Haftanın sorusu: Haklı olmak mı, mutlu olmak mı? Hangisi olmayı tercih ediyorsunuz?
Not: Cevaplarınıza bugün 16:00'da Geveze Show canlı yayınımda yer vereceğim, takipte kalırsanız çok sevinirim 😎

Haftanın sorusu: Haklı olmak mı, mutlu olmak mı? Hangisi olmayı tercih ediyorsunuz?
Not: Cevaplarınıza bugün 16:00'da Geveze Show canlı yayınımda yer vereceğim, takipte kalırsanız çok sevinirim 😎

Bu konu kime karşı olduğuna göre değişkenlik gösterir, hayatımdaki değer verdiğim bir insana karşı haklı ya da haksız aramaktansa birlikte sorunun çözümüne odaklanıp mutluluğu yakalamaya çalışmak çok daha doğru olur. Eğer hayatımda değer vermediğim, olmasa da olur dediğim insanlar karşısında cevap verecek olursam da kesinlikle haklı olmayı tercih ederim ki, bu durumda zaten haklılık mutluluk da getirir.
Bu arada diğer bir bakış açısıyla bakacak olursak da kadın erkek ilişkilerinde her zaman kadın bir yolunu bularak haklı çıkacağı için, hiçbir zaman haklı çıkamayacak erkekler de haklı olmak yerine mutlu olmayı seçmeleri konusunda tavsiyede bulunmak isterim. :)
Tabi ikiside olsa çok güzel olurdu hem haklı hem mutlu olsak süper olur ama maalesef ki bu her zaman mümkün olmuyor ya da bazıları için hiç mümkün olmuyor gönül ister ki karıncaya dahi yanlışlıkla basmıyalalım ama bu mümkün değil işte biz insanların içinde nefis var bunu durdurmaya calışsakta bazen durduramıyoruz nefis hem haklı olmak ister hem mutlu olmak bu mutluluğu karşındaki insandan intikam alarak sağlamaya çalışır insanoğlu ufacık haksızlığa uğramaya görsün şimdikiler özellikle intikam almamak için yapmayacağı şeyler yok aslında en güzel intikam o şeyi unuttup yoluna devam etmek ama yok ışın garibi intikam alsalardı rahatlamiyorlar karşısındaki insanı öldürecekmiş gibi bakıyorlar intikam aldıkları halde mutlu olamıyorlar onun için haklı olsamda olmasamda mutlu olmak benim için sorunuz için teşekkür ederim
Merhabalar ,
Tabiki de mutlu olmaktır. Haklı olmanın çıkar çatışmalarının altında ya da doğru yanlış kişi ilişkilerinde bir önemi olabilir ama bu kesinlikle mutluluk duygusunu perçinleyen ya da bizi katman katman mutluluğa iten bir konu değil bana göre.
Mutluluktan pay çıkarmak anlamında haklı olmanın da şahsen pek bir faydasını görmedim ama bencil ya da ben kafasında olan bir insan için haklı çıkmak elbette "Altın Madalyon" etkisi ortaya çıkaracaktır.
Bir de zorla haklı olmaya çalışmak için çabalayanlar var ama çevremizde ama hayatımızın kıyısında kenarında köşesinde bu da son derece yıpratıcı bir etkiye sahiptir (bana göre).
Selamlar sevgiler.
Bence mutlu olmak haklı olmaktan her zaman iyidir çünkü insanların gözünde hiçbir zaman haklı olamazsınız, insanlar sadece kendi duygu ve düşüncelerine haklı olmasına tercih eder sizin hakkını da haksız olmanız bir şey ifade etmez.
Özellikle de bencil olan insanlar her zaman için kendi haklılıklarını düşünerek hareket etmeyi tercih eder
Cevap
84Cevap
Benim için haklı olmak ama Bazı insanlar için haklı olmak önemlidir çünkü etik değerlere uygun hareket etmek, dürüstlük ve adalet gibi değerlere bağlı kalmak onlar için önemlidir. Haklı olduğunu bilmek ve doğruyu savunmak, kişinin özsaygısını artırabilir ve vicdanen rahat hissetmesini sağlayabilir. Diğer yandan, mutluluk da birçok insan için önemli bir değerdir. Mutlu olmak, keyifli ve tatmin edici bir yaşam sürmek, sevdikleriyle zaman geçirmek ve kişisel hedeflerine ulaşmak anlamına gelebilir. Bazı insanlar için haklı olmak yerine mutlu olmak daha önemlidir çünkü haklı olmanın bazen strese, anlaşmazlıklara ve çatışmalara yol açabileceğini düşünebilirler. haklı olmak ve mutlu olmak arasında bir seçim yapmak kişisel tercihlere, değerlere ve yaşam tarzına bağlıdır. Herkesin kendi yolunu bulması ve kendi önceliklerini belirlemesi önemlidir. Bazı durumlarda haklı olmak ve mutlu olmak aynı zamanda mümkün olabilirken, bazen bu iki hedef arasında bir denge kurmak gerekebilir.
Her konuda haklı ya da mutlu olamaz insan. Tabiatımıza aykırı bir kere. Dozunda ve yerine göre hepsi diyorum ben.. Keyifli günler..
Mutlu olmak haklı olmaktan bin kat iyidir gadası
Eğer gerçekten haklıysan, kendine karşı da haklı ve adil davranıyorsundur. Kendine karşı adilsen de hayatta karşılaştığın haksızlıkların seninle alakalı olmadığını, dünya sisteminde adaletsizlik olduğunu ve haksız insanların haklı numarası yaptığını fark edersin. Hayatının devamında, hem haklı hem de mutlu bir insan olarak hakkını, yasalara, demokrasiye ve insan haklarına saygılı bir şekilde arayarak devam edebilirsin.
Genelde ben biriyle bi'konuda inatlaştığım da bana 'hep sen mi haklısın'? diyor, ben de, ben haksız olmamak için her şeyi derin ve doğru düşünmeye çalışıyorum, ve eğer haksızsam da en başından haksızım diyorum. Haklılık ve mutluluk yan-yana gelmesi imkansız şeyler değil, bazen ikiside olur, bazen de olmaz, ama haklı taraf olmak her zaman içini rahatlatır ve içten-içe mutlu eder
Mutlu olmak tabiki hayat bazı şeyleri dallanıp budaklandırmak için o kadar kısa ki dengeler anlık değişiyor hayat bunu her fırsatta insanın yüzüne de vuruyor. İnsan ne kadar haklı da olsa kendini ifade etmeye çalışsa da karşıdakinin cahilliği, vurdumduymazlığı karşısında ne yapsa boş kalıyor. Kim için, ne için zaman harcadığımız önemli o yüzden haklıyı haksızı bırakıp bizi mutlu eden şeylere odaklanmamız lazım insanın bu noktada kendini keşfide başlıyor. 😇
Mutlu olmak için haklı olmaya gerek yoktur. biliyoruz ki mutlu edecek kaynaklar o kadar çok, fakat bu kaynaklar kimileri için etik kimileri için değildir.
Kimisi kaostan hoşlanır bundan beslenir, hep bencidir.
Herkes inandığı ölçüde haklıdır sonuçta.
Hayatta iki çeşit insan vardır.
Hayatı doya yaşayıp mutlu olanlar ve egoları yüzünden mutluluğu göremeyenler…
Bu bağlama baktığımda ise gördüğüm tek şey haklı bir mutsuzluğun haklı bir mutluluğa tercihidir diyebilirim. Neden haklıyken insanları haklı olduğuma inandırmak için onca zaman harcamışım düşüncesi de cabası…İnsanları bir şeylere ikna etmek yerine mutlu olmak en güzeli…
Aslında Mevlana ne güzel demiş;
"Cahille girme münakaşaya;
Ya sinirini zıplatır tavana,
ya da yazık olur adabına"…
Bu yüzden mutlu ol hayata umuda sıkıca sarıl…
Mutlu olmak. Bazen haklı da olsan mutluluğun için huzurun için hakkından vazgeçmesini bilmelisin daha doğrusu herkese haklı olduğunu ispat etmek için heder olmamalisin
Haklı olmak birşeyleri düşünmek gerektirir buda insanı, zihni ve piskolojii yorar. Mutlu olan kimse başkalarını takmaz ve hayatın hilesiyle güzel geçinir bence
Haklı olmayı istemek bazen mutluluk getirir. Hem haklı, hem de mutlu olduğumuz anlar olmayabilir. Mutlu olmak için bilmemiz gerekir ki, karşı tarafında kendince haklı olduğu taraflar vardır.
Mutsuz olupta haklı çıkacağıma mutlu olmayı yeğlerim.
Aslında kural çok basit 😂
Zaten çoğu zaman haklı çıkıyorum ama önemli olan bu değil. Mutlu olayım da gerekirse hep haksız olayım 🫶🏻
Haklı olmak mutlu olmanın yarısıdır. Hırslı biri olduğum için haklı olmak daha önde gelir. Tabi haklı olmakta mutlu ediyo beni.
Çok karışık bir durum, bazen hakli olmak diyorum ama bazende haksız çıkayım ama mutlu olayım arafra kaldım ya
Ben mutlu olmak istiyorum 💛 Haklı olup kendi kul hakkıma girmektense, kimseye ilişmeden mutlu olmayı istiyorum
İnsan haklıyken ve masumken mutludur zaten. Haksızlık suçluluk üzerine kurulmuş bir mutluluk sürdürülemez.
Geveze gözlerime inanamıyorum sen burada mıydın😍☺️☺️☺️🙃 Tabi ki haklı olmak, bunun verdiği tadı hiçbir şey vermiyor😌😂😂
Haklı olunca pekte insnalarin gözünde haklı duruma dusmuyosun üzüldüğünle kaliyosun yani mutlu olmayı secerdim
Haklılığı batsın beeeee.. ben mutlu olmak istiyorum artık.. mutsuz olmuşum hakli olmuşum ne yazar
Haklı olmaktan yorulduğum için mutlu olmayı tercih ederdim
Dürüst olup, karşılaşılacak herşeye karşı dirayetli olabilmek.
Mutlu olmayı istiyorum abi hemde dibine kadarrrrrrr
Haksız durumuna düşsem mutsuz olurum bu yüzden bu soru benim için tek cevaplı
Mutlu olmadıktan sonra dünyanın en haklı insanı olsam ne fayda?
Haklı olmuşum kaç para, Mutlu olayım ben evet, verin bana mutluluğu haklı olmasam da olur.
Haklı olunca mutlu olurum. Zaten sürekli mutlu olunca sıkıcı olurdu.
Mutlu olmanın daha önemli olduğunu düşünüyorum bende haklı olduğumda mutlu olan insanlardanım ama bir konuda haklı olduğum zamanda mutsuz olabilirim o yüzden mutlu olmak daha önemli
Her haklı olduğun konuda mutlu olmak da zor aslında
Haklı olamadıktan sonra mutlu olsam ne faydası olacak
Haklı olmak kimin umurunda ki ; mutlu olmadıktan sonra haklı olmanın da bir önemi yok
Hakli olmak haksız olunca mutlu olamam takıntılı bir insanım 😅
Mutlu olmadıktan sonra haklı olmanin pek önemi kalmıyor.
Mutlu olmak haklı çıkma çabası hayatı zorlastiriyor
Haklıyken haksız duruma düşmemek, mutluyken mutsuzluğa kapı açmamak
Kesinlikle mutlu olmak. Tabi haklı olmak seni mutlu ediyorsa ona bir şey diyemeyeceğim.
Haklıyken haklılığının farkında olunması = mutluluk
Haklı olmak kimin umrunda? Mutlu olayım yeter.
Elbette mutlu olmak haklı olmak mutlu olmak değildir
Mutlu olmak bence artık bu hayatta daha önemli
cahil çomar ve mutlu olmak önceliğim hüloğğğğ
Hakkın olup mutlu olmak daha tercih edilesi :)
mutlu olmak. huzurlu kalabilmek, tek Arzum şu hayatta.
Bence bu hayatta hiçbir şey olmayacak öyle güzel
Ben mutlu olmayı seçiyorum. Zaten mutluysam çoğu konuda haklıyımdır bence :D
Haklı olmam bugüne kadar hiçbir işime yaramadı, o yüzden mutlu olmak diyorum.
Mutluluk, mutluluk, mutluluk sonuna kadar mutluluk
Mutlu olmak diyorum. Çünkü şu an çok haklı olduğum bir durum var ama mutsuzum.
mutlu olmak. sonradan haklı cıksam ne değişicek sanki.
Mutlu olmak çünkü haklı veya haksız olmamdan daha değerli bu.
Bana mutsuzluk getiren hakliligin gereği yok mutluluk olsun 🌺
Haklı olunca, mutlu olurum. Haksız olduğumda, mutlu olduğumu hiç hatırlamam…
Haklı olunca mutlu oluyorum.
Kendime göre haklı olabilirim ama mutlu olmak için haklılığımı diretmem çünkü karşımdakinin kapasitesi benim anlattıklarımdan anladığı kadardır bazen üstünü örtmek iyi geliyor boşuna yorulmuyorsun sevgiler geveze az dinlemedik bay j ile seni🤗
Erkeklerin çoğu mutlu olmak demiş evlilikte bu düşünce sizi baya bi huzurlu kılar. Ben haklı olmak diyorum
maalesef tum kadinlar sade e haklilik ariyor ama mutlulugubkaybediyor hepiniz aynisinz tem amcinz hakli cikmak
Mutlu olmadıktan sonra haklı olmanın çokta bir esprisi yok..
Cesur olmak, cesur değilseniz haklılığı göz önüne seremezsiniz
Haksız olup mutlu olunmaz olunsa bile yalanlandır. O yüzden haklı olmak nett
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?