Sabrınızın sınandığı, kaldıramayacağınızı düşündüğünüz anlarda bile karakteriniz sabit kalır mı yoksa değişimler yaşar mısınız?

Sabrınızın sınandığı, kaldıramayacağınızı düşündüğünüz anlarda bile karakteriniz sabit kalır mı yoksa değişimler yaşar mısınız?

Hayır zor şartlarda bile karakterimden asla taviz vermem sadece bazen denize düşen yılana sarılır deyimi var ya. yani çok zor durumda belki de yapmam diyeceğim bir şeyi yapabilirim ama bu kötü bir şey olmaz.
Başıma bir olay gelmişti. Hem Ramazan'da, hem oruçluyken, hem iftara 1 saat kalmışken..
Organizesini üstlendiğim bir iftar yemeğinde, her şey tamamken kıl kuyruk birisi bütün organizeyi mahvetmek üzere tartıştık. O kadar saçma sapan bir sebepten organizasyonu mahvedecekti ki insanın sinirlerine hâkim olması nerdeyse imkansız.. Ve üstüne hakaret ve küfür yedim.
Normalde yapmam gereken o kıl kuyruğun kafasından tutup arabasın camından patlatarak içeri sokmamdı.. O an herkes ama herkes benden onu bekledi.
Rezillik diz boyuydu ve yapsam alnımdan öperlerdi..
Ben yine benden beklenmeyen bir sabırla yuttum ve onu da o organizasyona götürdüm.. Kardeşim bile delirdi, çıldırdı nasıl bu kadar sabırlı olduğuma.. Ama beni de ezip benim yapmam gerekeni yapmadı.. Ben olmasam eminim yapardı..
Ben çok sakin bir kişiliğe sahibim.. Sabrıma hamdolsun güvenirim.. Kontrolümü en delirdiğim anda bile kaybetmem..
Ama korkarım ki imtihanım bundan olur.. O zaman Allah insanı iddiasından vurur.. Bu yüzden insanım ve sabırsızlık yapabilirim..
Mâşallah...
Sizin anlattığınız olayda şu hadisi hatırladım ;
"Gerçek yiğit, güreşte rakibini yenen değil, öfkelendiği zaman nefsine hâkim olandır."
Gördüğüm kadarıyla siz o zümreden olmuşsunuz. Bu konuda sabrınız daim olsun🌿
Allah razı olsun.. Bir an unutmuştum ya da o hadise layık görmedim kendimi bu yüzden aklıma gelmemişti..
Amin ecmain olsun🌿
Benim de uzun zamandır aklıma gelmeyen bir hadisti. Anlattığınız hadiseyle hemen hatırıma geldi :)
:))
Asla karakterinden taviz vermem bunun bedelini ağır ödedim asla katiyen
Teşekkürler eic için
Rica ederim
Eyw👍
Cevap
2Cevap
Çok yanar döner değilim ya olamıyorum şartlar ne olursa olsun
Karakterimden taviz vermem. Sadece ayarlarım bozulabilir sinir, terslik vs.
Taviz veremem büyük ihtimalle.
Hayır.
Veririm ben
Yok artık
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?