Selam ♾️ bu hayatta kendini bıraktığınız her şeyi boş verdiğiniz bir dönem yaşadınız mı, ve bu dönemi yaşadıysanız bununla nasıl başa çıktınız ve nasıl çözdünüz.

Selam ♾️ bu hayatta kendini bıraktığınız her şeyi boş verdiğiniz bir dönem yaşadınız mı, ve bu dönemi yaşadıysanız bununla nasıl başa çıktınız ve nasıl çözdünüz.

Kendimi hiçbir zaman bırakmadım. Çok sorun yaşadım, çok sancılı anlarım oldu ama hiçbir zaman pes edip, kendimi bırakmadım.
Her seferinde mücadele etmeye çalıştım. Tabii bazen oturup soluklandım, düşündüm, mola verdim ama inandığım yoldan asla sapmadım.
Kendime ne olursa olsun güvendim. Gerektiğinde vazgeçmesini bildim. Olmayacak bir hayalin ve gayenin peşinde koşmak, insanı yavaş yavaş tüketir. Olmuyorsa zorlamamak lazım. Vazgeçmeyi bilmek lazım.
İnanmak, başarmanın yarısı değildir maalesef. Her inandığımıza erişemiyoruz. İnsanın bir kapasitesi ve bir haddi var. Bir insan müzikte başarılı değilse, bu yönde bir yeteneği yoksa, "Ben inanıyorum. Başaracağım." demek sadece onun hayatını ve yaşam enerjisini tüketir. Bu yüzden vazgeçmek önemlidir.
Ve maalesef hayat güçsüzlüğü affetmiyor. Güçlü olabilmek için, insanın kendini tam olarak keşfetmesi gerekiyor. Ve duygularını zincirleyip, mantığını ön planda tutması gerekiyor. Duygularını mantığının önünde tutan bir insan, duygularını temel alarak yaşayan bir insan kaybetmeye mahkumdur. Bunu kabul edin veya etmeyin. Bu hayatın bir gerçeğidir. Duygularla atılacak adımlar, bir gün gelir insanı boşluğa düşürür.
Yaşamın en büyük dramı; insanların yok olması değil, mücadeleden yılmasıdır. Her insanın içinde gizli bir savaşçı vardır. O savaşçıya kulak vermek gerekir.
Umut hep taze tutulmalı. Umut hiçbir zaman yok olmaz. Bir parça dahi olsa umut hep var olacaktır. İnsan o kırıntıya olabildiğince sıkı sıkı tutunmalıdır...
Evet oldu.. Ama her şeyi kenara bırakıp tekrar ayağa kalmalıyım dedim.. Tek başıma kimseden bir destek almadan başardım bunu.. Çünkü güçlü olmalıyım ve hiçbir kimse benden daha kıymetli değerli değil..
Katılıyorum kesinlikle.
Tabiki oldu insanız sonuçta, bazen bırakmata gerekiyor. Olacağı varsa oluyor... bazen de bırakmamak gerekiyor.. birakinca da daha sarpa sarıyor . Öyle böyle yaşıyoruz çok şükür
bırakmak demeyelim de kendimden bıktığım zamanlar oldu
Cevap
13Cevap
Herzaman oluyor ama kendime diyorum ki herzaman ayakta durmalisin kendini bırakma ve hep güçlü ol çünkü buna mecbursun nedenlerin var diyorum
Çok güzel diyorsun abla :)
Tabi ki bir ara salmıştım ipin ucunu ama sonra toparladım. İnsanı insan yapan sanırım yaşadıkları ve bunların bıraktığı etkilerdir.
Şu dönem öyleyim. Her şeyi saldım. Kim neyi düşünür, kim nedir umurumda değil. Canım ne istiyorsa onu yapıyorum 😄
Yani bizim vucudumuzun nasil dinlenmeye ihtiyaci varsa beynimizin de buna ihtiyaci var tabi bir kismi uyumakla gecer ama bazen yorgunluk baskadir.. bazen beynimiz hic bir sey yapmayarak kendini yenilemeye ve yeni duruma alismaya caliyor. Bu surecte en onemli sey bos bos oturuyorum diyip vicdan azabi cekmemektir.. cunku vicdan azabi yine beyni yorar.. sadece bunun dogal bi sey oldugunu dusunup bu surecte sadece eskiden beri zevk aldigimiz seyleri muzik dinlemek, dogaya gitmek gibi seyleri rahat bir kafayla yapmak lazim.
Olmaz mı Barış.. hiçbirseyden keyif almadığım.. işe bile gitmek istemediğim.. aldığım maaşı bile temel gıda dışında hiçbir şey için harcamak dahi istemediğim bir tuhaf dönem yaşadım.. herşeyi atlatıyo.. herşeye alışıyo insan.. kabus gördüm uyandım diyerek avutuyosun kendini..
Umarım hepsi geçer ablam :/ 🙏
Olmuştu. Kendi mağarama çekildim uzun bir süre, insanlardan uzak durarak kendi yalnızlığımla baş başa kalarak arayışımı gerçekleştirdim. Sürekli özümde kalmaya çalıştım ve bugün bunu başardım
İçimdeki Tanrının Ruh’uyla sohbet ettim. Bana gerçekleri ilham olarak aktardı. Başından beri bir şeyin beni çağırdığına dair işaretler alıyordum. Meğer Tanrının bana üflediği Ruh’u beni gerçeklere çağırmıştı. Çağrısını kabul ettim ve bana bu içinde yaşadığımız Matrix’in sırlarını öğretti 😊 hala öğretmeye devam ediyor
Teşekkür ederim güzel yorum :)
Uyanışına destek veriyorum barış umarım kıymetimizi bilirsin sşsşxşdcşzl
Evet oldu. O süreçte dünya artik dönmeyecek, güneş bir daha doğmayacak, acikmayacak, gülmeyecek, gözyaşım hic dinmeyecek, kimse sesimi duymayacak gibi gelirdi.. Ama dünya dönmeye günes doğmaya devam etti.
Hayatta kontrol edemediğimiz, gücümüzün yetmediği elimizin kolumuzun bağlandığı, sesimizi duyuramadigimiz, aciz bir kul olduğumuzun yüzümüze çarptığı anlar vardır.
Benim için ölümdü bu an. ölümün guzeyanlarınıni hissettiğimde bunun benim için bir imtihan ayni zamanda mükafat olduğunu idrak etmeye basladim. Etrafımda bulunan sis bulutları bir anda kayboldu
Bu süreci atlatmamda duanın etkisi çok fazla.
Iste arda kalan burun sızisina bir çözüm yok..
Evet herkesin olmuştur böyle bir dönemi. Bir şekilde kendimi değiştirmeliyim dedim. Bana iyi gelen, modumu düşürmeyen insanlarla görüştüm. Dışarıda daha fazla zaman geçirdim. Bana iyi geldi. Ama şu aralar aynı hissi yine yaşadığımı hissediyorum.
Pandemi döneminden önce iş arıyor ama bulamıyordum. Pandemi döneminde iyice bıraktım sadece iş konusunu değil her konuda keyfime göre hareket etmeye başladım. Sonra kardeşimin aracılığıyla bir işe girdim ve toparlanmaya başladım. O dönemde insülin direnci bile oluştu bende. Kötü beslenme alışkanlıkları sebebiyle. Bir süre de hayatımda kaldı. Şimdi insülin direncim iyileşti. Ailemden ayrı eve çıktım, çalışıyorum, fiziksel ve sağlık olarak da her gün daha iyiye gidiyorum bence. 😎
Oldu düne kadar. Dün arkadaşım ile dışarıya çıktık. Resmen hayata küsmüşüm dışarıya çıkınca fark ettim. Hemen bir alışveriş listesi oluşturdum bir kızın ilk toparlanma yolu 😇
Teşekkürler
Ricalarr
Oluyor, düşüyorum yine kalkıyorum. Bunun sonu yok yaşam döngüsünün bir parçası gibi..
Oldu geri.. zekalinin teki yüzünden yemek bile yiyemediğim bir zaman olmuştu. 1 kaç hafta sürdü
İyiyimiş :D
Evet şu an tam o dönemlerden birini yaşıyorum ama başa çıkabilir miyim onu da bilmiyorum zor ama imkansız değil elbet geçer
Lise sonda böyle olmuştum. Pandemi de etkilemişti biraz. Arkadaşlarım sayesinde kendime geldim diyebilirim.
Şu dönem tam bırakmakla savaşmak arasında olduğum bir dönem. Neyse ki zorla da olsa ilerliyor bu yorgunluk arabası.
2 sene önce öyle bir dönemim olmuştu. Bir şekilde kendimce yöntemler buldum hala izleri var üzerimde ama başa çıkabiliyorum
Haziranın 24ünde duyduğum bir cümleden sonra bıraktım çoğu şeyi oluruna bazı şeyler zorlama ile olmuyormuş.. bu tarih benim miladım :(
Olmadı ama her an herşeyi bırakıp kendimi yatağa hapsedebilirim 🥱
Zihnen çok birakmisimdir ama fiilen bırakmadım hiçbir zaman
Evet oldu ve sonrası hep boşvermişlik olarak dewam etti
Kendimi hiç bırakmadım sürekli mücadele içinde bulundum
Şu an o dönemdeyim. Çözüm yolu da aramıyorum çünkü olmayan bir şeyi aramanın anlamı yok.
Evet oldu eşimle sevgiliyken hayatı akışına bıraktım...
Tam birakacakken hoop tuttum kolumdan çektim kendime🤭😄
Değmiyecek bir konu ise boş verebiliyorum ama diğer konularda pek öyle değilim.
Yürüyüş yaptığım her vakit genel olarak hayatı boşveriyorum.
Oluyor bu dönemden kurulmayi basarirsam söylerim fmfmmfmc
Şu hayatta öğrendiğim en önemli şeylerden biri. Gerektiğinde duygusuz kalabilmek. Duygularımı normalde yoğun yaşarım ama güçlü durmam gerekirse duygularımı bi kenara koyup aklımla hareket edebilirim.
Evet bazı dönemlerde oldu
Herkes bazen koyverir tabi. Lazım da ayrıca. Hem olayları bir adım dışardan izlersin hem psikolojik sifon çekersin. Sonra gene devam tabi
Keşke bazı şeylerde kendimi bırakabilsem.
Teşekkürler
Olmadı... olamaz😅
Dimi :D
Barış kendimizi bırakırsak ölürüz😂
Biz hayat canlı lazımız 🤣
birde yazabilsem :D ''Biz hayata canlı lazımız''
Yine o yorumu yazayım diyemi yanlış yazdın😅
Oldu hemde çok oldu
Herkesin olmustur ya öyle dönemi
Evet
Çok çok daha yeni topladım kendimi
Oldu yakın zamanda
son bir aydır akıştayim ve müthiş rahat bir şeymiş
Çok oldu ama bir öldüm bin dirildim
Olmadı diyebilirim, kontrolümü kaybetmeyi sevmem.
Evet, bir dönem oldu.
evet yaşamıştım öyle bi dönem
vize ve finallerde hep yapıyorum😽💖💅✨
Bazı durumlarda oldu hayatı akışına bıraktım
evet ne yaptıysam boşa çaba sarfettiğim icin
Olmuştur
Son 1 aydır bıraktık ve toparlayamiyom nedense
Bazen oldu
Evet oldu
Olmadı
Evet
Hayır olmadı