Selam ♾️ Bir insanı affetmeniz için neler yapması gerekiyor. ne yaparsa yelkenleri suya indirir o kişiyi affedersiniz. bu hayatınızda ki her hangi bir insan olabilir. Kim olduğu önemli değil. Karakterinizde affedici olmak var mı?

Selam ♾️ Bir insanı affetmeniz için neler yapması gerekiyor. ne yaparsa yelkenleri suya indirir o kişiyi affedersiniz. bu hayatınızda ki her hangi bir insan olabilir. Kim olduğu önemli değil. Karakterinizde affedici olmak var mı?

Kişi samimi bir şekilde gururunu yerler altına alıp yanıbaşındaysa, elinden herşeyin fazlasını yapmaktaysa, yanii aktif bir şekilde sürekli senin sevdiğin eylemleri yapıyor, alıyorsa.. azıcık da olsa yüzünü güldürebiliyorsa, her ne olursa olsun zor gününde yanındaysa ve sen yokken içine sinmiyorsa, yokluğunda sen iyi ol diye duâlar ediyorsa,... işte o kişiyi kaybetme👍🏻
Çok haklısın teşekkür ederim abla ☺️☺️
Onuda beni kıran kişi düşünsün..
Hayatta tek bir kişiye tek şans veririm oda ciddi Anlamda duygu yoğunluğu hissetiğim kişi olur . Ama ikinci kez Aynı hata yaparsa sevginden ölsem ,1 adım atmam.
Pişman olması özür dilemesi bunlar için çaba göstermesi ha dille olmayacaktır bu sadece hissettirmesi de yürekten olmalı
Katılıyorum abla 🌺
Rica ederim abla 🌺
Yapılan her şeyi affedebilecek potansiyele sahip bir insanım. Ama önceliğim karşımdaki kişiyi affetmek değil, önce kendimi affetmem gerekiyor çünkü bütün merkez kendimde toplanmış. “Nasıl yapar bana bunu?” gibi cümlelere de girmem yaptıysa demek benim yaptığından bir şeyler öğrenmem lazım. Öğrendikten sonra affederim ve yoluma devam ederim
Teşekkür ederim
Bazı şeyler affedilmez
“Bana göre” affedilir. Hem de her şey. Affetmenin zorluk derecesini tartışmam ama affedilebilir. Affetmenin de sanmıyorum herkesin harcı olabileceğini
Yok bu övülecek bişey değil ayarı kaçırırsanız aptallık olur bu. Aynı hatayı tekrar tekrar yapar senden yüz bulur. Affedilmek de hakedilmek istiyo
Defalarca yüz bulabileceği şansı vermezsin olur biter. Hatta o şansı insana bir kere tanırsın. Bir hatasında (ne kadar ağır olursa olsun) affedersin ve bunun yanında bir daha hayatına girmesine izin vermezsin. Affetmeyerek kendine yük olmuş oluyorsun. Hem hayatta her şey sınav, ince düşünürsen o yapılan hataların seni hayata karşı geliştirdiğini anlarsın. Bu kadar basit 😊
Ben zaten çok ince düşündüğüm için kaybettim ve incelikten çok aptallık olur her şeyi affetmek her şey affedilmez
O da senin tekamülün. 😊 Affetmek, sevgiye tutunmak her şeyi çözer. Affetmezsen o olaylar kısır döngüye girer, biriyle ilişki içindeyken başına önceki ilişkilerinden kalma olaylar tekrarlar ama sen bunu hep karşı tarafın suçu sanarsın. Oysa o başına gelen olaylar seni başka bir insana dönüştürmek için var. Değişime direnip yaşadığın şeyi affetmezsen bu hep devam eder. Her şey sınav 😊
Önemli bir eklemeyi de yaptıktan sonra buradan tozacağım. Hiç düşündük mü neden bir erkek veya kadın için karşı cinsin aynı olduğunu? Bu da özsel bir şey. Aslında “Bütün erkekler/kadınlar aynı” mantığı bizim vermediğimiz sınavları başkasının devralmasından önde geliyor. Aslında hiçbir zaman aynı olmadılar. Sadece içimizdeki bir şeyleri değiştirmediğimiz için onlar bize aynı geldi 😊
Siz hayata toz pembe bakıyorsunuz bence realist olun iyi günler bazıları affedilmeyi haketmez tekrar yapar buuu
Toz pembe bakmıyorum kardeşim, yanlışlarımı doğru yaptığım için tecrübelerimi aktarıyorum. Bir insanı affetmiyorum demekle senin bütün derdini taşımak istiyorum demek aynı şey. Yoksa kimseyi bende affetmezdim, ama arınmak için affetmek şart. Öyle kuru kuruya affettim demekle de değil, bütün kalbinle affetmen gerekiyor. Yoksa karmalarını temizleyemezsin, daha da ağırlaşarak gelir. Anladık mı şimdi affetmenin önemini?
Ya senden öğrenmiycem ben affedilmemeli demedim herkesi affetmek iyileri haksızlık olur çünkü iyiler hakeder sadece kötüler yaptıklarını affedilmemekle çekmelidir herkesi affetmek iyilik değil haksızlık ve canım
Aptallık
Sana göre farklı bana göre farklı. Beyaz bayrak çekiyorum ve bu konuya kendi adıma noktayı koyuyorum. Sen dilersen sabaha kadar istediğin yorumu yapabilirsin. Güzel geceler diliyorum güzel kardeşim 🌸
Yok yapmam sarı adam iyi geceler
Cevap
11Cevap
Soğuduğum zaman bitmiştir benim için. Belki affederim telafi etme şansı veririm ama hayatıma tekrardan almam.
Katılıyorum abla :)
Aynen bende katılıyorum. Affederim etmesine de soğudum mu tam soğuyorum bir insandan. Affetmem zor oluyor.
Affetmek için affedilebilir bir şey yapmış olması gerekir en başta 😂 Sonrasında ise samimiyetine inanmalıyım. Keyifli akşamlar..
Keyifli akşamlar abla haklısın 😂💫🥂
😂💫🥂
Aslında affedici ve merhametli bir insanım lakin bazı kişileri asla affetmeyeceğim.
Şarkıda da geçtiği gibi;
"Yakut yüklü dal olsan,
Al ipekten şal olsan,
Peteklerde bal olsan,
Affetmem asla seni..
Derdime ilaç olsan, affetmem asla seni"
Bazıları ne yaparsa yapsın asla affetmem, mümkünatı yok, çünkü bazı hataların affı yok.
Aslında affetmem öyle kolay ki, o kişi travmalarından ötürü, cahilliğinden ötürü böyle yaptı der affederim lakin pişmansa, af diliyorsa, çırpınıyorsa, çabalıyorsa, özür diliyorsa. Bir özür yumuşatır beni. Lisedeyken bir öğretmenim özür dilemişti benden, onu sevmesem de affettim, çünkü özür diledi, hatasını telafi etti, gönlümü aldı, hatasını anladı lakin bazıları bin kez özür dilese, bedbaht olsa yine de affetmem.
Affetmek ne haddime, sadece kırılırım. Seviyorsam bir sey yapmasına gerek yok içten bir sarılma gönlümü alması için bir kaç söz yeter... ama çok önemsemedigim biri tarafından kırıldiysam... ki.. kirilmam onemsemiyorum... onu da affederim ki fazla muhatap olmasin diye.
☺️💫
Ne yapmaması gerekir ben bunun cevabını vereyim bı kere bu kişi bana daha fazla kötülük yapmamalı , benden bı süreliğine uzak durmalı , ztn bugüne dek affetmedigim kimse olmadı çünkü affedince kendimi daha huzurlu hissediyorum. Karsimdakini affetmek daha çok bana fayda sağlar ztn. O kişiyi daha çok düşünmememi , ruhumun da kinle , öfkeyle kaplanmamasini sağlar.
Sadece bir özür dilese yeter.
Asla kinci bir insan değilim. İnsanlar hata yapınca kabullenmezler. Hep haklı çıkmaya çalışırlar o hatalarından. Aslında özür dileseler işin ne kadar kolay hallolacağını bilmezler. Çünkü özür dilemek suçu kabul etmenin yanı sıra küçük düşürücü bir eylemdir onlar için.
Onlarda bir yere kadar haklılar. Ben bugüne kadar özür diledim insanlar hep enayi sandı daha da hata yaptılar bana karşı.
Belkide özürü hak edene karşı vermeliyiz bu hayatta.
Eğer o kişiyi çok seviyorsam pek bir şey yapmasına gerek yok hatasını anlaması yeterli affetmem için. Bu karşımızdaki kişiden ziyade bizim ona verdiğimiz değerle alakalı bir durum.. Tabi bu demek değil ki gel sürekli aynı hatayı yap her tavizin de bir sonu vardır bir yerden sonra ağzıyla kuş tutsa da nafile...
Bir insandan sogdum zaman
Isterse bir kamyon dolu gùller getirsin
ya da pahali hediyeler alsin
Asla tekrar o insana karsi kalbimde sicaklik olmaz
Aninda biter duygularim
🌺🤗
❤🤗🌼
Yapılan hataya göre değişir.. Yıllardır affetmediğim arkadaşım vardır.. Ne olursa olsun affetmem de bazı hatalar affedilmez..
Yaptığı hataya göre değişir. Örneğin ihanete uğramışımdır. Af diliyordur ama benim için böyle bir şeyin affı olmaz. Daha küçük kırgınlıklar ve hataların affı tabiki de benim açımdan mümkün. Sevdiğim insana fazla kırgın kalamam.
Dilini burnuna değdirip şarkı söylesin yapabilirse söz affederim😂 yaptığı seye gore degisir de guven gitti mi ııı ıııh zor
Ya yaparsa :D sdfsdf
İyiymiş :D
Bazen hatasinin farkına varması yetiyor banzen de hatasını anlayıp özür bile dilese affedilmiyor
Haklısın
kimseyi affedemeyecek kadar kırgınım 🚬🚬
Affetmek Allah'a mahsustur ama böyle bisey de var affedersin sonra yine hata yapar bu defa alışkanlık haline geliyo bu sebeple ben affetmem hata yapanı silerim
Hatasını gerçekten anlaması lazım. Tabi ki hataya göre değişir bu durum. Bazı konular vardır asla affedilmez affedilse bile o insanla eskisi gibi iyi olamazsın.
Yaptığı hataya göre değişir. Kolay affeden biriyim ama asla affetmeyeceğim hatalar var. İhanet, iftira, şiddet gibi hatalardan sonra af dilenmesinin önemi yok çünkü böyle hataları affetmem.
Özür beklemem genelde, sözlere fazla anlam yüklemiyorum. Farkındalık sahibi olup hatasını telafi etmeye çalışması gerekir. Hepimiz bazen hata yapıyoruz, önemli olan sonraki aşamalardaki davranışlar.
Ne yapması gerekir bilmiyorum ama gerçekten pişman olduğunu görmek onu hissetmem gerekir kesinlikle
O kişinin aynı hatayı tekrar yapmayacağına ve gerçekten pişman olduğuna inanmam gerekir. Ama yine de her şeyi affedemem tabii ki.♾️
Gerçekten gerçekten pişman olmalı uzun süre ve gönlümü iyice alıp bir daha asla yapmadığını kanıtlamalı
Eğer ufak bir hataysa özür dilemesi yeterli ama telafisi olmayan bir şeyi ben affetmem o yüzden sessizce hayatımdan yol alsın.
İhanet etmişse benim için affı olmaz ama yaptığı hatanın ne olduğu da önemli gerçekten pişman olmuşsa şans verebilirim.
Tamamen affedebileceğimi sanmıyorum. Yani küçük şeylere kırılan bir insan değilim, eğer kırıldıysam gerçekten üzmüş demektir ki bu yüzdende affetmem zorlaşır. Ama diğer yandan eğer affettiysem de, bu kırgınlık izini hep saklar
Hatasını anlaması, nedenini açıklaması, birdaha yapmayacağına inandırması lazım.
Kolay affedebilen birisiyim insanları süründürmem ama yaptığı hataya görede değişir.
Pişmansa insanca bir durum olduğu için affederim
Sami özür dilemesi gerekir.
İnanmam gerekir
Affedilecek bir şey olup olmamasına göre değişir
Bu soruyu düşüneceğim noktaya geldiğim an mümkün değil affetmem
bir şey yapmasına gerek yok. Gerçekten kalpten hissederek hatasını kabul ederse affederim.
Samimi ve içten olarak pişmanlığıi görmem hissetmem gerekir
Yaptığı şeye bağlı, beni derinden etkileyecek bir şey yaptıysa hiçbir şekilde affetmem.
Her şeyi Affederim Ne yaparsa yapsın ama benden uzak dursun affederim
hediye alırsa affederim. bu sayede beni gerçekten sevdiğini düşüneceğim ve affedeceğim
insan gibi icten ozur dilerse affederim
fazla kin tutan biri degilim
Günlerini benim için çabalamakla uğraştığında affederim kendisini.
hatamı anladım derse, ama sürekli aynı hatayı yapanı affetmem
Değil ağzıyla kuş gö7üyle yılan yakalasa sogudugum zaman bitmiştir.
Yapılan hataya gore degisir
ama her hatayi affeden biri değilim
Yeterince pisman olduğuna ikna olmam lazım.
İyi niyetli bir merhabaya okeyim... kindar olamıyorum😅😅
Karşı tarafın bir şey yapması düşünce tarzımı değiştirmez.. Kendi içimde bunun kararını vermiş olmam gerek..
O yaptığı hataya bakar mesela ben aldatan birini asla affetmem ihanete affım yok benden sana tafsiye söz konusu ihanetse asla afetme ne yarsa yapsın ve şu an ne yapması gerek sürekli seninle ilgilenmesi gerek
Ben kolay affederim ya tabiki ne yaptığını da bağlı. Ama gönlümü almaya çalıştığını hissedersem bı kaç tatlı söze hemen kalabiliyorum. Tabi sevdiğim biriyse
N E yaptığına bağlı değişir bence , güven geri kazanılması zor birşeydir, güvenini geri kazanmak istıyorsa çok çabalamalı bunu hissedemiyorsan boş ver gitsin uzak dur derim
Samimi olsun yeter başka hiçbir şey yapmasın
Bence de
Davranışları ile kendini affettirmek istediğini belirtecek şeyler ortaya koyması. Sözler hava da kalıyor her zaman.
Beni tanıdığını hoşlandığım şeyleri bildiğini sırf mutlu olayım diye o şeyleri yaptığında kısacası önemsendiğimde
Ölmesi (o kadar da kinci değilim yani)
Evet bazen ölüm gibi duygular aman boş ver dedirityor yani insan bazen affedebiliyor hayatın sonuna geldiğinde
Çok uğraşması gerekir 😄
Aynen :D
Yaptığı hataya göre değişir ama genelde bişey yapmasına gerek kalmaz. Sevdiğim insanların hatalarını görmem genelde.
Yaptığın şeyle alakalı özür ve özrün ispatı bu kadar
Eğer çok seviyorsam bir telefonu bile yeter arasın gönlümü alsın ben tamamım😊
Davranışını düzeltsin
Bol bol özür dilemesi gerekiyor
pişman olması yeterli
O samimi pişmanlığı görmem duymam hissetmem lazım
Affedici değilim ne yaparsa yapsın affedemem
Bana ne hata yaptığına bağlı olarak değişir
ölmem lazım
belki o zaman
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?