Merhabalar Herkese 🌸

Birine sinir olsanız bile aynı ortamda bulunabilir misiniz?
Merhabalar Herkese 🌸

Birine sinir olsanız bile aynı ortamda bulunabilir misiniz?
Evet bulunabilir yani benim umurumda bile olmaz zaten o kişiyi düşünmeyeceğim ya da umursamayacağım veya ciddiye almayacağım için sıkıntı olmaz. sadece bana bulaşmasın yeter derim ama benimle uğraşırsa bir saniye durmam o ayrı. zaten eğer durmak zorunda olduğum bir yer ise yani önemli bir toplantı olabilir ya da iş görüşmesi olabilir ya da başka bir şey o zaman mecbur dururdum zaten sorun çıkartmamakla dikkat ederdim bu benim için yeterli olurdu. zaten genelde bir insan bela aramadığı sürece iki taraf birbirini sevmiyorsa da aynı ortam da bulunabilir.. çok da zor olmaz.
Çocukken aile zoruyla, cahillik ve mert bir duruş sergileyememe ile maalesef haz edilmeyen insanlarla bile aynı ortamda bulunuluyordu.
Sonraki dönemlerde daha farklıca oldu...
Haz etmediğim akrabalarla '' merhaba, elhamdülillah, sen?'' duruşu ötesine geçmemeye başladım. Bozulan bozulabilir, her türlü edepsizliği, düstursuzluğu, nahoş hitabı ve duruşu sergileyen kim olursa olsun muhabbeti hak etmiyordur, bunu göstermek gerek.
Ama bir yandan da bilhassa mevzu akraba olunca arada bir sünnet, sıla-i rahim duruşu ve hak'kı var. Öyle de olunca ipleri kopartmadan, gönül incitmeden ama samimiyet sınırını da koruyarak devam etmek gerekiyor.
Soru arkadaş çevresineyse, haz etmediğim iletişimimin kokusunu alamaz...
Bir de aile zoruyla hak etmeyen birine saygı gösterince ileriye doğru daha da birikmişlik oluyor
Cevap
11Cevap
Diyelim ki kim milyoner olmak ister'de yarışmacıyım fakat izleyicilerden bazıları çok gıcık ben yine de stüdyoda kalırdım onun gibi 😂
Bulunabilirim dusmanimi yakindan tanimak isterim
Bulunabilirim ve umrumda olmaz ama bana sürekli laf sokup satışıyorsa ya katşılık veriririm ya da uğraşmak istemeyip ortamdan ayrılırım.
Zor dururum hatta o ortamı terk ederim rahatsız eder çünkü
Mecburiyet durumu var ise bulunurum sadece, haricinde katlanmam.
Bulunmak zorunda olduğumuz durumlar oluyor, gönül ister olmayalım.
Bulunmak zorundaysam bulunurum.
Bulundum, bulunurum..
Mecbur kalmamak dışında asla
Bulunurum en fazla yokmuş gibi davranırız
Bulunmak zorunda kalırsam yokmuş gibi davranırım
Mecbur kaldığım zamanlar çok oldu
zorunluluğum yoksa, durmuyorum
İş icabı bulunuyoruz ya mecbur kalıyoz bazen
Sonradan gelmişse bulunurum
Bulunamam sıkılırım
Hayır iki dakika zor dayanırım. Kaçıp giderim
Bulunabilirim