Yoksa Dünya’dan 🌎 kurtulup Cennet’e ☁️ gideceğiniz için sizi mutlu mu ediyor? 👼🧕👳♂️☁️☀️
Şahsen beni mutlu ediyor 😋☀️☁️☝️🥛🍯🧚♀️🌈 ne zaman öleceğim offf sıkıldım 😒
Yoksa Dünya’dan 🌎 kurtulup Cennet’e ☁️ gideceğiniz için sizi mutlu mu ediyor? 👼🧕👳♂️☁️☀️
Şahsen beni mutlu ediyor 😋☀️☁️☝️🥛🍯🧚♀️🌈 ne zaman öleceğim offf sıkıldım 😒
Ölümden de korkuyorum olum sonrası hayattan da. Zira sorumluluklarını yerine getiren biri değilim. Daha doğrusu içim rahat edecek kadar değil. Tabi kimse kendini garanti göremez ama yine de az çok fikir sahibi olunabilir. Ben kendimi çok geride görüyorum. Allaha verilecek hesap ayrı, kullara verilecek hesap ayrı. Cehennem yakın cennet uzak. Ölümden korkmamak bu şartlar için anormallik olurdu.
Allah affedicidir ve affetmeyi sever kardeşim
~Zümer Suresi~
(53) De ki (Allah şöyle buyuruyor): “Ey kendi aleyhlerine olarak günahta haddi aşan kullarım! Allah'ın rahmetinden ümit kesmeyin. Şüphesiz Allah, bütün günahları bağışlar. Doğrusu O çok bağışlayıcı, çok merhametlidir.”
Cevap
4Cevap
Bir söz okumuştum beni etkiledi
Ölümden korkan ya rabbini tanimiyordur ya da dünyaya çok bağlıdır
Çok doğru ☝️ kendinden emin bir Müslüman, Allah’a kavuşmaktan, Cennet’e gitmekten neden korksun? ☁️☀️🍯
Müslüman dediğin korkmalı cennetle muĵdenelenen sahabeler korkmuş herkes korkmalı aslında günahlardan dolayı
Tabi nekadar ibadet etsek gördüğümüz gözün dahi şükrünü ödeyemeyiz
Ama
Hz ademden kıyamete kadar tüm insanları günahlarını toplasalar allahın rahmeti daha buyuk
Bence sahabeler ölümden korkmadı, korksalardı böyle korkusuzca ölüme gider gibi savaşa gitmezlerdi. Ölüm kurtuluştur bu imtihan dünyasından, ölüm Allah’a kavuşmaktır, ben şahsen geçmişte yaşamış hiç salih insanın ölümden korktuğunu sanmam.
Yanlış düşünüyorsun allahin azabıyla ilgili ayet gelince kendine kac gün gelememiş sahabeler var
Kendine gelememiş Müslüman sahabeler var oda cennetle müjdelenen sahabeler arastir
Evet o da doğru. Tabi kimse cennete mi cehenneme mi gideceğini bilemez. O yüzden cehennem ayetleri okuyanı korkutur, çünkü oraya da gidebilir. Sahabeler Allah’ın gazabından korkarlardı, bende korkarım. Umarım Cennet’e gideriz ☁️🤍 ben şu an Müslüman olduğum için, Cennet’e gideceğimi düşündüğüm için mutluyum😋 çünkü Allah Müslümanlara Cenneti vadetmiştir. Müslüman olduğum ve kendimden emin olduğum için ölümden korkmuyorum. Tek korktuğum kafir ölmek. Allah canımızı Müslümanken alsın 🤲☁️ amin!
Amin cümlemize inşallah imtihan dünyası, düşünce yapiniz güzel ama hangi küçük sevap cennete hangi küçük günah cehenneme götürür Allah bilir ama
İnsanın tek güvencesi allahin rahmeti
Aynen öyle. Allah hepimizi affetsin ❤️🧡💛💚💙
~Zümer Suresi~
(53) De ki (Allah şöyle buyuruyor): “Ey kendi aleyhlerine olarak günahta haddi aşan kullarım! Allah'ın rahmetinden ümit kesmeyin. Şüphesiz Allah, bütün günahları bağışlar. Doğrusu O çok bağışlayıcı, çok merhametlidir.”
Amin cümlemize inşallah
Eğer siz hiç günah işlemeseydiniz, Allah Teâlâ Hazretleri sizi helak eder ve yerinize, günah işleyecek (fakat tövbeleri sebebiyle) mağfiret edeceği kimseler yaratırdı." [Müslim, Tevbe, 9, (2748); Tirmizî, Da'avât 105, (3533).]
Ölümden korkmam ama günahlar fazla gidersem diğer tarafa Allah a mahcup olmak çok korkutuyor.
Allah affedicidir ve affetmeyi sever kardeşim ❤️🧡💛💚💙
☀️~Zümer Suresi~☀️
Allah’a sığın kardeşim. Eğer sen iyi bir Müslüman olursan, muhakkak ki Allah seni affeder ve sana Müslüman ölmeyi nasip eder. Allah emekleri karşılıksız bırakmaz, O en adaletlidir, O adaleti yaratandır. 🤍☁️☀️
☀️~Ali İmran Suresi~☀️
﴾195﴿ Rableri onların dualarına şöyle karşılık verir: “Şüphesiz ben, erkek olsun kadın olsun, sizden bir şey yapanın emeğini asla boşa çıkarmam. Hicret edenlerin, yurtlarından çıkarılanların, benim yolumda eziyete uğratılanların, savaşanların ve öldürülenlerin; işte onların günahlarını elbette sileceğim. Andolsun ki, Allah katından bir mükâfat olarak onları altından ırmaklar akan cennetlere koyacağım. Şüphe yok ki nimetin güzeli Allah’ın katındadır!”
İnşaAllah kardeşim 🤲 Cennet’te bu konuşmamızı hatırlarız ve güleriz umarım 😋
Vereceğim hesabın hiç de kolay olmadığını düşündüğüm için arada sıkışıp kalmış gibi hissediyorum
Allah affedicidir ve affetmeyi sever kardeşim
~Zümer Suresi~
Sen Allah’a güven 💗
🤍 Ömer İbnü’l-Hattâb radıyallahu anh şöyle dedi:
“(Bir keresinde) Resulullah sallallahu aleyhi ve sellem’e (ayrı düştüğü) çocuğuna duyduğu özlemden dolayı rastladığı her çocuğu kucaklayan, göğsüne bastırıp emziren bir kadının da aralarında bulunduğu bir esir grubunu getirdiler. Resulullah sallallahu aleyhi ve sellem çevresindekilere (o kadını işaretle):
- “Bu kadının çocuğunu ateşe atacağına ihtimal verir misiniz?”diye sordu.
- Aslâ, atmaz! dedik.
Bunun üzerine Hz. Peygamber:
- “İşte Allah Teâlâ kullarına, bu kadının yavrusuna olan şefkatinden daha merhametlidir” buyurdu.
📖[Buhârî, Edeb 18; Müslim, Tevbe 22. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Cenâiz 1; İbni Mâce, Zühd 35]
biraz evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?