Küçük prens ekledi: "Ama gözler kör. Yüreği ile bakmalı insan.."

Küçük prens ekledi: "Ama gözler kör. Yüreği ile bakmalı insan.."

Hayır değildir bence. yani gözler de yalan söyleyebilir. zaten gözler genelde kalp o an ne düşünüyorsa onu söyler ama kalp de yalancı olabilir. bu yüzden de bir insana güvenirken gözlerine sözlerine değil bence gerçekten davranışlarına bakmak gerekiyor. yani bazıları mesela yalandan ağlıyor ya da acı çekmiş gibi yapıyor ve karşısında ki kişiyi manipüle edebiliyor..
Maalesef etkileyici gözlerim var biri dedi zaten senin gözlerin boş bakmıyor anlamlı bakıyor demek ki o yüzden insanları etkiliyorum lens kavramı ondan var ve dedi ki gözlerin çok güzel daha yeni adam değişik baktı tabiki sadece ondan değil yemeye bir şey getirdi ondan önceki nasılsınız sordu diyelim sohbet etsen bunun sonu nereye gidecek bunu ikinci defa yaşıyorum ve artık daha iyi hissediyorum biri beni düşününce yemek getiren her getiren düşünmüyor tabiki tatlıcı mesela aklımdan çıkmadı sonra çıktı böyle tuhaf bir durum
Aynasıdır ama bakmasını bilene :D Keyifli geceler..
Teşekkürler canım 🥂🖤
Kesinlikle öyledir
Tesekkur ederim 😀
Cevap
17Cevap
Evet gözün açılmasıyla eşyayı görmemek mümkün değildir. Fakat mesmuatı dinlemekte veya hatıratı tahattur etmekte bu ızdırar yoktur.
غِشَاوَةٌ tabiri, gözün yalnız ön cihete hâkim ve nâzır olduğuna işarettir ki, eğer bir perde ile o cihetten alâkası kesilse, bütün bütün kör kalır.
Tenkiri ifade eden غِشَاوَةٌ deki tenvin, onların gözleri üstündeki perde, malûm olmayan bir perde olup, ondan sakınmak onlar için mümkün olmadığına işarettir. Câr ve mecrur'un غِشَاوَةٌ üzerine takdim edilmesi, en evvel nazar-ı dikkati onların gözlerine çevirtmekle, kalblerindeki sırları göstermek içindir. Zira göz, kalbin âyinesidir.
İşarat-ül İ'caz - 79
Gözler herşeyi ele verir. Bakışların yönetimi kâlpte çünkü.
Tabiki değildir her şey gözlerle olsaydı seviyorum diyerek sahte bakan insanları anlar canımızı yakmazdık
Miyop olan ben 😂😂
Gözleri ne ise kendiside odur. Gözleri fena bakıyorsa kötü niyetlidir. Gözler iyi bakıyorsa iyi niyetlidir. Gözler kim olduğumuzu söyler.
Evet öyle. Bir insanın gözlerinden zehir ve sinsilik akıyorsa bilin ki o insanın kalbi de öyledir, kötülük düşünmekten başka bir şey yapamazlar.
Çok güzel bir soru soracağım. Gözler yalan söylemiyorsa oyuncular iyi bir şekilde mimiklerini nasıl kullanıyor?
Yok bee artık hepsi lens ayna mayna görünmüyor. Yüzüne gülüyor gözünden iyi sanıyorsun arkandan kuyunu kazıyor... Öyle yani artık
gözler dil’den sonra konuşabilen ikinci organ bana göre, bakışlarım ile herşeyi konuşabilirim..
Küçük prens çok sevdiğim bir kitap.
Evet insan gözde görür dilde duyduklarının gerçeğini.
Hayır, bazen ufacık serçe parmağı dahi bir şeyler yansıtabilir.
Ayriyetten, insan ancak yüreği ile baktığı zaman gerçeği görebilir. Gerçeğin mayası göz ile görülmez. Bunu da unutmayalım.
Bence kesinlikle evet gözlerinin içi gülüp de karakteri kötü olan bir insan ben görmedim.
Gözler ruhu gösteriri. Göz teması kurmak benim için çok önemli.
Yalan söyleyen insanlar göz teması kurmaktan kaçınırlar ve konuşurken göz bebekleri büyür. Gözler herşeyi ortaya çıkarır. Bir insan nefretle mi bakıyor, sevgiyle mi yoksa kıskançlıkla mı herşeyi ortaya çıkarır.
Hayır kalbin aynası merhamettir hoşgörü varsa bir insanda sadece gözlemle hayvanlara ve diğer insanlara nasıl davranıyor onu izle
edebiyat yapma zamdan haberin var mı
Bazen sözler kifayetsiz kaldığında anlamlı bir bakış yeterlidir
Merhaba,
Hayır katılmıyorum, değildir! 😅
Bence evet
Aynasıdır. Sevdiğine daha bir başka bakar.
Gerçekten öyle.
Hiç sanmıyorum gözler kalbi anlatmıyor bana gore
gözler yüreğin aynası o zaman
Ne gözler gördük kalbi taştan olanların 😂
Evet ole
Gözler de yaşan söyler. Küçük prens doğru söylemiş
Hayir
Gözler kalbin aynasıdır.
Sanmıyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?