Gizli Üye(30-35)+1 yılİzinsiz ve karşı tarafın istemediği tüm hitaplar bence nezaketsizlik içerdiği için … Hitabı karşı tarafı mutlu edeceği şekilde hassasiyet ile seçmek gerekiyor….
ben hitap konusunda niyete bakmayı tercih edenlerdenim….
iyi niyet varsa çok sorun değil…
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aleyküm selam azizim..
Dilimizi katleden bütün "yumoş" hitaplar, benim nezdimde resmen katledici kelamlar, üsluplar.- Aşko, yeto vs.
- Kanka.. Gibi
Bunların dışında "Gülüm, Aşkım, Ömrüm" Gibi hitapların ise sakız misâli dilen dile, herkese kullanıldığı için ehemmiyetinin zâyi edildiğini düşünüyorum.
Zira Akşemseddin Hazretleri; Bir hayli yaramaz ve asi olan Fatih Sultan Mehmed Han'ı "Sen bir gonca gülsün, Rasûl'ün ümmetinden. Sen de elbet açıp, nebî'nin kokusu ile dolaşacak cihânı gönlün imânı"
Nasihatleri ile büyütmüş, yanında her daim onu gül olarak tasavvur etmiştir.
Aşk inkârı da aynı şekilde itikadı zedeleyen hususlardandır ki; Aşk evvelâ Hâk'ka sonra Nebî'yedir. Fani kul aşkı ise bunlardan sonra gelir.
Rabb'imiz dahi kullarına aşkı böyle öğüt ederken, aşkı inkâr etmek imânı elekten geçirmek gibidir.
Ömrüm gibi bir hitabın ise yalnızca doğru bir kişiye kullanılabileceği gerçeği, idrâkın dışında gezdiği için hebâ ediliyor.
Zira bir balçıktan, iki beden. Bir kadın, bir erkek yaratılır.
Ayetlerle de tembih edildiği üzre "Size, sizin gibi yaşamış eşler veririz" Cümlesi, inanan bir insan için kâfidir.
Velhasıl kelâm; Aşkım demeyi her cana sarfetmek, Gülüm demeyi her bedene cem etmek, Ömrüm demeyi her zata haşretmek bu kelimeleri günümüz ortamında mânâsı olmayan, kıymetisiz kelâmlar haline getiriyor.
Yine uzun uza bir şeyler yazıp, kafa şişirdiğim için beni mazur görün.
Keza hem fikrimi beyan etmek, hem de güzel olduğu halde kıymetini ve mânâsını yitiren kelamlar hakkında ufaktan deyinmek istedim.
Mutlu olmanızı isterim ✨46 Yorumla
Soran+1 yılEstağfurullah yahu böyles engin bilgileri paylaşma fırsatı olan her insan dile getirmeli. Merak ettiğim bir konuya da ışık tutmuş oldunuz. Aşkı bende Allah'a haa diye düşünürdüm ama bir arkadaşım yanıldığımı söylemişti. O yüzden kafamda soru işareti vardı. Aşk Allah'a, sevgi herkese olmaz mı?
- +1 yıl
Aşk tasavvufî beytlerin içine saklandığı gibi aslında kâinatı izah eder.
Allâh-u Azîmüşşan kullarına "Aşk yalnızca banadır" Demiyor.
"Kalpte ki ilk aşk bana sonra Rasûl'üme." Diyor.
Keza başka bir hadîste
"Kimi benden daha çok sever isen o'nu senden alırım, o'nsuz yaşayamam dersen, o'nun canını da elbet alırım" Diyor.
Burada da, eskilerin eşlerine ve sevdiklerine sıkça kurduğu cümle anlam kazamıyor, o da;
"Allah için seni çok seviyorum" Cümlesidir.
Velhasıl, insanlar aşkı bilmeli. Aşkı bilmeyen bir kalp ne Hak tanır, ne nebî.
Hak'kı ve Nebî'ye aşık olmayı bilmeyen kalp, ne bilir bir beşeri sevmeyi? Diye bir deyim ekleyerek konuyu toparlayayım.
Aşık olmak güzeldir, lâkin o da karşımıza çıkan her kadına/erkeğe değil.
Aksi halde kalbi kirletir, yorar ve hattâ hissizleştiririz.
Umarım aklınızı karıştırmadan yeterli bir şekilde izah edebilmişimdir. ✨
Soran+1 yılO sözü bende hatırlıyorum "onsu yaşayamam deme seni onsuz da yaşatırım" gibi ama bu ayet değilmiş. Bu kısımda biraz kafam karıştı. Teşekkür ederim açıklama için, kesinlikle sadece dediğim gibi o hadis biraz düşündürdü
- +1 yıl
Ayet değil, hadistir bu cümle. Bazı hadisler ayet niteliğindedir çünkü Rasûlullah, Allah'ın sözünü o an iletmiştir.
Bahsettiğimiz hadiste bu hükmü ayet niteliğinde olan hadislerden biridir.
Mevlâ, bu hadîste aşk'a bir ölçü koyuyor, bu ölçü de;
İnsan kendini yaratan. Balçığa can verip, yaratılan tüm mahlukattan daha özel ve diğer mahlukatan tarafından kıskanılacak derecede güzellik bahşettiği kullarından. Yaratılanı, yaratandan daha çok sevmeyin demek istiyor.
Ve cennet kapılarında bile olduğu gibi yine Resullulah'ı yanından ayırmıyor, kalplerde bile yanyana ediyor aşkını.
Keza Peygamber Efendimiz'in hayatını okudukça, hadisleri ve sünnetlerini okudukça kalp kendiliğinden ona da aşık oluyor elbet.
Bu sefer itikadı sağlam olan bir kul için hiç bir sorun, hiç bir tehdit kalmıyor.
"Ne anlar o aşktan" Sözü, günümüz müslümanlarına geçerli sözdür.
Yoksa kalp çocukluktan beri Hak ile Nebî ile aşk üzre olursa, aşkı ondan iyi kim bilir?
Eşine de, çocuklarına da, dostlarına da merhamet ehli olmaz mı?
Aşk hususu prangalanmış bir konu değildir azizim sadece ölçüde ki ilk 2'yi unutmadan aşık olmalı, sevmeliyiz.
Aksi halde ne imanın, ne aklın, ne de mantığın anlam veremediği sorular hasıl olur
"Yaratılan, yaratandan daha çok sevilir mi? O'nu sana sevdiren, sevilesi marifetler ile yaratan, daha sevilesi değil mi?
18.000 Âlem'e rahmet olmuş Peygamber'in, aşık olunası değil mi? Daha seni, neslini, ceddini yahut inkârcı hallerini dahi görmeden senin için sabahlara dek dizlerini kanatan secdeler etmesi dahi aşık olunası değil mi? " Sorular uzar ve uzar.
Ben de hoşsohbet insanlara karşı çenesi düşen biri olunca daha da uzuyor doğrusu.
O yüzden oranı kaçırmadan, aşkı anlamak gerek azizim
Soran+1 yılEyvallah bilgilendik bugünde çok şükür, Allah razı olsun 🌙
+1 yılSevmediğim hitap illa ki vardır şu an hatırlayamadım ama şeyi sevmiyorum mesela samimi olmadığım ve asla olmak istemeyeceğim birinin beni görünce çok samimi davranıp samimi hitaplarda bulunması ya da tabiri caizse çok gevşek konuşması bu kız veya erkek olsun hiç fark etmez..
01 Yorumla
Soran+1 yıl+sonsuz
+1 yılAleyküm selam..
Hiç tanımadığım muhabbetimin olmadığı insanların cıvık cıvık konuşması.. Ben siz diye hitap ederken karşımdaki insanın sen diye hitap etmesi.. İnsanlar bu tarz konularda biraz daha dikkatli olmaları gerekir..
12 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim.. ☺️
Soran+1 yılRica ettiim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
63Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 13,4b cevap paylaştı.
+1 yılSamimi olmadığım insanlardan gelen her cıvık hitap şeklinden rahatsız oluyorum. Bunun yanı sıra tatlım, balım falan..
20 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılTatlım ve kuzum, tamamen aşağılamak ego yapmak amaçlı bir tek kişi bile aksi şekilde demiyor bunu
02 Yorumla
Soran+1 yılHer zmn öyle değil, yakınlığa bağlı samimiyetten diyenler var
- +1 yıl
Ben arkadaşıma bir şeyi 300. kez anlatınca tatlımı kullanıyorum "bak tatlım... Anladın mıı" gibi
+1 yılTatlım kelimesi aşırı irite edici
42 Yorumla- +1 yıl
En çok kullandığım kelime bu arada shdjck
Soran+1 yıl+1
- Kişilik & Karakter konusunda 9,7b cevap paylaştı.
+1 yılKelimelere karşı aşırı derecede takıntım var özellikle kız diye hitap edilmesi , lanlı lunlu kaba tabirler , teşekkür , mersi, aşko , bebişim , cano vss gibi bu kelineler bana çok samimiyetsiz geliyor kim olursa olsun ona karşı anında empati duyuyorum çoğu kişiyi de sırf buyuzden engellemişimdir çünkü konuşma üslubunu bilmeyen hiç bir şey bilmiyor demektir
30 Yorumla
+1 yılK-popçu, Animeci, talking angela k-pop
Kardeşim Animeci değilim izlemiyorum anime izlenen bir şey oynanan bir şey değil. DDLC ve yandere sim bu yüzden anime olmuyor.
2. İse nicki ben koymadım giriş yaptığımda kendinden ‘TalkingAngelaK-Pop’ olarak düzenlemişti...10 Yorumla
+1 yılAleyküm selam ahaha gene ben. Olmaz mı aşko aşkım bebiş ciciş gülüm kadınım 😒😒. Ne böyle serseri serseri çok itici çokk 🙄
24 Yorumla
Soran+1 yılHoşgeldiiin. Dimi dimi vıcık vıcık ögh 🤢
- +1 yıl
Hosbuldumm. Ayy inş bize denk gelmezler bi tane çarparım valla 😒😒
Soran+1 yılJsjdndnf inş karşılaşırsak da benim ahşap tokmağım hazır geçiririm bi tanecik hehehhe
- +1 yıl
Banadaa 😲. Benim elim yeter gerci ağırdır baya
Samimiyetimin olmadığı insanların kurduğu her canımlı cicimli sözler bana itici geliyor 😼 özelikle hiç tanımadığım insanların sorularıma veya görüşlerime gelip cicimli muhabbetlere girmeye çalışmakarı kaçma derecesinde itici..
10 YorumlaTanımadığım adamların kız diye hitap etmesini hiç istemem bu okuldaki erkek hocalar için de geçerli çok ayar olurdum. Onun dışında aklıma gelmiyor eğer samimiysem biriyle nasıl hitap ettiğini çok şeetmem
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGülüm, gülo, guli vs. Güzellik, Sevgilim olmayan hickimse hiçbir erkek, iş arkadasim veya normal arkadaşım olsun olmasın, bu tarz hitaplardan hoşlanmıyorum. Ama sorun surda, o esnada bana öyle söyleme falan da diyemiyorum.. İyi falan diyip gecistiriyorum
00 YorumlaKarşı cinstense bebegim ve tatlım o kadar itici geliyor tpuklarım vura vura kaçasım geliyor ne arkadaş olarak ne başka bir şey olarak katlanılması değiller. Erkeklere şu iki kelimeyi yasaklasınlar nooolur🙄
08 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle
- +1 yıl
Ne diyelim peki 🤣
- +1 yıl
Cano kelimesi kolay geliyor bana kuzum da kötü gelmiyor bebeğim tatlım pek kullanmıyorum ama kadınların eyvallah hacı gibi daha doğrusu erkeksi tavırları da ben hiç sevmiyorum. :)
- +1 yıl
Anladım vallahi benim yıllar önce hoşlandığım kız vardı arada konuşuyorduk en son bir şey konuşmuştuk eyvallah yazdı bana beynimden vuruldum soğudum direk ya hitap meselesi kişiye göre değişebilir benim hoşlandığım kadının başta hangi hitaptan hoşlanıp hoşlanmadığını bilemem ama hoşlanmadığı bir hitap varsa da ben sevsem de ona öyle hitap etmem. :)
+1 yılKitap diye okudum 300 sayfalık liste çıkaracaktım
Cimcime prenses vb hitaplar karşımdaki insanın ağzına ıslak meşe geçirme isteği yaratıyor10 Yorumla
+1 yılCanım, kardeş, birader, reis, başkan, tatlım, gülüm, erko, aşko, cano...
20 YorumlaKanka, gülüm, sultanım iyy hic hoşlanmıyorum
20 Yorumla
+1 yılBilader, lan, bak bi, sen hey 🤬🤬🤬🤬 öldüresim geliyor bu hitaplarda
20 YorumlaDayı kelimesinden nefret ederim. Genel olarak doğulu kekolar söyler. Ağız alışkanlığı bu tiplerde. Ben de bu tiplere herkesin ortasinda direkt "abla" diyorum. Bir daha ağızlarından böyle bir kelime çıkmıyor. 😂
00 Yorumla"Reis, kral, başkan, kardeş" gibi kekoların kullandığı hitap biçimlerinden nefret ediyorum, sırf bu şekilde hitap ediyor diye birinden uzaklaşmam ama o insana karşı düşüncelerim değişebilir
04 Yorumla- +1 yıl
ben kullaniyorum hepsini slelpapa nasilim 😎
- +1 yıl
teşekkür ederim 🙂
Çok fazla ya :D ofiste ya da iş yapılan yerde cığım ciğim diye biten hitaplar, hafız , dayı, reis, kral, eleman, gardaş, kızım, oğlum (arkadaş arasında), abiee, abla, moruk, yakışıklı, güzelim, lan. Aklıma gelince güncellerim.
05 Yorumla
+1 yılYavrum kelimesini oldum olası sevmem hoş bir hitap değil.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 6b cevap paylaştı.
+1 yılKız hitabını sevemiyorum ama kulağım da alıştı bu yüzden o kadar batmıyor da
10 Yorumla
+1 yılYılışık kelimeler peki , tatlım, canım gibi sevmiyorum
10 Yorumla
+1 yılAleyküm selam güzel insan
Birader koçum gibi ifadelerden nefret ederim10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılCanım ve tatlım hitaplarını hiç sevmem, samimiyetsiz geliyor.
10 Yorumla kanka, vs neyse de birbirlerine ajan diye seslenen insanlar vardı, bir de samimi olmadan tatlım, canım vs yazanlar var, ben nereden senin canın oluyorum acaba?
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılGereksiz insanların canım ve kuzum demesi. Beni kendinden küçük görme şeklinin yansıması.. ikimiz de eşitiz sonuçta yani. Bir de canım yazmaları..
00 Yorumla Kardeş
Gardaş
Hey!
Kardeşim (kan bağı olmamasına rağmen bana kardeşim diye hitap edilmesini sevmiyorum)
Aslanım
Koçum
Panpa
Aşko00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılHiç düşünmedim, birader kelimesini sevmem. Hacı felan denilse de hoşlanmam. Ancak bro, üstat, hocam gibi hitap şekilleri itici bulmam. Bu şekilde seslenenlerin geneli insancıl oluyor…
00 Yorumla Simdi ki zamane gençlerinin hitap sekillerini hic sevmiyorum agizlarinin üstüne kurekle vurasim geliyor😂 aşko nedir ya🤢
01 Yorumla
Soran+1 yılHe ya bide erkeklerin de başlaması..
+1 yılBir erkekle konuşurken bana yavrum demesin veya hiçbir samimiyetimiz olmamasına rağmen canım bir tanem gülüm demesi hemen uzaklaşırım o erkekten direkt engellerim
00 Yorumla
+1 yılAbla kelimesinden nefret ederim. Benden büyük insanların abla demesi mesela. Benden küçükler desin bu bir saygıdır. Ama büyüklerin abla demesi çok saçma
00 Yorumla
+1 yılhitaplara karşı bişeyim yok benim en nefret ettiğim ulan lan denmesi bir de random gülüş vs
Ama sevgili şeylerinde mesela sevgilim denmesini sevmem bir de aşkitellam bilmem ne00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 13,5b cevap paylaştı.
+1 yılSoru da bütün yazı karakterlerini kullanmışsın helal olsun.
20’li yaşlarda ki ergenlerin kardeşim diye hitap etmesi 🤦🏽♂️01 Yorumla
Soran+1 yılEyw
Hanfendi beyfendi kardeşim vb hitaplardan rahatsız olan gitsin psikiyatriye güzel şeylerden niye rahatsız oluyorsunuz aptallar? Ben şahsen bro, meyro, iki gözümün çiçeği hitaplarından rahatsız olurum
00 Yorumla
+1 yılAleykümselam.
Türk diline yakışmayan, kankis, askiletto, aşko, kusko gibi iğrenç otesi hitaplardan nefret ediyorum01 Yorumla- +1 yıl
Kocolololişkom var birde ya da öyle bir şeydi emin de olamadım
+1 yılBayan diye hitap edenlerden hiç hoşlanmam erkekse efendim bay diye karşılık veririm mal mal bakarlar.
00 YorumlaAy çok vaaar hangi birini söyleyelim. En başında ‘bebeğim’ sonra ‘bebiş’ ‘bebem’ ‘gülüm’ bunlar aşırı iğrenç…
00 YorumlaAçıkçası eşim dışındaki insanların bana şişko demesi ya da bazı iri hayvan isimleri ile hitap etmesi
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Barış sizin üzerinizde olsun. Demek selamün aleyküm.
Sırf ırkçılık yüzünden veya dine duyduğunuz antipati nedeniyle bunu yazdıysanız.
Bilin istedim, bu kelimenin anlamı gayet güzel.03 Yorumla
Soran+1 yılIrkçılık ve antipati?
Cevap sahibi+1 yılBen yanlış anlamışım, nefret ettiğiniz hitap şeklini selamün aleyküm olarak anlamışım.
Neremden okuduysam 🤭
Kusura bakmayın 🙋🏻♂️
Soran+1 yılEstağfurullah insanlık hali
Canım tatlım bebeğim bunu diyenin agzina firinci kuregiyle vurup kanini duvara cikarmak istiyorum
03 Yorumla
Soran+1 yılJxnsndndnng öyle deyince aklıma sinek geldi he
Soran+1 yılJdjejdje
+1 yılkanka, dostum hitaplarından hiç hoşlanmıyorum
10 Yorumla
+1 yılhımm.. düşünmem gerek aslında fakat gülüm ve canım kelimleri çok yapmacık
00 Yorumla
+1 yılMesela yeni tanıştığım birinin benle canımı cicimli konuşmasını hiç sevmem beni iter direkt
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,9b cevap paylaştı.
u +1 yıltanımadığım insanlar Kanka naber diyolar deliriyom
00 Yorumla Buradaki yorumları okuyunca kimseye ismi hariç bişey söylemeye karar verdim sksbsknsskn
00 YorumlaHacı
Dayı
Reis
Başkan
gibi zirvalıkların alayi bence02 Yorumla- +1 yıl
Eyvallah reissssssss jsjsj
+1 yılSamimiyetim olmayan birinin her hitabı yanlış gelir bana o yüzden şu diyemem
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılBey, beyefendi, adam, delikanlı, koçum, hacı, birader, kardeşim.
00 Yorumla
+1 yılCanım
Kuzum
Tatlım
Bu hitaplar inanılmaz irite ediyor beni.00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılEğer çok yakın biriyse bana ismimle seslenilmesinden hiç hoşlanmam 😂
00 Yorumla Aşko 🙄🙄kendimi top gibi hissediyorum
05 Yorumla- +1 yıl
🤣🤣🤣🤣
- +1 yıl
Alem kadınsın ama tatlı kadınsın 😉😉
- +1 yıl
Rica ederim arkadaş olmak isterdim
+1 yılGülüm, canım, hayatım, kuzum, koçum
Bana bu şekil konusan insanı üzerim.00 YorumlaSeni tanıyorum senin bi derdim var gel anlat biz yabancı değiliz bizden laf çıkmaz en nefret ettiğim
00 Yorumla
+1 yılHacı, hocam, kanka gibi ergenlerin ağzına pelesenk olan kelimelerden nefret ederim.
00 Yorumla
+1 yılYavrum balım canım ciğerim tarzı şeyleri samimi olmadığı kişilerden duymayı sevmiyorum
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 9,7b cevap paylaştı.
u +1 yılBalım , canım, kuzum , prenses, meleğim
Ay fena oldum yazarken😂00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHayatım (arkadaş diyince kelime basitleşiyor)
Kuzum00 Yorumla
+1 yılAleykümselam benim sevmediğim hitap ismimi farklı şekillerde söylenmesi veya fiziksel görünüşüm hakkında séslenilmesi
Seslenenlerin hepsinin Allah belasını...00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılVıcık vıcık muhabbet sevmem bebiş im tontiş gibi 😂
07 Yorumla- +1 yıl
https://www.youtube.com/watch?v=5t0Xl_3xC4s
sen bu olabilir misin :D
Cevap sahibi+1 yıl@benjjjjj olabilir 😂😂😂😂
Cevap sahibi+1 yıl@benjjjjj eğlenceli yerine göre vurdummu yapıştırırım 😂
Cevap sahibi+1 yıl@benjjjjj 3,5 kişi derken 😠
Gizli Üye(30-35)+1 yılAleykum selam.
Laubali her seyden haz etmem.
00 Yorumla
+1 yılcanım, tatlım, kuzum özellikle yeni evlenmiş ya da nişanlanmış kadınlar söylerse ağızlarına vurmak isterim :)))
00 YorumlaKesinlikle. Artık bıkkınlık geldi selamünaleykümden.
02 Yorumla
Soran+1 yılAllah'ın kelamı?
Soran+1 yılSelamı*
- Devamını Gör (113)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım