Bilinmemezlik durumunda intikam alınır mı?

6-7seneden beri insanlar bana karşı soğuk ve aşağılayıcı sebebini de bilmiyorum, fakat bir anda tanıdığım kim varsa benden soğuduna göre, benden gizli hakkımda çok ciddi bir şeyler söylenmiş olmalı. Ya Mersin'e memlekete geçtim onlar bile soğuk benden, gizli işler Mersin'de bile dönmüş o kadar ciddi bir şey. Ailem ne sağlığımı düşünüyor ne iyiliğimi hastalıktan ölürken bile bana psikolojik diyerek tartışma çıkarıyorlar o yatakta hastalıktan ölecektim ben. İnsanlar tüm sağlık ve özgürlük haklarımı bana fazla görüyor yaşamamı bile belki istemiyorlar. Şahit olsanız rezalet dersiniz o kadar yanii. Ama neden bütün bunlar oluyor bilmiyorum, geçmişe gidiyorum kendimi sorguluyorum. Ancak elle tutulur bir sebep bulamıyorum ya hani biraz dehbm falan var ondan yapıyorlardır diyorumda ama sırf bunun için bu kadar aşağılamaları da bana abartı ve mantıksız geliyor, tek bir fikrim var bu konuda bir psikiyatrist bana benden gizli bir hastalık tanısı koydu ve haber tüm tanıdıklarıma gitti okulda ve işte dahi hastalığımdan bahsedildiği an kimse yerinde rahat durmuyor arkamı döneyim gülüyorlar tuhaf tuhaf bakıyorlar bana, insanlar benden neden bu kadar soğuk hiç bilmiyorum bunun içinde intikam almak istiyorum. Sebebini bilmediğim sularda yüzüp duruyorum, 7 senedir ciddi ve samimi insan yüzü görmedim herkes bana karşı rollere giriyor. Herkes iki yüzlü. Misafir evinde bile anlık bakmalarından ne düşündüklerini tahmin edebiliyorum.

Bilinmemezlik durumunda intikam alınır mı?