Arkadaşlar öncelikle bir buçuk yıl evvel akciğer sönmesi yaşadım ve ameliyat ile tedavi oldum. Bir yıl sonra tekrardan akciğer sönmesi yaşadım kendi kendine geçti ve şu an tekrar bidaha yaşıyorum bunun bir çaresi yokmudur ömrümün sonuna kadar böyle mi gidecek tavsiye verebilir misiniz?
NOT: Sigara kullanmıyorum
NOT: Sigara kullanmıyorum
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
ev rutubetlimi ya da çalışıyorsan nasıl bir işte calisiyorsun?
Enerji sektöründe kalite kontrol sorumlusuyum çok ağır bir işim yok fakat iş sonrası spora gidiyorum biraz ağırlık çalışıyorum doktoruma sorduğumda problem olmayacağını söylemişti
Ve evim rutubetli değil
Ameliyatta olmuşsun aslında tekrar etmesi tamamen şanssızlık kankam. Gogus boslugundaki havayı alacaklar o zaman yeniden 🤔 Doktorunla konuş ancak bir ameliyat dediğin sadece gogusboslugundaki havayı almakmı olmuş yoksa direkt ciğerlerine cerrahi mudahalemi yaptılar çok gecmis olsun
Öncelikle göğüs tüpü taktılar 3 gün sonra ameliyata girerek kaçağı giderdiler. Araştırdığım kadarıyla ameliyat olanlarda çok düşük bir ihtimalle tekrar edebiliyormuş.
İkinci kez olduğunda sadece burundan oksijen takviyesi yaptılar 3 gün sonra kendi kendine düzelme olmuştu. şu an tekrardan sırtımda hafif bir ağrı var nefes aldıkça batıyor geçer umidiyle bekliyorum ilerlediği taktirde artık doktora görüneceğim.
ameliyatı var diye bilşyorum
İlk döndüğünde ameliyat olmuştum ama ikinci sönmede cerrahi müdahale edemiyorlarmış tüp takma dışında
tüp takıyorlar sonra iyileştiğinde onu çıkartıp taburcu ediliyorsun
bir şey sorabilir miyim
Tabi ki sorabilirsiniz
belirti olarak ne var sende?
Sırtımda çok büyük bir ağrı oluyor günlük basit işleri bile yapmanı engelliyor örneğin yerden bir şişeyi bile kaldıramıyorsun ve nefes darlığı oluyor artık nefesin yavaş yavaş tükeniyor.
benimde küçüklüğümden beridir nefesle alakalı sorunum var. burnumdan nefes alamıyorum böyle nadiren alıyorum ama çoğunlukla ağzımdan alıyorum. 10 dk koşunca nefessiz kalıyorum bayıldığım bile oluyo. bir sürü doktora gittik alerji, burundaki et cart curt dediler ilaç verdiler hiçbiride işe yaramadı dedim belki bende bu vardır
bence ameliyatı ol hayatın kurtulur
Muhtemelen akciğer sönmesi değildir o bir anda olur ve en fazla bir gün durabilirsin o ağrı artık seni zorla hastaneye sevk ediyor
Ameliyat edemiyorlar daha önce edildiğim için
ameliyat edildiysen geçmesi lazım niye böyle oldu
Aslında geçmişti ama bir yıl sonra tekrar etti ve şu an yine bu ağrı var geçmezse doktora gideceğim
bence yarın gidebilirsen git ne kadar erken gidersen o kadar iyi senin için
Artık pek umrumda değil bayılana kadar bekleyeceğim belki de basit bir sırt kası ağrısıdır şuanlık ciddi bir şey olduğunu düşünmüyorum.
Doktor nedenini cozumunu soylemedi mi
Doktor günlük yaşamına devam etmekten başka bir çaresi yok dedi
Baska doktorlarada sormalısın
İnanın profesörlere bile danıştım bir çaresinin olmadığını sigara icmememi ve günlük yaşamıma devam etmemi söyledi fakat sürekli bir engel :(
Ay gercekten cok uzuldum ya cok gecmis olsun
Çok teşekkür ederim :)
Rıca ederım