Ben fazlasıyla gururluyum. Bununla övünmüyorum ama değiştiremiyorum da...

Ben fazlasıyla gururluyum. Bununla övünmüyorum ama değiştiremiyorum da...
Herşeyin fazlası zarar gururun da gururlu değilim ama yeri geldiğinde tabiki gurur olmalıdır öyle eften puften herşeye yapılmaz zira fazla gurur kibire girer buda iyi değildir ve en sevmediğim insan tipi
Haklısınız.
Evet gururluyum tabi ki de yani beni sevmeyen hiç bir kızın peşinden koşmam mesela. aşk konusunda düşüncelerim değişmez her zaman aynıdır. ama mesela hayatta yardım istemeyeceğim bir kişiden çok zor durumda kalsam yardım isteyebilirim. çünkü zorunluluk ayrı bir konu benim için.
Evet zorunluluk halinde gururlu olmamayı bilmek farklı bir erdem bence.
Eskisi kadar değil
Cunki gurur karın doyurmuyor
Mantıklı olmanın daha doğru olduğunu gördüm ve kavradım
Ha şöyle biseyde var beni kıran üzen insanlarla bir araya gelmem eger hayalari büyük değilse ve insan gibi mazeretleriyle özür dilemesini bilirlerse onlara ikinci bi sans veririm amaaa özrü kabahatinden büyük olursa onları tarihin tozlu raflarına topraksız gömerim
Yani şöyle elimden lokmamı çalanı affederim ama kalbimden sevgilimi çalanın atomlarina bile kapımı kapatırım
Yani affedilecek şey var affedilmeyecek şey var
Sondaki güzel sözmüş🙂 ve haklısınız...
Valla ha el8mden ekmeğimi çalana kizmam hatta onu lokantaya bile götürürüm ama sevdiğim insanı benden calanida affedemem o zaman gururum şerefim de olmaz
Gururluyum fakat yerine göre kişisine göre bana yapılan hataya göre gururluyum.
Çok genel bir cevap olmuş.😅 Ben mesela gururdan ölüyorum. Beni taşıyanların bende gördüğü en kötü huy gururlu olmam😄
Aslına bakarsanız çok genel değil sahip olduğum karakter özellik diyelim. 😊
Gururlu olmak kötü bir huy değildir.
Gurur saygıyı kırmızı çizgiyi belirler karşınızda ki insanların size nasıl yaklaşması gerektiğini öğretir.
Velakin kapris ile gururu birbirine karıştırmamak gerekli😊
Kapris değil kesinlikle.
Bazen bu özelliğim beni zor durumlara sokuyor. Yorucu oluyor yani.
Bir keresinde mesela arkadaşla tatile gidecektik. Son dakika bir olay oldu tartıştık. Ama aynı otobüsten yan yana koltuk almışız 😅 Ama yaptığını kendime yediremedim. Gitmedim otobüsle. Sonuç olarak tatilim de yattı. Bir de zarara girmiştim.🙄
Fazla gurur sizi zor durumda bırakmış nitekim insanız konuşarak çözebiliriz şahsen ben buna inanırım ama konuşarak çözülmüyor ise ortam dan uzaklaşır ruh sağlığımi korumaya alırım.
Ve her ne olursa olsun arkadaşımin yaptığı hataya rağmen o tatile gider keyfime bakarım çünkü hayat kısa 😊
Evet tam olarak buydu yani konuşularak çözülemeyecek bir mesele.🙂 Ben de uzak durmayı tercih ettim.
Ve tatil mevzusuna gelecek olursam. Gittiğim yerde yine stres faktörün orada olacaksa tatilim tatil olmaktan çıkar. 😅 Yani gitmemek daha iyi benim için.
İzninizle Başımdan geçen kısa bir olayı anlatayım.
Sene 2011 falan yakın arkadaşımla olimpos yanmadan önce tatile gittik tatil de yaptığı bir saçmalıktan ötürü tartıştık. Yaptığım ise bungalow evden ayrılıp kendi tatilimi tek başıma yapmak oldu ve inanın daha zevkli geçti😊
Tek başına tatil yapabilmeniz güzelmiş. Ben sıkılabilirdim.🙂
Bende öyle sıkılma olmuyor.. Aksine bu zamana kadar gittiğim bir çok tatil de kampta hep tek başımaydım ve inanın daha keyifli oluyor😊
Ne güzel hep tek vakit geçirenlere özenirim😄 ben de asla yalnız aktivite yapamam. Eminim keyiflidir sizinki de
Aktivitenin en güzel tarafı tek başına olandır diyebilirim. 😊
Tabii söyle bir şey de var herkes arkadaşları ile aktivite yapmak ister fakat ben gittiğim yerlerde insanlar ile tanışmayı onlarla sohbet etmeyi semaver eşliğinde konuşmayı daha çok seviyorum 😊
Semaver dediniz canım çekti😅 gidip semaversiz çay demleyeyim en azından. Güzel görüşünüz için çokk teşekkürler 🌺
Ya öyle mi? Üzgünüm benim yüzümden sizin de aklınıza takıldı😔
Umarım birgün iyi anlaştığıniz arkadaşlarınız ile kampa veya doğa yürüyüşüne gidebilirsiniz.
😊
Bu arada rica ederim efendim ne demek.. Hayırlı akşamlar dilerim 😊
Estağfurullah ne olacak😄
Amin inşAllah. Ben de istiyorum kampı ama böcek korkumla ne kadar olur bilemem.
Hayırlı akşamlar 🌿
Böcek korkunuz var ise şile deniz kıyısı kilimli koyunu tavsiye edebilirim. 😊
Sağlıcakla 😊
Teşekkürler🤗
Rica ederim😊
Teşekkürler efendim😊
Ricalarr🌺🌿
Cevap
5Cevap
Gurur değil kibir değil. Sadece kırıldıysam kapım kapanıyor. Koç başı bile açamıyor artık. Böyle Sert bir yanım var maalesef
Çok gururluyum. :D
Aynen gururdan ölüyorsun..😅
Evet ama abartmam. Barışmak, gurur yapıp küs kalmaktan iyidir.
Bilmem yerine göre değişir
Çook rahatsiz edici derecede
Gururluyum.
Gerektiği yerde
Bazen
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?