Yaşama sevincimi nasıl geri kazanabilirim?

size biraz kendimi anlatmak istiyorum şu an 18 yaşındayım 19 a giricem ve liseyi 10. sınıfta bırakıp, okulu açıktan bitirdim. o süre boyunca hiç bir işte çalışmadım ve çoğunlukla evdeyim (haftada 2 3 kere dışarı çıkardım). ve nerdeyse son 1 yıldır çok kötü bunalmış hissediyorum çok üşengeç ve özgüvensiz oldum.. bir işte çalışmak istesem bile üşengeçliğimden ve özgüvensizliğimdrn dolayı çalışamıyorum. ayrıca bu evde olduğum süreç içersinde sürekli kendimi dinledim şu anlamda;eğer bir kolum ağrısa acaba koluma noldu kötü bir şey mi var diye düşünüyorum ama bu şu an sürekli olmuyor. onun dışında hava kararmaya başladığı zaman içime yavaş yavaş karamsarlık geliyor ve bunu bazen ortadsn kaldırmak çok zor oluyor. geleceği düşünüp nasıl yapıcam diye düşünüyorum ve bu beni strese sokuyor. onun dışında hayat karşı oldukça tecrübeliyim bu tabi sevgililik anlamında geçerli ama onun dışında da gayet bir çok şeyden tecrübeliyim.. sizden tek ricam bana bir fikirde veya motivasyon konusunda yardımcı olmanız.. hayata kendimi nasıl döndürebilirim neler yapabilirim nerden başlamalıyım lütfen bir kaç cümle bile olsa bana yardım edin….
Yaşama sevincimi nasıl geri kazanabilirim?