çalışmaya çok ihtiyacım var özellikle son günlerde evde kafayı yiyecek gibi oluyorum çok sıkılıyorum ama ne zaman çalışmak istesem içime bir korku giriyor ya yapamazsam ya beceremezsem sonra geri çekilip evden çıkamıyorum bu durumu nasıl atlaticam bilmiyorum hem insanların gözünde de beceriksiz ve asosyal görünüyorum bence çok üzülüyorum bu duruma 😓
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Adım atmazsan ömür boyu evde dıkalı kalırsın adım at başla özgüveninde yerine gelir...
zamanla çalışırsam bu his geçermi
Tabi ki geçer ilk içinde tereddüt olur ortama alışamayacağını düşünürsün ama içine girdikçe onlardan bir parça olmaya başlarsın işi öğrendikçe dahada çok sevmeye başlarsın..
uzaktan bakınca gözüm korkuyor tabi çalışmadığım için biliyorum ama zor geliyor bana
İlklerde bunu herkes yaşar ama içine girince o kadard korkacak bir durum olmadıını anlarsın... karşındakilerde insan ve ilk başladıklarında aynı şeyleri yaşadılar acemilik çektiler..
peki ilk nerden başlamam gerek iş görüşmesine bile gidemiyorum youtubda video var izlesem faydası olur mu sizce bana yoksa başka ne yapsam geçer
Evet youtubedeki videolarla başlayabilirsin.. nasıl iş yapacağına bağlı nerede başlayacağına yani birazda..
burdan konuşabilirmiyiz biraz
sizde öyle misiniz yoksa etrafınızda böyle insanlar var mı
Elbette konuşabiliriz... Bende ilk iş hayatına adım atacağım zaman yeni ortam olacağı için senin hissettiklerini hissettim karnıma ağrılar girmeye başladı gereksiz şekilde.. hani önemli sınava gireceğin zaman olur onun gibi... ama adım atınca geçiyor..
okuyormusun peki
bu arada ne iş yapıyorsun zor mu
Hayır okul bitti çalışıyorum..
Ben dijital pazarlama işiyle meşgulum işi bildikten sonra zor iş yok öğrendikten alıştıktan sonra..
ilk defa duydum
orası öyle bir işi bilmek yetiyor sonrası kolay
Elbette bilmessende öğreniyorsun zaten
etrafımdaki insanlar bana çok konuşan ve cesaretli gibi geliyor ben bir insanla yan yana geldiğimde sohbet edemiyorum mesela bide hiç konuşmuyorum
Özgüven eksikliği var sende önce kendine güvenmelisin kendine güvenmeye başladıktan sonra adım adım ilerler her şey..
evet biraz öyle konuşunca kimse beni dinlemeyecekmiş gibi bide cümle kurmada zorlanıyorum 😓
Bunlar aşılmayacak mevzular değil yeterki kendine güven ve iste...
anlık özgüven geliyor çok iyi hissediyorum kendimi sonra eski halime dönüyorum
Tam olarak cesaret edemiyorsun demekki korku var içinde.. karşılaşacağın insanlar iş seni korkutuyor gözünde büyütüyorsun..
aynen fazlasıyla öyle bir insanım aslında şunun farkındayım kimse benden üstün ya da daha güzel daha yetenekli değil eskiden kendimi çok küçük görürdüm çok haksızlık ederdim kendime ama zamanla biraz aştım bu durumu çünkü böyle insanlar hep eziliyor ve bende hep ezildim maalesef kendime çok haksızlık ettim
kendine haksızlık etmemelisin kendini sev kendine değer ver tabiki bu narsistlik seviyesinde değil kimseye eğilmeyecek derecede olmalı... başkaları sana çirkin dedi diye kendine çirkin demeye başlarasın yoksa... bu kendine olan güvenini bitirir... başkalarına göre değil kendine göre yaşaman lazım...
haklısın geç te olsa öğrendim işte millet boştur konuşur ağzı olan konuşuyor yani önemli olan benim kendimi iyi hissetmem onların ne dediği önemli değil artık benim için
Sana kötü gelen kötü hissettiren insanlarla arana mesafe koyman lazım en başta seni zehirleyen zehirlemeye çalışan sonra kendin olmaya başlarsın..
bunun geç farkına vardım maalesef şu an da düşünüyorum da yaptığım şeylere emeklerime verdiğim çabalara değen bir insan bile yok haayatimda hepsi menfaat için girmiş hayatima hayatımı alt üst edip çıktılar ama ben insanlık yaptım onlar beni kullandığını sanıyorlar ama asıl en büyük kötülüğü kendilerine yaptılar onlara bu kadar değer veren çaba sarfeden insanı harcadılar değerini bilmediler valla benim vicdanım da kafamda rahat ben kimseyi kotulemedim arkasından vurmadım diye böyle ezildim ama olsun Allah biliyor ya içimi varsın kimse bilmesin varsın yanlız kaliyim böyle pis zihniyetlerle yaşayacagima tek yaşarım daha iyi 😊
Tabiki öyle haklısın yani insan bir kere kırıldımı tam ortadan bir daha toparlayamıyor kendini.. sen onlara iyilik yaptıkça kullanıldığını hissetmişsin ve kullanan insanların amacı seni harcamaktır... insan karşısındakinin koşulsuz olduğun gibi yaklaşmasını ister... sen olduğun için... başka türlüsü alışveriş gibi oluyor... bazı zihniyetler böyle sadece işe yrayacağın zaman arar sorar bir şey istemek için öyleleri hiç olmasın daha iyi :)
aynen ama beni bu hayat çok yoruyor neden dersen düzgün bir ailem yok annem yürüyemiyor hasta çok zorlanıyorum onunla dışarı çıkmaya bişey yapmaya maddi durumumuz yok ben desen ne bir işim var ne mesleğim var evde boş boş kafayı yiyiyorum boş yaşıyorum sanki birinin beni ayağa kaldırmasına ihtiyacım var o kadar yorgun ve mutsuz hissediyorum ki napsam iyi hissetmiyorum yaşadıklarım çok yordu beni 😓
Yaşadıkların zor şeyler bu süreçler senin aslında güçlenmeni sağlayan süreçler bundan sonra yaşayacağın zorluklar sana çocuk oyuncağı gibi gelecek... insan en yoğun zorluğu görünce diğerleri sıradan gelmeye balar onun gibi.. sen şimdi işe girsen zorlanmazsın çünkü daha zorunu yaşamışsın.. ihtiyacında var.. iş senin için sadece para değil senin kendine gelmeni kendşne güvenini kazanmanıda sağlayacak.. bu yüzden adımını atman şart en kısa zamanda... bu arada annen için üzüldüm geçmiş olsun...
işallah dediğiniz gibi olur sağol Allah razı olsun yürüyemiyor maalesef buda hayatımı kötü etkiliyor tabi onun içinde zor ama yuruseydi enazindan benim için daha iyi olurdu bide evde anneme bakıyorum
Bunlar senin için zorluk gibi gözüksede Allah katında mükafatı büyük hem anneye bakmak anneyi memnun etmek bu hayattaki en değerli şey o seni dokuz ay karnında taşıdı bedel ödedi... bunları düşününce hafifleme olur insanda... hem yapacağın iştede anne duası alırsan en üste çıkarsın benim düşüncem bu...