Her zaman her yerde söylemem aklımdan geçenleri. Daha çok yerine ve ortamına göre hareket eden biriyim, çekinmekten ziyade insan ölçülü davranmalı diye düşünüyorum...
Boş boğazlık edip her şeyi direkt olarak her ortamda söylemeyi doğru bulan biri değilim. Eğer insanlar aklımızdaki düşünceleri tam anlamıyla öğrenmek isteselerdi ya da bu gerekli olsaydı zihin okumak konusunda daha gelişmiş bir evrede olurduk. Her sözün, her hareketin yeri ve zamanı vardır. Her şey herkese her yerde söylenmez. Bunun bilincinde olan biri olarak aklıma her düşeni söylemiyor ya da söyleyeceğim varsa da gerektiği durumlarda filtreleyerek söylemeyi tercih ediyorum. Ancak bu çekindiğimden ya utandığımdan değil olması gerektiğinin bu olduğunu düşündüğümden.
Ben söylüyorum maalesef dürüst olmak lazım geçen gün arkadaş iş yeri açacak sos denettirdi tadı harika diyor bana ben baktım tadına beğenmedim kanka dedim kusura bakma ama hiç güzel değil millet mi bunu çok sevecek dedim bir şey demedi ve geçen sordum iş kurmaktan vazgeçmiş.
İnsanlar inanmaya o kadar aç ki abi ne olursa olsun herhangi birşeye hemen çabucak kendini inandırıyor çünkü inanç olmadığı zaman boşlukta hissediyorlar.
Aslında söylemek isterdim. Galiba insanlar o zaman daha çok değer biliyor. Ama genelde muhabbetin uzamaması ve gereksiz diyaloglar ile başımın ağrımaması, tamam deyip geçiştiriyorum. Susmak da bir tepkidir anlayana.
aklımdan geçem her şeyi soylerim detayına kadar ama birini rencide edecek patavatsız yapacak ya da kalp kıracak seyleri değil yani sadece yalan soyleyemem tutarsız konusamam aşırı seffaf ve netim bununda çok zararıni görüyorum yani bir şey saklayamıyorum oyleymis gibi yapamam
Önceden herşeyi kafama takardim aklima gelen ne varsa acaba söylesem kirilmi eder mi diye herzaman icime atardim tabi söylemeden o kişiye bir kez daha düşünüyorun kirmamak icin ama o kişi beni kirarsa haddini bildiririm
bunu sadece sinir olarak düşünme örnek veriyorum biri sana ben güzel miyim diye sordu sen de kırmamak için çok güzelsin dedin mi yoksa normal aşırı güzel değilsin diyebiliyor musun
Ben Allahin yaratiği Insanlara cirkin demem herkese ayri güzellik vermiş hic kimseye fizik olarak olsun cirkin demem yani Şişman biride olsa demem Allahin gücüne gider
Bnce aklına gelen herseyi söylemek bir yandan da patavatsızlık oluyor. Insan bi cümle söylemeden once düşünmeli bence acaba ben ne diyorum diye. Bu durum bazen değişir ama yani sevmedigim birisi olur bile isteğe ağzıma geleni söylerim içimde kanser olacağına dışımda konser olsun yaniiii🤣🤣
Ben çekinmem ama bazı şeyleri kendime sakladığım oluyor. Ama bana göre genel olarak açık sözlülük her zaman için iyidir. Bir keresinde beni açık konuştum diye yalancılıkla bile suçladıkları oldu :D
Evet doğallık ve içi dışı bir olmak iyi tabi ama patavatsızlıkla da karıştırılmamalı 😬 öyle oluyo yani fazla açık sözlü olunca da bazen başımıza dert açabiliyoruz
hımm anladım ya herkesle arkadaş olursun ama dost olamazsın öyle sana yakın sana dertleşen senin dertleşebileceğin insanlara anlat ama herşeyini de anlatma bazı şeyler sana kalsın ileride insanlar bunu sana karşı kullanabilirler
Bazı insanlara doğrular hep ağır geliyor maalesef. İnsanların aklındakileri direk söylemesi her zaman için iyidir. Çıkarım yapmak onu mu dedi bunu mu kastetti şunu mu düşündü yoruyor bir yerden sonra
Genel olarak lafımı kimseden esirgemeyen biriyimdir. Aklıma geleni o an düşündüğüm hâliyle dile getiririm, içim dışım birdir. Ama bazen bulunduğum ortamdan kaynaklı gereksiz çekingenlik yapmıyor da değilim.
İnsanına göre değişiyor. Alıngan birine bir şey söyleyeceksen biraz daha dikkat ederim ama samimi olduğum biriyse açıkça söylerim düşüncelerimi o kişinin samimiyetine güvenerek.
İcim disim bir dusunebildigim birseyi soylerim soylemiyceksem o konu hakkinda bisey soylemem fikirler belirtilme gün yüzüne cıkmak ister kötu de olsalar iyi de olsalar