Insanlar neden duygularıyla temaslarını keserler?

Hissizleştiğimiz zaman evet, mutsuzluk ve acı azalır. Ama bunun bedeli olarak mutluluk ve heves de azalır.
Insanlar neden duygularıyla temaslarını keserler?

Hissizleştiğimiz zaman evet, mutsuzluk ve acı azalır. Ama bunun bedeli olarak mutluluk ve heves de azalır.
Bence mutsuz oldukları için olabilir ya da geçmişte çok acı çektikleri için de olabilir. aslında sevdiğim bir söz var duygusuz insanlar bir zamanlar en çok duyguları olan kişilerdi diye. ama tabi ki de duygusuz olmak insanlara kötülük ya da birilerine zarar verme hakkını vermez. yani bazen insan sadece mutlu değildir sessiz kalır kimseyi sevemez aşk anlamında bunlar da hep geçmişte yaşadıkları şeyler yüzündendir bence.
hayatı mantık üzerine kurmaktır. aslında sadece mantıktan oluşmuş bir insanın varlığı hiç de anlamlı değil, çünkü yalnızca duygularımız sayesinde zevk alabiliriz yaşamaktan. özünde istemediğimiz bir şeyi sırf mantığımız onaylıyor diye gerçekleştirdiğimizde içimizde daima bir ukte kalır. bazen duygularımız bizi yanıltabilir, hata bile olsa daha az pişmanlık duyarız bundan. Dünya üzerindeki varlığımızı anlamlı kılan yegane şeylerden biridir duygularımız. peki ya mantıklı olmak? çoğu zaman mutsuzluk, kimi zaman zorunluluk, zaman zaman kaçınılmazlık...
"attila ilhan ölmüş" dendiğinde yaşlıydı zaten şeklinde tepki vermek gibi
ot değildik değil mi; bizi olgunlaştıranların, biraz güneş, biraz gübre ve su olmadığını biliyoduk.
böyle acılarla ya da aynı ölçüde sevinçlerle piştik hayatta. vazgeçmek değil de, kabullenmek oldu insanı duygusuzlaştıranlar.
şimdi bırak sevinmeyi, üzülemiyosun bile bazı şeyler için. heyecanın yitik, şaşkınlığın o haybeden " a aa" sı için bile enerjiyi bulamıyosun kendinde.
olur, diyosun, her şey olur; her şey olacağına varırcılıkta ilk yüze giriyosun falan stratosfer çapında.
Canımin sürekli yanmasına dayanamadığım zaman bunu yapmaya çalışıyorum çalıştıkça daha da dahada içime işliyor bu acı.. bir süre sonra acıya karşı bağışıklık kazanıyorum sonra tamamen bir hissizlik oluşuyor ve bu saatten sonra hiç eski bene dönemiyorum.. bu iyi mi kötü mü inan bilmiyorum.. öyle korkuyorum ki benliğimden çıkmış olmaktan.. o saf iyi niyetimin Yok oluşundan beni bu hâle getirenler utansın...😔
😔🤗🤗🤗🤗🤗
Bulsun artık yolunu... o yolu bulana kadar benden eser kalmayacak:(
Cevap
2Cevap
Temas halinde iken fazlasıyla zarar görmüştür, o zarardan kendini korumak için kesebilir zannımca. Bir nevi savunma mekanizması. 💁♀️
Yüksek ihtimal çiçeğim. Ruhsuz varlıklar değiliz neticede... İncinmemek adına vücut kendini savunmaya alıyor duygulara tepkisizleşerek...
Zamanında canını iyi yakmışlardır da ondan. Kimse durduk yere bir gün sabah uyanıp ben duygularımı yok sayıyorum demez
Yaşadığın olumsuz olaylar ve geçmiş travma insana etki eder
Yürüyen ölüler oluyoruz.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?