Nasıl özgüvenli olurum?

Herkese merhaba. Ben 12 yaşıma kadar güzel renkli hayatı olan, sağlam arkadaşlıkları olan bir kızdım. Daha sonra 12 yaşımda yurt dışına taşınmak zorunda kaldım. Gittiğim okulda umursanmadım, sadece evden okula okuldan eve gidiyordum. Sınıfta en yalnız bendim. Annemden başka konuşacak kimse yoktu hayatımda. Bazen evde ona yardım eder, erkek kardeşime bakardım. Hayatım hep böyle geçti. Ama aynı zamanda telefon bağımlısıydım. Yalnız olduğum için her şeyi telefondan takip ediyordum. Ailem beni değersizleştidiyor bazen. Her şeyime karışıyorlar. Giyimime isteklerime vs. Yurt dışında geçirdiğim 7 yıl boyunca tek bir kişiyle dışarı çıkmadım. Şu an 19 yaşındayım ve nihayet ülkeme döndüm. Ama çok tuhaf hissediyorum. Herkes ne kadar değişmiş. Kendimi 12 yaşımda kalmışım ve ondan sonraki yaşlarımı yaşamamışım gibi hissediyorum. Bir ortama girince gerilip utanıyorum. Hiç bir şeyden keyif almıyorum. Kendimi uzaydan gelmiş kadar yabancı hissediyorum. Herkes beni çok pasif buluyor. Kendimi ezik gibi hissediyorum. Bundan nasıl kurtulurum? Nasıl özgüvenli ve duruşu olan biri olunur? Lütfen gercekten bilen cevaplasın. Üstelik konuşurken geriliyorum bunun için ne yapmalıyım?

Nasıl özgüvenli olurum?