İnsan kusursuz bir varlık değil. Kimimiz kusurlarımızla barışık olabilirken kimimiz barışık olamayabiliyor. Kimimiz kulaklarını kimimiz burnunu kimimiz yamuk ya da dişlek dişlerini. Bende kemerli burnumu yaptırdım. Önceden de güzel bulanlar vardı ama o burun yapılınca ister istemez daha bir uyumlu oldu yüzüm. Eee haliyle eski halimi bilen eski arkadaşlarım “özellikle güzel olanlar” zorbalamaya başladılar. Eski fotoğrafımı (burundan dolayı kötü çıkacak diye bir kaide yok ama kötü çıktığım bir fotoğrafı) bana atmış. Bunu kasten yaptığını biliyorum. Çünkü storysinde yandan kendini çekip burnunu yaptırmayanlardan kaç kişi kaldık diye fotoğraf atmıştı. Yani bu çok anlamsız. Zaten çok güzel burnun var neden yaptırasın ki? Doğuştan kusursuz olmak başka bir insanın kusuruna karşılık bizi daha şanslı yapmaz ki. Evet belki başka derdin mi yok diyebilirsiniz ama ben insanların kendisi için yapmış olduğu pozitif hamlelere karşı insanların bu moral bozma girişimlerinden çok sıkıldım. Bu resmen sen aslında çirkindin dayatması. Sürekli burnunu yaptırdın imaları çok kaba çok kırıcı. Kendimizi biz tayin etmiyoruz. Evet o şekilde kendimi kabul edenlere de saygım sonsuz. Ama kendisiyle barışık olmadığı bir özelliği ile başa çıkamamış bir insana bu yapılan çok anlamsız. Hassas bir nokta diyelim
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Doğru bulmuyorum geçerli bir mazereti olmadığı sürece..
Küçükken çok kere düştüm üzerine. Nefes sorunum zaten vardı. Hatta derimde yara izi bile var. Kimse o kısmıyla ilgilenmese de.. he he kesin nefestir diye yapıştırıyorlar. Doğru bulmama hakkınız da kendi bedeniniz için geçerlidir başka bit inanın bedeniyle alakalı hukuku sizi hiç ilgilendirmez
Soruya doğru bulduğum cevabı verdim beni ilgilendirmez kimin ne yaptığı..
Soruda yaptırır mısınız gibi bir soru yok ki. Yaptıranlara karşı tavıra dair bir soru. Tekrar okuyunuz. ya da acil bir klasiklere başlayın. Sefiller iyi bir başlangıç olabilir 👌🏻
Doğru bulmuyorum demişim hakarete başvurmadan insan gibi konuşamıyorsunuz sanırım bence sizin sorununuz var
Hayır bilakis sizin okuduğunuzu anlayamama sorununuz var. Hakaretin yer ettiği tek bir nokta yok diyalogumda..
Nitekim başkasının burnunu veya başka bir yerini yaptırmış olması sizde ne gibi bir zarara sebep oluyor? Neden rahatsız oluyorsunuz? Kitap okumuş olsaydınız hem kendinizi iyi ifade edebilirdiniz, hem karşınızdakini ve okuduklarınızı daha iyi anlayabilirdiniz. Hem empati duygunuz gelişmiş olacaktı. Bakın bir okumak kaç erdemi beraberinde getiriyor
Sefilleri okumuşum merak etmeyin neyse kendi kendinizle takılın konuşmaya değer bi yere biyere çektiniz uğraşasım yok..
Sizinle bir konuşma gerçekleşebileceğine dair inancım yok zaten. Sağlıcakla kalın
Aman aman olmasın da daha iyi 😀
Bunu benimle sizin aranızda bir konuşma anlamında yazmadım fakat. Sizin herhangi bir insanla gerçekten düzeyli bir konuşma yapabileceğinize dair inancım yok. Bakın okuyan bir olsaydınız açıklama yapmazdım. Sizin gibi insanlara çok üzülüyorum. Hayatı olabildiğine basit yaşıyorlar. :) umarım kastettiklerimi anlarsınız ve bi an önce kitap okumaya başlarsınız. (:
Doğru bulmuyorum geçerli bir mazereti olmadığı sürece.. bu cevaptan alınacak bişey yokki geçerli mazereti varsa sorun olmaz demek olmuyor mu sizce..
Benim mazeretim vardı. Ama bu önemli değil ki. Var sayalım çok iyi nefes alıyor ama burnuyla mutsuz? Bu ihtimal neden aklınıza gelmiyor? Mutlu olmak zorunda mı o burunla, kabullenmek zorunda mı? Peki sizin o burunla hukukunuz nedir? Hani siz yaşamıyorsunuz yani burunla sonuçta? Kesilmiş biçilmiş doğal değilmiş kime ne ki? Orjinali ile sen yaşa?
Bu sözlerinizi egolu oluşunuza veriyorum sevenlerim sayanlarım çok güvenenlerim var yalakalığı sevmem doğru neyse onu söylerim gerisi sizin anlayışınıza kalmıştır beni bağlamaz
İslamın dediğini aktardım size keyfiniz bilir islamın götüşünü kabul etmiyorsanız..
Bakın bu ciddi bir sorun okumuş olsaydınız bu söylediklerimi “ego” olarak nitelemezdiniz. Ego ile alakası var. Benim burnum doğuştan güzel olsaydı ben yine aynı şeyi savunurdum. Ben kendimi savunmuyorum ki. İnsanların nasıl mutluysa öyle yaşamalarının kimseyi alakadar etmeyeceği bir özel alan olarak görüyorum. Doğallık savunucusu olmanın anlamı yok. Doğallığı savunan kendi bedenini korusun. Yoksa başkası yaptırmışsa buna söz söyleme, ima etme hakkı yok. Herkes kendi bedeninden sorumlu. Yani anlamıyorum normal mi sizce? Ben burnumdan dolayı çok kere kör hissetmişim, ameliyat olmuş cefasını çekmişim. Neden mutlu olmama engel olunuyor? Neden her seferinde senin burnum böyleydi diye önüme sürülüyor? Zaten hassasiyeti olan bir mevzu. Çok anlamsız.
İslamda burun estetiğine dair tek bir ayet hadis yok. Bulursanız bana da yazın lütfen buraya. Burun estetiği konusunda tamamen insanların uydurmalarıyla ilgili bilgi kirliliği var. Sadece kaş alanlar lanetlenmiş onunda sebebi Allah’ın verdiği şekli değiştirmek değil çok afedersiniz hayat kadınlığı yapan kadınların kendilerini bu şekilde belli etmeleriymiş. Kaldı ki burun yaptırmak günahsa diyelim bunu söylemek rencide etmek dedikodu yapmak çok daha büyük günah. 1. Başkasının günahını ifşa etmek
2. Günahsa bu günahı normalleştirmek
3. Kalp kırmak, küslük doğurmak
İşinize geldiği gibi yorumluyorsunuz ama araştırmaya okumaya gelince kimse de öyle bir gayret yok. Ama herkesin fikr var ne hikmetse
Kendi istediğinizi dikte etme sıkıntınız var insanlar bireyseldir herkes sizin istediğinize uymak ve söylemek zorunda değil soru sormuşsanız beğenmediklerinize istediğinizi dikte etmeye veya cahillikle suçlamaya hakkınız yok yapıyorsanız kusuru kendinizde arayın bunu kavrayamıyorsunuz sanırım ya gerçeklere tahammülünüz yok... keyfiniz bilir bana hava hoş dar kafalı olmak iyi değildir
Kendi istediğimi dikte etme gibi bir durum söz konusu bile değil. Ben bildiklerimi söylüyorum siz bilmediğiniz araştırmadığınız inandığınız şeyleri söylüyorsunuz. Ben kani olduğum bildiklerimi savunurum ama sizin fikrinizin kaynağı yok. İnanmışsınız ama deliliniz yok. Anladınız mı? Siz günah dair olduğuna dair yeterli bilgiyi yazın burada ben neden ikna olmayayım? Ama siz “islam böyle der” diyip suçu islama atıyorsunuz. Kendi fikirlerinizi islam demiş gibi kabul ediyorsunuz. Bir bakın bakalım islam gerçekten ne der, öyle mi der? Gerçekliğine emin olmadan islam adına konuşmak Allah’a şirk koşmaktır beyefendi. Allah’ın öyle bir kelamı var mıymış bir araştırın öyle konuşun derim.. Yoksa ben neden sözünüzün karşısında olayım?
İslamda Burun estetiğiyle alakalı delil yoktur sözünüz bile uydurarak tartıştığınızı gösteriyor günahların dereceleri vardır sizin hoşunuza gidecek diye hükümleri eğip bükmeye kimsenin haddine değildir Allah'ın yarattığını değiştirmekle alakalı araştırın ister kabul edersiniz ister reddedersiniz size kalmış bir şey beni alakadar etmez
Ben araştırdım zaten. Sorun; sizin araştırmayıp beni kendi isteğime göre eğip bükmekle suçlamanız. Neyse okumayan, araştırmayan, oradan buradan duyduğunu bilmek zannedenle konuşmanın bana bir faydası yok zaman kaybından başka. Kendinize iyi bakın hayatta başarılar
Yav he he deyip yorulmaktan kurtulasım var yav he he
Uydur uydur yapıştırsınız
:) bu ıq ile yaşan kaliteni öngörmek hiç zor değil. Yorulman çok normal akansjdkkd yazabilmen filan bile büyük yetenek senin standartların için 😂
Karşındakinde kapasite olmayıp uydurup uydurup yazan biri olunca fazla enerji israfı yapmak istemiyorum duvara konuşmak daha iyi diyebilirim islamı da kafandan sallayan biriyle muhattaba gerek yok
Hahajsjsj sen tarafından kapasitemin değerlendirilmesi beni hiç enterese etmiyor. Fikrin çevresel atık hükmünde. Bunu da hayatta hakettiğin yerle göreceksin zaten. Senin gibi birini ancak kıraathanede ki amcalar dinler. Sözünün değer harbiyesi yok. Yaptığın sadece sidik yarışı. Selametleeeeee