Ben küçüklüğümden beri insanlardan değer görmedim örneğin doğum günlerimde kimse kutlamadı sürpriz yapmadı kimsenin umrunda olmadım ama bakıyorum diğer insanlara neler neler yapılıyor Onları görünce olumsuz düşüncelere kapılıyorum Bi tane çok yakın arkadaşım var onun doğum gününü ilk ben kutladım ertesi gün de başka arkadaşının ona sürpriz yaptığını görünce kendmi kötü hissettim kendi arkadaşımı paylaşmak istemiyorum bir de bana kimse öyle sürpriz yapmadı şimdiye kadar ve görünce kendimi yetersiz hissediyorum
Evet haklısın yaşanılan olaylarda ama Allah sana değer vermiş yetmezmi seni yaratmış yetmezmi insanlardan değer bekleme en iyisi Allah sana değer vermiş sende Allaha değer ver hepsi gecer
Bak mesela şöyle insanlar tarafından iyi ki varsın sözü insanı mutlu eder ama bu kelimeyi hisetmeyinnce hüzün duyar burada çok ince çizgi var manevi yönden en ufak acı dahi günahlarına kefaret yani Allah hem kendini hatirlatiyor hemde günahlarını döküyor ama seni umutsuzluğa iten sürekli bir durum düşünce varsa şeytan insanın en zayıf noktasından vuruyor vesvese verir
Haklısın belki de bu kırgınlıklarım günahlarımı dökmek içindir🥺 ama evet beni umutsuzluğa iten düşünceler oluşuyo karamsar düşünceler böyle beni elden ayaktan kesiyo hiçbir şey yapasam kalmıyo
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
Hayır kendimi hiç değersiz hissetmiyorum aksine kendimi her zaman seviyorum ben
Allah herkesi yaratarak bir değer vermiş herkes Allah tarafından degerli
Doğru dedin
İnsanlardan değer beklemene gerek yok kafaya takmayin
Bu da mı vesvese
Bir söz okumuştum insanlar tarafından yalnız kalmak Allah seni kollamak istiyordur diye kul gider Allah herdaim senle
Olumsuz düşünceler ise ve sürekli olumsuz düşünceler ise vesvesedir
Ben bunu kendimi bildim bileli çok yaşadım🥲🥺
Yaşanılan olaylar kaynakli olumsuz düşünceler var ise vesvese yine
Ben küçüklüğümden beri insanlardan değer görmedim örneğin doğum günlerimde kimse kutlamadı sürpriz yapmadı kimsenin umrunda olmadım ama bakıyorum diğer insanlara neler neler yapılıyor
Onları görünce olumsuz düşüncelere kapılıyorum
Bi tane çok yakın arkadaşım var onun doğum gününü ilk ben kutladım ertesi gün de başka arkadaşının ona sürpriz yaptığını görünce kendmi kötü hissettim kendi arkadaşımı paylaşmak istemiyorum bir de bana kimse öyle sürpriz yapmadı şimdiye kadar ve görünce kendimi yetersiz hissediyorum
Bunlar nedir vesvese mi ama gerçek
İrade dışı düşünceler ve şeytan insanın en zayıf noktasından vuruyor
Yaşadığın geçmiş travma ve olumsuz olayların var umutsuzluğuğa kapılma
Evet haklısın yaşanılan olaylarda ama Allah sana değer vermiş yetmezmi seni yaratmış yetmezmi insanlardan değer bekleme en iyisi Allah sana değer vermiş sende Allaha değer ver hepsi gecer
Mantık boyutunda bunları kabul ediyorum ama yine de kötü hissediyorum tüm moralim motivasyonum gidiyor
Bunlar vesvese mi sence
Bak mesela şöyle insanlar tarafından iyi ki varsın sözü insanı mutlu eder ama bu kelimeyi hisetmeyinnce hüzün duyar burada çok ince çizgi var manevi yönden en ufak acı dahi günahlarına kefaret yani Allah hem kendini hatirlatiyor hemde günahlarını döküyor ama seni umutsuzluğa iten sürekli bir durum düşünce varsa şeytan insanın en zayıf noktasından vuruyor vesvese verir
Haklısın belki de bu kırgınlıklarım günahlarımı dökmek içindir🥺 ama evet beni umutsuzluğa iten düşünceler oluşuyo karamsar düşünceler böyle beni elden ayaktan kesiyo hiçbir şey yapasam kalmıyo
Abla eline tesbih al Allah de durmadan zikir et
Kendimi hiçbir zaman değersiz hissetmedim. Hissettirmeye çalışanlara da hiç kulak vermedim..
Ailenden en küçük yaştan beri hak ettiğin değeri gördüysen hissetmemen doğal
Aileyle alakası yok bunun, kendimle barışık olmaya çalışıyorum her zaman, kendime ve fikirlerime değer veriyorum.
Aileyle çok alakası var
Peki
Bazen, ama sonradan farkına varıyorum ki benim kendimden başka kimsem yok 😂
Öyle zateen
Geceleri böyle hastalandigimda tek kaldığımda
Evtt
Sevdim seni
Hissetmiyorum
Hayirr
Evet
Bazen
Yoo.