yani dünya gözümde yok olsun bir nevi deli olayım o mertebeye ulaşayım istiyorum ama olmuyo bunun sırrı nedir illa bir alime baglanmak mı gerekir mesela yunus taptuğa bağlanmış ama nasıl olur dünyadan vazgeçmek bir yandan bunu isterken bir yandan çocugu olsun yuvam olsun istiyorum karsımdaki adam böyle olsun istiyorum ama öyle biri yok hiç çıkmadı karsıma saçmalıyorum belki anca benle aynı fikirde olan anlayabilir örneklere takılı kalmayın anlatmak acısından aklıma ilk gelenleri söledim ashabı görseniz deli derdiniz onlarda size müslüman demezdi diye birşey okumustum neden biz öyle yasayamıyoruz müslümanlıgı ne oldu bize kim nasıl değiştirdide böylesine bozulduk saf müslümanlık yasaamak bu kadar kolayken neden tersi durumdayız?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılŞeyh Esad efendi hazretleri"Dünya ya gelmekten murad mürşid-i kamili bulmaktan ibarettir" buyurmuşlardır..
İnsan varlıktan yokluğa yokluktan hiçliğe oradanda bekabillaha ulaşması ancak bir Rehber-i sadıkla mümkündür..
Hakk celle ala hazretleri ayeti kerimesinde "Sadıklarla beraber olun" buyurmaktadır... Müfessiranı izam bu ayeti kerimede geçen sadıkların Mürşidi Kamillerden olan Evliyaullah hazeratı olduğuna ittifak etmişlerdir..
İnsan hakikaten Hz Allah a yönelmek isterse ilk önce nefsini ve onun türlü hilelerini tuzaklarını bilmesi gerekir...
eğer bilmezse şeytan yuları takar ve insanı istediği tarafa çeker...
Pek çok tasavvuf ehlinin kitaplarında şu söz sıkça geçer.."Şeyhi olmayanın şeyhi
şeytandır"
Eğer dikkat edilirse Mürşidi Kamilin anne-babadan daha mühim olduğu görülür..
Hatemül Enbiya -s. a. v.-efendimizden sonra vahiy kesilmiş, ilham kapısı ise açık kalmıştır. Din kıyamete kadar bakidir. Bu devrin karanlık günlerinde bile İslam ın nuru gönüllerde parıldamaktadır. Dolasıyla Allah her devirde Resulullah ın öz ve tek yolunu çok az bir topluluklada olsa ayakta tutar. İşte gerçektende niyetin halis ise ve nasibin varsa o topluluğu bulman gerekiyor..
Peygamberimiz hadisi şerifte ahir zamanı yanı şu an yaşadığımız devri işaret ederek şöyle buyurmuşlardır;
"Ümmetim benden sonra 72 fırkaya ayrılacak. Bir fırka müstesna diğerleri cehennemliktir -Ya Resulullah o bir fırka kimlerdir- Benim ve ashabımın yolunda olanlardır."
İşte mühim olan o bir fırkayı bulmaktır...23 Yorumla- +1 yıl
haklısın bilmiyorum hiç kendi halimde yasıyorum öyle yapayanlız çevremde akrabalarımda ailemde bile benm kafamda olan yok islamı yasayn bile yok hatta kapandım diye neler sölediler kim doğru bilmiyorum erkek olsam farklı olurdu bir bayan için daha zor görmek içine girmek yasamak sona doğru olanda karar kılmak gerek
- +1 yıl
böyle bir sitede böyle bir ortamda bunların konuşulmasını doğru bulmuyorum... fakat yazdığın ifadelerden anladığım sen arayış içindesin Allahualem belkide niyetin halis.. gerçektende artık yönelmek istiyorsun... şimdi benim sana duyurmak istediğim şeyler var.. fakat burada yazmak istemem..
En İyi Cevaplar
Ebu Hureyre: “Takva Dikenli Arazide Yürümektir” İmam Maverdi, Edebü’d-Dünya ve’d-Din’de aktarır: Ebu Hüreyre’ye (ra) takva’nın ne olduğu sorulunca şöyle demiştir: ‘Sen hiç dikenli bir tarladan geçtin mi?’ Adam: ‘Evet, geçtim’ deyince, Ebu Hureyre (ra): ‘Peki, oradan geçerken ne yaptın?’ demiş. Adam şöyle cevap vermiş: ‘Yolda bir diken görünce sakındım ya da yolumu değiştirdim. Ya da üzerinden atladım.’ Bu sözler üzerine Ebu Hüreyre (ra): “Öyle ise, dikenden sakındığın gibi günahlardan da sakın ki, so sorduğun takvâyı kendi nefsinde bulasın.” demiş. (İbnu’l-Mu’tez merhum, bir şiirinde takvayı Ebu Hüreyre’nin (ra) tarif ettiği gibi anlatır: “Günahların küçüğünü de, büyüğünü de bırak. Takva budur işte. Tıpkı dikenli bir arazide yürüyen kişi gibi yap. Yolda gördüğün dikenlerden sakın. Diken ne kadar ufak olsa da onu küçük görme. Zira yüce dağlar çakıl taşlarından oluşur.”)
03 Yorumla
öncelikle sen çok yanlış yerdesin derhal burayı terket, burası dünyalık dolu, bu setede geçen her saniye insanın nefsini besler, dünyaya bağlar ahireti unutturur bence
01 Yorumla
Aradığın sendedir gitme gönlünden uzaklara usulca ey başını gönlüne hamuş ol ve dinle sadece aradığın sende gönlünde aramaya başlamışsan bulmuşsun demektir sadece sabırlı ol güzel kardeşim gönlüne giden o yolda nefis kapılarını tek tek aç asıl gitmen gereken yer ve varman gereken yer gönlün dışarda arama aradığın sende unutma selam ve dua ile 😊
11 Yorumla- +1 yıl
Bende aynı senin gibiydim hemde ne yaşıyosan aynılarını yaşadım benimde bir yandan çekip gitme arzusu bir yandanda yuva kurma aile kurma arzusu bende hep aynamı aradım aşk ı deryada bana eş olacak gönülden konuşabileceğim maşuk arardım ama bir yandanda düşünürdüm herkezden uzaklaşsam Hz Rabiya gibi sadece Rabbime ibadet etsem o aşkta yansam iblis buya seni alıyakoymak için zayıf noktandan vurur durur neye meylin varsa hep onu düşürür içine ama birkere aşk tohumu düşmüşse gönlüne o aşk çeker görürür seni herşey Rabbim sen bana yetersin sözünde saklı o zaman eş dünyalık ne varsa yok olur gözünde sonra teslim olmayı öğrenirsin ve şunu düşün bizler hep isteklerimiz için endişe ediyoruz sabırsızlanıyorum halbuki Rabbimiz bir karıncanın bile rızkını unutmazken biz aciz kullarınıda unutmaz bizim bu dünyada tek derdimiz Rabbimiz rızalığını kazanmak olmalı ve unutma gönlündeki aşkta ilerlemek istersen teslim ol dümeni bırak rüzgara teslim olmadan yol alamazsın Aşkta ve düşünme dünyalık için endişe etme tek derdin rıza makamı olsun nefsin dile geldiğinde sus ey nefsim demeyi bil nasibinde varsa ki gideceğin menzile de ulaşılırsın gönlünde ki aşk tohumunun kıymetini iyi bil sadece ve son olarak tavsiye edebileceğim bir kitap var susayan gönlünün deryasına kavuşabileceğin bir kitap mesnevi tercümesi şefik can selam ve dua ile 😊
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
16Cevap
+1 yılAllahla kul arasına kimse giremez bu zaman daki tarikatlara güven olmaz mantıklı düşün ama illa ki bir akıl hocası sececeksen dikkatli ol bu dünyadan sevdiklerinden vazgeçmelisin sevdiklerini feda edebilmelisin ölümü sevmelisin hayata bağlanmamalısın ve bnde senn gibi düşünüyorum ama yaşadığımız tolum da inan cok zor bunlar
00 YorumlaŞunu belirtmek isterim ki.. alimlik vs. isteyerek olucak bir durum değildir. diğer yazdıklarına gelirsek müslüman gerçek bir müslüman gibi yaşarsa dediklerin zaten olur.
01 Yorumlaİllaki Mevlana gibi olmana gerek yok sen namaza kurana başla Allaha şükür et bana hayırlı bir eş diye dua et zaten o makama ulaşırsın ama kuranı elinden bırakma namazı terketme dine sarıl
03 Yorumla
+1 yılTamam da öyle bir makam yok. Allah'ın emirlerini yapmak yasaklarından kaçınmak var samimi olarak. İşte en büyük makam.
04 Yorumla- +1 yıl
Doğru dersin. Ama Kur'an bizlere kulluk yüklemiştir. O kulluğu yerine getirmek zorunludur. Yani hiçlik makamlarında gevezelik yapacağımıza, namaza, oruca, ibadetlere, Allah yolunda cihada müdavim olsak daha hoş olur, işte kulluk işte makam.
- +1 yıl
Bulursun. "Aşk"ın içinde yan ve kavrul. Gir onun için kullukta yan, yan günlerce, geç kendinden.
+1 yılİçinde dünyalık sevgisini hırsını çıkarmak istiyorsan her şeyden uzak olman gerekir. Tv izleme sürekli zikret. Namaz kıl. Salih müslümanlarla ol.
24 Yorumla- +1 yıl
Zor o makama ulaşmak. Ama ALLLAHA dua edersen olmaz diyemem. İnşallah bizlerede nasip olur.
- +1 yıl
Bu ylda olanlarla ol dicrm ama zor bulman ehli sunnete uyan varsa onlarin sohbetine git
Git sağlam bir Mürşid bul tabi ol. Al sana Yunus'un yolu.
218 Yorumla- +1 yıl
Tasavvuf bir ilimdir kardeşim ya. Sana biz içine bid'atlar karışmış Tarikatlar'a mensub ol demiyoruz. Şimdi sen İbn-i Teymiyye'cisindir. İbn-i Teymiyye'nin kitaplarını okudun mu hiç? Abdulkadir Geylani'yi falan över. Eğer İbn-i Teymiyye'ci değilsen de Osmanlı'ya bak misal. Fatih Sultan Mehmed Tasavvuf Ehl-i'dir. Peygamber Hadisine mazhar olmuştur. Zaten (ALLAH bilir de) sahibi olduğun dini yaşamayıp yaşamak isteyenlerin yaşama şekillerini eleştirme. @mojita
- +1 yıl
Kardeşim Kaf süresinin 16. Ayetine göre şu anda şirk işliyorsun. Sevginin hocası olmaz fakat sevgi mi yoksa delilik mi diye bunu araştıranin hocası olur. Sen Allaha yakın olduktan sonraki hangi alim yanlış yapıyorsun diyebilir? Allah Kulunu hatalar için yarattıysa hangi alım onu affetmez diyebilir? Günahı yaratan affetmesini de bilir. Bende eskiden senin gibiydim. Bilmediğim bir yolu nasıl gidebilirdim?
- +1 yıl
Kardeşim benim. Ben yolumu biliyorum merak etme sen. Kaç sene doğru yol hangisidir diye aradım durdum. Sonra doğru yolun bu olduğuna karar verdim. Her Müslüman önce kendisini değiştirmeli. Sen kendini değiştir. İyi bir Müslüman ol. Tebliğ ve İrşad ondan sonra yap. Tamamen iyi bir Müslüman olduğuna inanıyorsan da bana davet görevini yapma. Tebliğ kefereye yapılır. Ha dersin Emri bil-Mağruf Nahyi anil-Münker. Amenna. Ama kardeşim bir zaman sonra sıkıyosunuz. Benim nasıl yollardan geçtiğimi de bilmiyosun. Ben neyin ne olduğunu çok iyi biliyorum. Hayırlı günler sana kardeşim... @mojita
- +1 yıl
Diyorsun ki kul olmasa Allaha ulaşmak imkansız. Aldım cevabımı sana inandığın islam ile başarılar. Ben hiçbir hadisi ve hurafeyi kabul etmiyorum.
Her kim benim olmayan sözleri benimmis gibi söyleyen olursa yeri cehennemdir e bile şüphe duyuyorum. Allah kuranin yeterli olduğunu açık bir dille olduğunu belirtmiştir. Sen anlamazsın diyen direk âyeti reddeder. Anlamayan nasıl kuranı okuyup müslüman olacak?
Siz devam edin Allah yardımcısız olsun. Otursak ateist olsam bana cevap veremezsin. - +1 yıl
Murid bul Allah yoluna ulaş bu demektir kardeşim lütfen yapmayın. Ha Hristiyanlıkta günah itiraf etmek için papaz kullanmak ha bu ne fark ediyor? Kişi duygu yapmaz hiç kimse yaratıcı değil onu Allah verir. Allah vermezse kul zaten başka şey ile sinanip Allah yoluna gidiyor demektir.
- +1 yıl
Ben sana haksızsın demiyorum kardeşim. O kar çok sapkın varki sana gözükeni de o oluyo. Bak Müslüman olmuşsun. Yavaş yavaş neyin doğru neyin yanlış olduğunu anlayacaksın. Bizde geçtik süreçlerden :) Sana benim onun bunun bişey anlatması bir fayda etmez. Kendin görürsün zaten :) @mojita
- +1 yıl
Zaten görüyorum tüm kurani 3 senedir en ince ayrıntısına kadar okumuş biriyim. Sorsam hangi ayet ne bilebilecek misin ey müslüman? Ben İncil Tevratta okudum. Barnabas yuhanna vs okumadigim kitap kalmadı ama bir sizin dini kitabiniza erisemedim.
hangi ayette tasavvufa ulaşmak için alime ihtiyaç var diyor? Kuran mı eksik sizin vahiy mi fazla? 3 düşün bir cevap ver - +1 yıl
Tasavvuf'u bir ilim olarak gör diyorum sana kardeşim. Nefsi terbiye etmek için. ALLAH'ın adını zikredersin bazen. Ölümü düşünürsün. Alime ihtiyaçta bunları denetme ihtiyacından çıkar. Yoksa üstünlük Takva iledir. Tasavvuf'u yapmak zorunda da değilsin. Kendin görücelsin zaten zamanla. 3 ay oldu diyosun. Daha yeni :) ALLAH sana doğru yolu buldurmuş :) Şimdi Sırati Müstakim'e gidiştesin :) ALLAH yolunu açık eylesin :)) @mojita
- +1 yıl
Diyorum ki buna dair bir âyet göster var mı yok mu? Yoksa kuran eksik mi yazıldı? Benim yeni müslümanlığım senin tüm hayatın boyunca yaptığın ibadetten daha fazla sevap topladı. Bence övünme çünkü ayette amellerin üstünlüğü yazar ne kadar müslüman olduğun değil. Bana âyet göster yoksa git Allaha tövbe et af dile.
+1 yılBunu gelip burada mı soruyorsun bence olmaz senden ama bir dene :D
01 YorumlaO zamancben sana bir kitap onereyim iskender pala od kesin oku
01 Yorumla
+1 yılmillet aya çıkar bizimkiler uçacak..70 lik rakını aç çinekopları at tavaya...
04 Yorumla- +1 yıl
hiçlik dediğin ölümdür , çok merak salmaya gerek yok bu taraf daha cazip. mevlana İzmir Kordon da iki kadeh atsaydı bence yapmazdı öyle şeyler..
Halvete gir tüm şeyleri unut ama şeytan saptirmak için ugrascak
02 Yorumla
+1 yılMerhaba bana ulaşabilir misin... İNSTAGRAM uyanışzihindebaşlar 🙏🏻gökhan ilker Çelikel
00 Yorumlapeki namaz var mı sünnetler varmı?
04 Yorumla- +1 yıl
allah kabul etsin, evet bir tarikata baglana bilirsin ama, allah peygamberimizin adının allahımızın adın çok geçtigi bir tarikat olsun, yoksa bazı tarikatlar kendi efendilerinin adından başka ne allah diyorlar ne peygamber, imanını güçlendir, allaha çok şükür et, allah de başka bişey demene gerek yok, salavat bol getir, hele cuma geceleri, şükür namazları kıl, azda olsa para ver fakir fukaraya , hiç sorgulamadan, allahın sevgili kulu olalım, sıkıntıda şerde allahtan, iman ettik demekle sınava tutulmuyacagımızı düşünmeyelim, allah sevdigi kişiye sıkıntı dert verir, şükür, sabır etmeliyiz,
- +1 yıl
yaşamak istiyorsan uygulamanda gerekir, tarikatla degil rehberimiz hz. muhammed (s. a. v) ve kuranı kerimi örnek alarak, temelinde şu var dinimizin , allahımızın bize emrettigi bazı şeyler, imanın şartları, islamın şartları formül burda, sonrasında, başlıcaları işte namaz, oruç, zekat, hac, ve temiz bir yürek, hayır işlemek, kul hakkını riayet , haramdan zinadan uzak durmak , allahımızın bizim ne namazımıza nede başka ibadetlerimize ihtiyacı yok, ama imanla yaşamak ölmek için emerilerine riayet etmek gerekir, güzel düşünce , ahlaklı biryaşam biçimi bizim imanımızı güçlendirecektir, allah merhametlerinin en merhametlisi , af edicilerin en affedicisi, allah dost edin , başka alternatife gerek yok.
müslüman'ın kelime anlamını biliyor musun?
05 Yorumla- +1 yıl
öyle kitap sözleri ile değil kendi sözlerimle bana göre müslümanlık hiç bir şeyin yoktan varolmadıgı herşeyin belli bir amaç için yaratıldıgına ve bir yaratıcının olduguna yaratıcının yarattıklarına iyiliği güzelliği öğütlediği ama kötününde oldugu özgürce bir hayat sunup seçimi yaratılmışlara bıraktıgı bir öğüttür müslümanlık insana huzur veren yüce bir duygu yoğunlugu kendini evcilleştirmedir bir bakıma daha çok yazarımda özünde budur
+1 yılbu soruya cevap vermek zor yaa )
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKalbinde sadece sevgi ve hoşgörü barındırmalısın
00 Yorumla
+1 yılOnlar gibi olamazsın
00 YorumlaYardımcı olayım mı?
01 Yorumla
Devamını Gör(2)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Hiçlik makamına ulaşmak istiyorum. bir yunus bir mevlana gibi en azından yolunda gitmek istiyorum ne yapmalıyım*?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım