Bazılarımızın sessiz çığlıkları içinde birikir bazılarımız ise diline hakim olamayıp kırar sevdiklerini...

Peki siz en çok hangilerinden dolayı pişman oldunuz? Sustuklarınız için mi konuştuklarınız için mi?
Bazılarımızın sessiz çığlıkları içinde birikir bazılarımız ise diline hakim olamayıp kırar sevdiklerini...

Peki siz en çok hangilerinden dolayı pişman oldunuz? Sustuklarınız için mi konuştuklarınız için mi?
Eskiden pısırık, içine atan biriydim..
Çok pişmanlığını yaşadım.. orada şunu demeliydim, yapmalıydım, söylemeliydim diye..
İçimde birike birike özgüvensiz biri haline dönüştüm.. Baktım ki bu bana artık zarar veriyor, ufak ufak, sessiz sessiz söylemeye başladım.. Sonra hadsizlere hadlerini bildirmeye başladım..
Ayarını kaçırıp, bilmediğim şeylerde de ahkâm kesince, işin erbabları beni yerin dibine sokarcasına haddimi bildirdiler..
O günden sonra kesin ve emin olduğum her şeyde ahkam kestim, bilmediğim şeylerde sustum ya da "bence" demekle yetindim..
Had bilmek böyle bir şey..
"Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır." hadisi sırrınca susmamayı öğrendim ama emin olduğum konularda..
Karşımdaki kırılır, üzülür umursamıyorum.. Çünkü o yaparken üzülmüyorsa, birinin ona "Sen yanlış yapıyorsun!" demesi lazım..
Maşallah..
Zamanla güzel bir değişim geçirmişsiniz. Darısı başıma :)
Eyvallah :)) Evdekiler şimdi kaynana gibisin diyolar ama 😄😄 Çünkü artık hiçbir şeyi içime atmıyorum.. Söyleniyorum..
İçime atıp söylemezsem hiç olmadık yerde patlıyorum ve maalesef fazla kırıcı oluyor..
O yüzden kimle samimiyet kurarsam ona ilk söylediğim şey, hatalarımı görürsen söyle, içine atma ki birden şok geçirmeyim..
Bunu herkese tavsiye ederim.. Ufak şeyler de olsa kimse içine atmasın, rahatsızlığını üslubuyla dile getirsin..
Söylenmek de kötüymüş ama :) Bu sefer işte kaynana derler hakkınızda 😅
Ben de içimdekileri tutmayıp söylemek istiyorum ama patavatsız gibi olmaktan korkuyorum. Birilerinin kalbini falan kırarım diye çekiniyorum.
Sizin kalbinizi düşünmeden, sizin kalbinizi kıranların siz neden kalbini düşünesiniz ki? Arkanızdan enayi dediklerini duysanız onların kalbini umursar mısınız?
Haddinden fazla terbiyesizliğe sabretmek doğru değil.. Had bildirmek lazım.. Hem bu insana üslubu da öğretiyor..
Çünkü hem kırmak istemiyorsunuz hem de rahatsızlığı dile getirmek istiyorsunuz.. Bu insana üslubu öğretir.. Bunu çoğumuz bilmediğimiz için hep içimize atıyoruz. Oysa üslubuyla her şey söylenebilir, yapılabilir..
Buna hüsn-ü misal;
Bir gün Hz Hasan ile Hüseyin, çocukken mescidin yanında yanlış abdest alan bir amcayı görüyorlar.. Ama nasıl söyleyeceklerini bilemiyorlar..
Amcanın yanına gidip, "Amca bakar mısın hangimiz abdesti doğru alıyoruz söyler misin?" diyorlar..
Sonra ikisi de birebir aynı şekilde abdest alınca adamcağız yanlışın kendinde olduğunu anlıyor.. "Siz boşuna Peygamber torunu değilsiniz, Allah sizden ebeden razı olsun beni kırmadan yanlışımı öğrettiniz." diyerek saçlarından öpmüş..
Üslup kimliktir..
Ben de henüz becerebilmis değilim ama gayem kırmadan yine de rahatsızlığı dile getirmek..
Evet söylenmek hoş değil ama söylemezsem içime atıyorum ki daha kötü oluyor. Ailemde bunu biliyor.
Ben en azından içi dışı bir olarak biliniyorum :)
Çok köyden de kovulabilirim orası ayrı 😄
Dediklerinizi harfiyen katılıyorum. Üslubu bildikten sonra insan bir şekilde kendisini ifade edebiliyor hem de doğru bir biçimde. Ama bunun için biraz zaman gerekli ve biraz da insanların ne söylediğini umursamamak lazım.
Benim gidecek daha çok yolum var :)
Hepimizin var :) Allah yardımcınız olsun
Çok güzel bir soru tebrik ederim. Cevaba gelirsek. Çok değişken bir durum. Yine de sustuklarım için biraz daha rahatım. Bilgisizlik, cahillik ya da baskı. Susmayip, konuştuklarım benliğimi yansıtsa da beni daha çok üzdü uzun vadede.
Teşekkür ederim 🌿
Peki sizin için cevap nedir. Rica ederim.
Konuşmak istediğim halde başkaları kırılmasın, tatsızlık çıkmasın diyerek sustuklarımdan dolayı bir nebze pişmanım.
Ben de bu eşitliğin diğer tarafındayım konuşup, kırdığım için pişmanım. İyi günler dilerim.
Size de iyi günler.
En çok sustuklarım için zaten konuştuğum için hiç bir zaman pişman olmuyorum yani içimdekileri dürüst bir şekilde söylemek daha iyi benim için. ama bazen keşke susmasaydım dediğim zamanlar da çok oldu. yani umursamamıştım.
Pişman olmadım şükür. Sustuklarım beni yaksa da sabır.. Zira susmak, konuşmaktan daha hayırlıdır. Başkalarını kırmaktansa kendimi kırmayı tercih ederim ~ ℳ
Cevap
0Cevap
Söylemem gereken yerde sustuklarimdan soylememem gereken yerde konustuklarimdan pişman oldum yerine göre değişti hep
Pişman değilim de konuştuklarım olsun.
Erkeklerden En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?