Kişilik & Karakter konusunda 204,3b cevap paylaştı.
Benim bu hayatta genelde kaybettiklerim daha fazla oldu her zaman yani bunlar da maddesel şeyler değil aslında sadece duygularım. ama bu duygularımın gitmesi de bir daha kimseye güvenmemem gerektiğini ban hatırlatıyor her zaman ve bu da benim açımdan güzel bir şey. aynı şey tabi ki her insan için geçerli. mesela Kayıp duyguları, genellikle yas, hüzün, özlem, keder, öfke, kafa karışıklığı, endişe veya boşluk gibi çeşitli duygusal tepkilerle kendini gösterebilir. Bu tepkilerin her biri kişiden kişiye farklılık gösterebilir ve süreleri de değişebilir. Bazı insanlar kayıplarla başa çıkmak için zaman alırken, diğerleri daha hızlı bir şekilde iyileşebilir. Duygusal tepkilerimizin olması, insan olmanın doğal bir parçasıdır ve kayıpların etkisini gösterir. Bu duygusal tepkiler, kaybettiklerimizin değerini ve önemini yansıtabilir. Kayıpların doğal bir süreç olduğunu ve duygusal tepkilerin normal olduğunu anlamak önemlidir.
Kazandıklarım daha fazla. Aslında hayatın formülünü çözmek çokta zor değil. Biri bana kötülük yaptığında oturur o kötülüğü sorgularım ve sorguladığım her olaya ufakta olsa katkım olduğunu fark ederim. Bir çoğumuz yanlışa zemin hazırlar sonra karşı tarafı günah keçisi ilan ederiz, kendimizi ise kurban. Muhattabimizin eline kırbaç verir, pozisyon alır, sonra vurduğu için sitem ederiz. Affetmek söylemi aslında içinde gizli kibir barındırır. Benim bu olayda hiç bir katkım yok yaklaşımına sahiptir. Bu yüzden de sorunlarını hiç bir zaman çözümleyemez ve hiç bir zaman yapilanmaz ve hep kaybeder
Kişilik & Karakter konusunda 26,4b cevap paylaştı.
Kaybettiklerim kız ve sevgilisi cehenneme kadar yolları var bence kazandıklarım daha fazla o kadar imtihan oldum önceden sonra Allah baya sene sonra onlarla yine imtihan etti mesela sosyal olamamam annemin değişik olması okulu bırakmam bunlar boşuna olmadı güneşi beklerkendeki olay başıma gelmesin diye Allah herşeye engel oldu fırsat vermedi ama onunla sonra imtihan etti çünkü hep soruyordum neden ben niye bunlar benim başıma geliyor sonra çôzdüm olayı Allah'a çok şükür ettim mesela tam tersi kız yerine erkek olacaktı aşık olunca bunu doğru bir şey sanacaktım beni kullanılacaktı falan Allah istemedi Allah'ın sevilen kuluyum