Özgüven ve dış görünüş bağlantılı mı sizce?

Ben tesettürlüyüm ve en güzel şekilde yapmaya çalışıyorum bunu. Ferace giyiyorum, başörtümü omzumdan aşağıya salıyorum vs. Çok takva biri olduğumu söyleyemem gerçi tesettürü güzel bir şekilde yapmaya çalışıyorum diyeyim. Ama son zamanlarda özgüvenimi düşürdüğünü düşünmeye başladım. Şöyleki doğruyu yanlışı biliyorum insanlar için kapanmadım elbette. Bu yazıları yazarken yanlış anlaşılmakta istemiyorum. Ne bileyim özgüvensiz olmamın sebebi dış görünüşüm gibi geliyor. Ya da belli şartlara bağlıyorum bunu. Üniversite ortamından vs korkuyorum bu sebeple sanırım çoğunluğa uyarsam daha az dikkat çekerim diye bir algım var. Eğer şöyle olsaydım daha rahat olurdum böyle olsaydım daha rahat ortamlara girerdim diye düşünüp duruyorum. Ya da bazı şeyleri içselleştiremedim. Temelde bir özgüven problemim var ve bunu bazı şartlara bağladığımı da farkettim. Bu sebeple kendime de kızıyorum. Dış görünüşüm yüzünden bana sen din hocası olursun ztn diyen olduğu için ilahiyat okumam diyordum. Sonradan bir şekilde bu bölümde karar kıldım ama dış görünüş yüzünden mi bunu seçtim diye düşünüyorum. Dış görünüşümü önemsemeseydim hangi mesleği seçerdim veya Özgüven problemim olmasaydı neyi seçerdim diye sorular dolanıyo beynimde. Umarım doğru aktarabilmişimdir düşüncelerimi yalnış anlatmak veya anlaşılmam istemem. Ay valla kendimden bıktım tam anlamiyla.

Güncellemeler
+1 yıl
Ayriyetten dış görünüşümü kafaya taktığım sıralarda bana teyze diyen vs duydum. Ablaya alışkınım da teyze ayrı bir boyuttu. Kafaya taktiğim içinde ayrı etkikenmiştim
Özgüven ve dış görünüş bağlantılı mı sizce?