İnsan kendini daima bir biçime bir şekle sokar, ben buyum ve böyleyim der. İnsan olarak bunun her zaman böyle olmadığını hemen hepimiz biliriz. Nedense kabullenmeyiz ve hala net olduğumuzu belirtmek için ısrar ederiz. Şimdi size soruyorum kaç defa ben buyum dediniz ve aksini hem karşınızdaki kişiye hem kendinize yansıttınız?
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Myers Briggs kişilik tipine göre INTP kişilik tipine sahibim. INTP (Meyers-Briggs Tip Gösterge'sine göre) genellikle içedönük, sezgisel, düşünsel ve algılayıcı olarak tanımlanır. Bu kişilik tipinin temsilcileri, analitik düşünme yetenekleri, özgünlükleri ve bağımsızlık arayışları ile bilinirler. Ancak bir dönem kendimi bir konu hakkında zorladım ve o dönemde INTJ olduğumu ve bu sayede somut olarak daha fazla başarı elde ettiğimi ancak yan etkilerini sağlığımdaki bozulmalar ile ödediğimi hatırlıyorum. Üniversite sınavına hazırlanıyordum ve odaklanmakta , yeni alışkanlıklar edinmekte zorlanıyordum ve kendime uygun olmadığını bildiğim ancak başarı için gerekli olan birkaç yol denedim ve sonunda ölene kadar çekeceğim bir kulak çınlamasına (tinnitus) sahip oldum. İşte o zaman o kişi ben değildim. Günlük 3-4 saat ders 10 saat tam zamanlı bir işte çalışma, aynı zamanda hergün kitap okuma ve hergün spor yapma neredeyse zamanımın %100 dolu geçiyordu. Sadece trafikte normalden birkaç dakika fazla oyalandığım zaman ve işten eve birkaç dakika bile geç gelmek beni öfkelendiriyordu. Oldukça olumsuz deneyimlerdi. Ve üniversite sınavında beklediğimin üstünde bir puan ( beklediğimden 60 puan fazla) aldım ancak sınav sonucu açıklandığı gün dahil yüzüm hiç gülmedi. İnsanlar niye mutlu değilsin diye soruyorlardı. Belki birçoğuna sesli olarak söylemedim ancak içimden geçen şey şuydu '' bu aptal sınavın ne önemi vardı?''
Sanırım burada, çalışılmış ve kazanılmış bir sonucun, burukluğunu anlatmış oldunuz. Hayallerimize ulaşmak, hayallerimizin önemini ve hayatımızı adadığımız o sonuç için geçen her saniyenin değerini anlamak, aman tanrım sanırım bu hüzün ve acının bir anlam bulmasına sebep olur. Hayallerimize ulaşmalımıyız? Yoksa ulaşılmayacak hayallere mi sahip olmalıyız? Bilmiyorum, her kişinin bir şekilde yaşayacağı bir döngüsü olabileceğini biliyorum, biliyorsunuz. Hayat bizim kişiliğimiz ve hayallerimizden çok daha anlamlı veya çok daha anlamsız olabilir, belki bu oyunun sonunda bir şeyleri kavrayacağız.
En önemlisi bir şeye inanmak ve bir ''kişisel anlam anlayışına'' bağlı olarak yaşamak olmalı. Para, statü, popülerlik, diğer insanlar tarafından onaylanmak zerre umrumda değil. Benim favorim sürekli öğrenme deneyimi ve maceradan maceraya atlamak. Ne de olsa birgün bu macera sona erecek. Bir burukluktan ziyade benim için asıl önemli olanı anlamamı kolaylaştırdı.
Ben dedikodu yapmayi sevmem zannediyodum sevmiyodumda gerci artık yapıyorum, soğuk biri olduğumu derim arkadaşlarim soğuk olmadigimi söyler aklıma bunlar geldi. Alttaki yorumda gördüm bende güldüğüm zaman kendime şaşırıyorum sonra gülüşüm sönüyor gerçek mi değil mi anlayamıyorum içimden gülmüyorum sanırım.
Sanırım kendinizi tanımanız için yapmanız gereken şeyin bir başkalarını değil de kendinizi dinlemekten ve kendinizi gözlemlemeniz gerektiğini düşünüyorum. Gülmek insanı samimi ya da samimiyetsiz, soğuk ya da sıcak yapmaz. İzlenim olarak önemli de olsa kendinizi bir kalıba oturtup o kalıp yüzüne bazı anları kaçırıyor oluşunuz sizin adınıza iyi bir şey değil. Anı yasayın ve kendinizi kalıplara sokmaktan uzak durun, bazen insan kendini serbest bırakmalı en azından mutlu olabilmek için ve eğlenmek için bunu herkes hak eder. Saygılarımla ve sevgilerimle. Cevabınız için teşekkürler.
Ben teşekkür ederim🤗
Gerçekten güldüğümde oluyor
Gülmekten ve mutlu olmaktak kaçınıyorsanız bu sizin karakterinizden ya da olmayan karakterinizden demek doğru olmaz. Bu sadece tercihiniz olur, gülmek istiyorsanız gülün, mutlu olmak istiyorsanız olun. Ne olursa olsun kendiniz için kendinizi olduğunuz gibi kabullenin ve kendinizi sevin. Teşekkür ederim cevabınız için. Saygılarımla ve sevgilerimle...