Selam ♾️ hayatınızda değerini kaybedince anladığınız bir şey oldu mu hiç, ya da mesela bunu geri elde etmek için uğraştınız mı

Selam ♾️ hayatınızda değerini kaybedince anladığınız bir şey oldu mu hiç, ya da mesela bunu geri elde etmek için uğraştınız mı

Ben her şeyin değerini anında anladığım için sonralık bir durum yok. Yani kimseye sonradan değer verip de neden daha önce vermedim diye ağıt yakmam. Bir şeyin veya bir kişinin değerini her zaman bilebilmenin farkındalığını geliştirdim
Ah, en güzel yaşlarımın kıymetini bilemedim. Bildirmediler, klavuzluk yapan hiçkimse yoktu bana, dert olmayacak her şeyi dert ediyordum kendime. Halbuki en güzel yaşlarımdı o yaşlar. Bir yudum kahve içmenin dahi lüks olduğunun farkına vardım ve boş takıntılarımla o zamanları geçireceğime doya doya kahve keyfi yapsaydım, bir sürü kitap okusaydım, okuyordum da şimdiki gibi içşelleştirerek okumuyordum kitaplarımı. Halbuki o zaman hayat daha kolaymış, yalnız olmanın burukluğunu yaşıyordum o yaşlarda lakin şimdiki aklımla o yaşlarımda olsaydım yalnızlığın hürriyetini yaşardım, yalnızlığın değerini bilemedim, içimdeki gücü göremedim, meğer ne kadar güçlüymüşüm ben, kendi kıymetimi bilememişim. Geçen zamanın, benliğimin, kahveyi doya doya uzun uzun içmenin, saatlerce balkonda keyif yapmanın, ağaçları mütemadiyen izlemenin, doğaya hayranlıkla bakmanın, kuşlarının ötüşünün verdiği huzurun, esen rüzgarın tadının, bir saniyenin dahi ne denli kıymetli olduğunun, kitapları içşelleştirerek okumanın değerini çok sonradan anladım, meğer mutluluk o kadar da zor değilmiş.
Değerini bilmeye çalışıyorum hayatımda olup bitenlerin ben ya :D Genele bakarsak öyle keşkelerim yok. Keyifli akşamlar..
Keyifli akşamlar.. :D
💫
Teşekkürler Barış :D ✨
Rica ederim hala çantaya gülüyorum :D ✨
ahsh :D :D
Hayır yok
Cevap
8Cevap
genel olarak her şey diyebiliriz. mesela en basit bir kaleminiz kaybolsun, kırılsın o kalem o zaman o kadar işe yarar, eşsiz gelir ki bir anda değerlenir. çünkü artık yok olması değerli kılıyor. bir şeyin varlığını hissetmesek bile yokluk kendini güzel hissettirir.
Evet, oldu. Birçok küçük mutlulukların ve anların değerini, geçmişte yaşadığım deneyimlerin ve hataların değerini, kendimi geliştirmek için disiplinli olmanın değerini sonradan anladım.
Teşekkürler :)
Evet var. Bunların başında ailem var. Sonuçta ölüm diye bir gerçek var.
çocukluğum herhalde jkfgnjkfkdf sürekli büyümek istiyodum şimdi de diyorum ki artık büyümeyeyim yeter. ama bu zamanların değerini bilemezsem ileride de bu zamanları özleyeceğim. bence zamanın değeri bilinmesi lazım çünkü zaman geri gelmez
Selam b Barışcan... Var canım var kendim o kadar görmemis o kadar değer vermemisimki.
🌺🌺
Evet. Kendimden kaybettiklerim, körü körüne vazgeçtiğim hayallerim, boşa harcadığım zamanım ve hemen hemen bunlara sebep olan insanlara verdiğim gereksiz değer. Geri kazanmak çok zor, bazıları imkansız.
Sadece zamanın değerini geç anlıyorum zaman çok hızlı geçiyor yetişemiyorum dolu dolu yaşayamıyor gibi geliyor günü...
Hayir olmadı.. Benim icin kiymetliyse her zaman değerlidir, değerini bilirim elimdekinin..
Sağlığim,, geçen sene ben Hakkin rahmetine kavuşuyordum msjssjx çok şükür geçti gitti
zaman ya gün geçtikçe zamanın önemini ve kıymetini anlıyorum ve her gün zaman daha hızlı geçmeye başlıyor
Var kendim❤️
🌺
Olmaz mı.. geri getirmek için çaba harcadım ve istediğim yerdeyim ancak giden zaman oldu işte
Kendini geliştirmek
Sevmek
Sevilmek
Oldu hatta sınav sonucuna gore degerlendirmelerimi yapacagim önümüzdeki aylarda
En güzel yaşlarım
Evet kendim var
Anne ve baba bu dünyadan ahiret göçtüğünde.
yaşlandıkça anlıyorum hayatı
Okul yıllarım 😄
:D iyiymiş
Clover de gelecekti soruma :D
Bekliyorum :D
Geçen zamanlar ne yazık ki
Var elbette
Yokk
Evet
Bir şey olmuştu
Evet var
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?