksitlere bölüyorum. Çok bizcilimdir. Çevremdekiler sevdiklerimi kendimi düşünür gibi düşündüğümü bilirler.
Yeri gelince biz yeri gelince benim her zaman ikiside dengelii
Teşekkür ederim, 😊
Ekibim hata yaptı ise ben ama düzgün iş yaptılar taktir aldılar ise biz odaklıyım.
Yerine göre değişiyor bu.
Örneğin grup çalışmalarını sevmediğimden ''ben'' odaklıyım.
Hiç sevmem böyle tip insanları
Neden
Bencil gelirler bana
Onlarida önemsiyorum. sadece ben biz degil
Biz.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?