Toplumsal normlar içerisinde kendi gerçek düşüncelerinizi yansıtabiliyor musunuz?

Toplumsal normlar içerisinde kendi gerçek düşüncelerinizi yansıtabiliyor musunuz?

Yok be gram umurumda değil bazen üstümü bile çıkarıp çok kalabalık yerlerde dolaşıyorum insanların umurdadığı umursamamak herkesi yaptığının tam tersini yapmak çok hoşuma gidiyor
Dobralık ile patavatsızlık arasında ince bir çizgi var.
Bunun ayarını bilen de yok.
O yüzden bıdı bıdı edenlere bakmam.
Her düşünce veya istek her yerde söylenmez.
Öncelikle adabı muaşeret.
Hayır, hiç çekincem olmaz. Kimin ne düşündüğü, yaptığı ile ilgilenen biri değilim. Ben ne düşünüyorsam onu açıkça ve uygun bir üslup ile dile getiririm.
Cevap
14Cevap
Çekinmem ama bazen yansıtmam. Sebebi üzmemek olabilir, cahille tartışmaya gitmekten kaçınmak olabilir. Değişir yani 😪
Sen yansıtmazsın 😂 Uğraşmak istemediğin için 😂
Buraya "kim uğraşacak" capsi çok iyi giderdi ama onu bulmakla kim uğraşacak şimdi 😪😂
ahhhahhaha bak yaaaa 😂😂
esprilerin taze bakıyorum 😂
Aç, yorgun, duygusal anlamda zayıf bir haldeyim. Depresyon geliyor gibi 😂 kendimi güldürüp uzaklaştırmalıyım bu buhranı üzerimden 😂
Depresyon mu 🤔boşver yahuu şimdi kim uğraşacak ona girmeye 😂 gelirse açma kapıyı evde yoğum de 😂
Aradı "abur cubur alıp geleyim mi" dedi. Dedim nunum seninle görüşmemi istemiyor. Bir daha beni rahatsız etme 😪
Etmez diye düşünüyorum 🤔😂
Çok iyi demişsin haddini bilsin o, o kim ki benim nunumla görüşecek hıh 😏😎😎
Yüzsüz değilse etmez 😂😂 yüzü varmıydı gördün mü 😂😂🤭
Depresyon sürekli yüz değiştirme ameliyatı olan bir şey 😂 başka başka yüzlerle gelip giriyor aklına 😂 ama benim nunum var 😎 ne şekle bürünürse bürünsün. Nunum beni korur 😎
Tabi yaa 😎 bana yolla onu gelirse saçını başını yolayım da görsün 😂😂
Biz bu tırnakları boşa mı uzaattık yeğeeeeen 😂😂😂🤭
Uzun tırnakları ilk kez sevdim şimdi bak 😂 😂
😂😂 her şeyin bi yeri zamanı vardır, sakla samanı gelir zamanı demişler o zaman bu zaman 😂😂
Bordo ve mavi çizgili oje sür. Öyle döv benim depresyonu. Rengimiz belli olsun 😎 Sen artık Trabzonspor taraftarısın 😎
ahahahhd o nerden çıktı bee 😂 benim niye haberim yok 😂
Benim takımım senin takımın nunu 😂 ben destekliyorum diye sennde desteklemiş oluyorsun. 😂
senin olan her şey benim benim olan her şey senin dimi nunu 😂😂
Borç itelemeye kalkma 😂 o borcu nunu değilken yaptın. Kendin ödeyeceksin 😂
Ahahahahah ciğerimi biliyo yaa😂😂🤭
Daha demeden anladın 😂 off olmadıki böyle🥴 aklımdan geçen herşeyi biliyosun 🥺😂😂
Leb demeden lebalebi anlarım bilirsin 🤭
Bilirim😂 pek işime gelmedi bu durumda ama ben nununun leb demeden lebalebini anlayanını severim 😂😂😂🤭
Biliyor musun ben de nununun bana börekler, çörekler yapanını çok severim 😂 Bilginize önemle duyurulur 😂
tüneldeyim çekmiyo anlamıyorum ne diyosun 🙄🥴
2 ayı devirdik nunulukta diyorum. Zaman çabuk geçiyor 😂😂
😇😇 kaç ay gidecek ben onu merak ediyorum 😂😂😂
Yaşayıp göreceğiz 😎😂😂
Hayır , ne düşünürsem söylerim.
İçimde kalıp bana dert olacağına söylerim karşıya dert olsun
😂😂 karşısı dertsiz kalmasın tabii
Benim derdim herkesin derdi olmak zorunda 😂😂
senin sorunun senin sorunun benim sorunum da senin sorunun 😂😂😂
bu felsefeye inanıyoruz 😂😂
Sonuna kadar 😂😂
norm morm bilmem ben kimseye göre şekillenemem düşüncelerimi yansıtırım inadım inat 😂
😂😂
demek töreye karşi geliysen tez başı vurula 😂😂😂
aykırılık ne zaman moda olacak ya 😀
aykırılık mı aboo 😱 ağzın neler söyliyir 😱 deme kızz öyle şeyler 😱😱
dedim 😒
çekinmem ama... konuşmak istemeyip de düşüncelerimi içimde saklamaktan da ayri zevk alirim :-) tartışmaya girmiyorsun cahillerle miss 👌🏼
Toplumun saygısı olmadığı için sessiz kalmayı tercih ediyoruz. Cahille savaşamazsın, kaybedersin.
Evet çekinirim. Her seyi demem. Bazi insanlar benin dürüstlüğümü hak etmiyor
Bazen bilerek yansıtmadığım zamanlar oluyor. Her yerde her düşündüğün söylenmemeli bence
Bazen sevdiğim kişiler üzülmesin diye daha yumuşak konuşmaya çalışırım
Toplumda kabul görme büyük bir etken. Sert çıkışlar olmadan söylerim tabi ki
Gerektiği yerde gerektiği kadar düşüncelerimi belirtirim.
Patavatsızlık olmadığı sürece yansıtırım.
Toplumsal normlar gerçekliği gizlemi diyo
Konuşursan "öteki" olursun diyor 😂 Aynı ülkede yaşadığımızı düşünerekten bilmemenize şaşırdım 🤔
Konuşulanın temeline göre şematik yer değiştirir toplumsal normlar kişiye değil aslında nesnelere ve kritiklere ışık tutuyo. Hayır çift vatandaşım tr de 6. yılıma girdim altı yılda tecrübelerim oldu faydasımı var mı hayır
Yer filan değiştirmez başka ülkelere göre dediğiniz doğru ama tc için geçerli değil. Burada elalem ne derse o olur. bu ülke insanının biçtiği dona uyum sağlamazsan öteki olursun. Daha 4 gün önce "kadın dediğin çalışmaz" sözüne maruz kaldım 😂 Ülkenin yarıdan fazlası bu kafanın mahsulü ne yazık ki.
Toplum norm kavramının açılımı bu evet değiştirir globalde kalır tr insanının her şeye bi cevabı var ve her konuyu onlar daha iyi biliyor
Aynen öyle 😂 hiçbir şey bilmeden her şeyi bilen tek toplumuz 😂
Hiç korkmadan. Bazen kimseyi kırmamak için susarım ama hep değil
Hayır hiç kimseden çekindiğim yok
Herşeyim gerçek 😬
dobra dobra söylerim valla ne varsa
Düşüncelerimle varım, yansıtmaktan çekinmem..
Evet
Evet
Çekinmem
Çekinmem
yerine göre
Hayır çekinmem
Genelde söylerim
Çekinmem
Aslaaaa
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?