Babam ve annem tarafından çok şiddet gördüm sonrasında büyüdüm ve onlara muhtaç olmamaya başladım karşı geldim bana vurmalarına izin vermedim. Bugün bacağıma ağda yapayım dedim ve ilk ağdayı yapıstırıp çektiğim anda çok acıdı ve bıraktım. Canım tatlı geldi bir parça ağdanın acısı bana dayanılmaz geldi. Geçmişim aklıma geldi ben ağzım burnum kan içinde gözüm mosmor kollarım bacaklarım mosmor gezerdim. Eve kapatıldım telefonu elimden aldılar kimseye ulasamadım sesimi duyuramadım 1 ay boyunca odama kapatıldım bir insan yüzü görmedim. Bu sadece yasadıklarımın biri. Vücudumda dikiş izleri var. Ben daha 7 yasındayken bana batırılan çatalın izleri var. Şu anda şiddet görmüyorum çok şükür. Ben zamanında bunları nasıl yasamısım o küçücük bedenim nasıl dayanmış hayret ediyorum. Şimdi bir ağdanın acısına dayanamazken ne acılara dayanmıştım yıllarca. Şimdi şiddet gören bir kadınla ilgili konusulsa her gün dayak yemeye nadıl canları dayanıyor diye düşünüyorum. Zamanında bende çok yasadım bunları bilmiyorum kötü oldum
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Es-selamu aleyküm.
Rabbim size ve sizin gibi bu zulme uğrayanlara sabır ve güç kuvvet versin. Gerçekten üzücü bir durum. Cehaletin ve zorbalığın geride bıraktığı bu masum hayatlar ne yazık ki çığlık çığlığa zalimlerin üzerine çökecektir.
Muhakkak bir gün herkese hakkı ödenir ama bu şekilde merhametsiz yetişen her insan, kendinden zayıf olanı kötülemeyi, zorbalıkla saldırmayı, her şeye ben yaptım oldu zihniyetiyle yaklaşmayı kendine hak olarak görüyor. Ne yazık ki eli ayağı tutan herkes dünyaya getirdikleri o masumları kendi kölesiymiş gibi istediği şekilde kullanıyor. Bir ebeveyn olma düşüncesi altında yatan sahiplik duygusu her anlamda onlara hükmetmeleri gerektiği algısına düşürüyor..
Ne yazık ki değişmeyen ve yok olmayan ve hatta artarak giden bu zorbalık, insanlık tarihi boyunca ya bağnaz bir anlayışla ya sonsuz bir öfkeyle sürüp gidiyor. Önceleri kız çocuklarını diri diri gömen zihniyet, şimdilerde farklı farklı şekillerde yeniden peyda oluyor.
Kız erkek fark etmeksizin ilerleyen bu durum cehaletin olduğu her yerde devam edecektir. Allah sevgisinin kalpte yer bulmadığı her beldede canilik had safhaya çıkmıştır. Rabbini sevmeyen ve Rabbinin gazabından korkmayan kimse bunu kendine hak olarak görmeye devam edecektir.
Siz de o masum canlardan biri olmuşsunuz.. Bilmiyorum. Nasıl bir söz kalbinizi ferahlatır ve bu acınızı dindirir ama.. Rabbim her şeyi görüp bilmektedir. Sabrınız muhakkak güzel bir mükafat ile ödüllendirilecektir. Her zaman mutlu olamayız, her zaman yüzümüz gülmez ama umudumuzu diri tuttuğumuzda Rabbimizin gözetiminde olduğumuzu bildiğimizde hüzünlerin de sürekli olmadığını bilir ve kalbimizi daraltan düşüncelerden kurtuluruz.
Gelecek sizin için de diğerleri için de eskisi gibi olmayacaktır muhakkak. Rabbim sizinledir.. Dua ve umut hep baki kalacaktır. Elbette sizin de hakkınız yerde kalmayacaktır. Mücadelenizde duadan uzak kalmayın.. Allah dua edenlerin duasını işitir.. Kendine yönelenlerin amellerini zayi etmez..
Allah sizinle olsun. Rabbim siz ve nicelerine hayırlı çıkış kapıları açsın..
#Selâmetle
Teşekkür ederim
Rica ederim
Şimdi nerde kalıyorsun iyimisin
Kendi ayaklarım üstünde duruyorum çalısıyorum param az oluyor bazen aç da kalıyorum ama dayak yemiyorum. İyiyim
Nerde kalıyosun hâlâ o evdemisin
Maalesef evet şu anda bu evdeyim üniversite okumaya çalısıyorum dayanıyorum ki meslek sahibi şekilde çekip gidebileyim bu evden diye. Kötü şeyler yasıyorum ama şu anda kimse benim sırtımda tahta kırmıyor buna izin vermiyorum. Az kaldı gidicem dayanıyorum
Benim de eski sevgilim aynı şeyleri yaşıyordu sonunda polise gitti şikayetçi olmadı ama göz dağı verdi. En sonda kaçtı evden İstanbul'a geldi akrabasının yanında kalıyor.
O kızın adına sevindim ne güzel kaçmış kurtulmuş. Polise gitme olayını bende yaptım. Eve polisler doldu. Bizimkiler millet ne der diye çok düşündüğünden daha da dayak yemedim. Onları rezil etmemden korktular. Eski kız arkadasın adına cidden çok sevindim şimdi nasıl peki?
Ona ben o kadar dedim ki cesaretlendirdim. Daha yeni geldi, o da üni okuyordu. Buraya aldıracak. Bir iş bulup çalışacak. Sadece şey demişti. Gerçekten huzuru ve mutluluğu tattım ben yasamiyormuşum, burada yaşadığımı farkettim
Çok sevindim o kız için umarım karşısına çıkan erkek dünya iyisi biri olur
Sizin de cesaretlendirmeniz çok güzel