Arkadaşlar ben ateist miyim yoksa Müslüman mı yıllardır bunun cevabını bulamadım?

• Bundan 5 yıl öncesine kadar şüphesiz şekilde İslama inanan tam bir Müslümandım ama 5 yıl önce merak geldi araştırdım, okudum çok ateist ve Müslüman insanla tartışıp fikir alışverişi yaptım ama ateist düşünceler bir tık daha bende baskın geldi ve daha fazla dibe batmamak için araştırmayı kestim konuyu kapattım. Dinle ilgili bir tartışma olunca Eskiden dibine kadar Müslüman şekilde savunma yaparken şimdi agzımı bile açamaz oldum. Bunları kimseye dile getirmedim.

İnanç olarak öldükten sonra yok olma düşüncesi bende daha ağır basıyor sanki ölümden sonrası hiçlik gibi. Ama bazen de ahiret hayatı olacak gibi şüpheye kapılıp kendim dinden uzak gibi olduğum için huzursuzluğa kapılıyorum. Yani bilinmezlik içindeyim. Ne ahirete inancım var ne de tam olarak yok olma düşüncesine... İkisi arasında durdum kaldım. Koskoca boşluk bilinmezlik.. Neye inandığımı bilmiyorum 5 senedir işin içinden çıkamadım. ama korkudan dolayı da kelime şehadet getirmeyi ihmal etmiyorum.

Bu durumda ben ne oluyorum anlamadım? Müşrik miyim münafık mıyım ateist miyim Müslüman mıyım? Kalben neyim acaba

Arkadaşlar ben ateist miyim yoksa Müslüman mı yıllardır bunun cevabını bulamadım?