- 1 yıl
Şimdi burada sana "değmez, saçmalama, cehenneme gidersin, dinde haram, kimsenin umurunda olmayacak" tarzı şeyler soyliyecekler. Hiçbirini takma. Aynıları bendede var ve seni çok iyi anlıyorum. İnsanlar bu tarz şeyler söyledikçe sen daha çok uzulebilirsin hatta eğer depresyondaysan zaten kimsenin seni anlamadiginida düşünebilirsin. İntihar düşünceleri zaten bir çok kişide vardır. Ama sana şunu soracağım hiç, bi anda bilincini kaybedip (kendinde olmadığın bir anda, depresyondayken) intihara kalkışıp bir anda geri cekildin mi? Eğer böyle bir şey yaptiysan bir yolunu bulup bir psikiyatrist ile görüşmen gerekiyor. Psikoloğa gittim onlar ilaç vermiyorlar. Hatta intihar durumunu söyleyince bana sadece *ölüm çözüm değil* dediler. Bir psikoloğun bu cümleyi kullanması ne kadar normaldir bilmiyorum. Sende şimdi psikoloğa gitsen pek bir işe yaramayabilir. Ama düşünce yapını değiştirebilirler. Eğer hiç girişmediysen psikolog bunu halledebilir. Kenara para atarak gerçekten bir psikoloğa git. Eğer gidemem diyorsanda araştırman lazım. Hayallerin varsa odaklan. İyi günler dilerim, sağlıcakla kal.
02 Yorumla- Soran1 yıl
Teşekkür ederim ❣️
- 1 yıl
Rica ederim konuşmak istersen her zaman yazabilirsin. 😊❤️
En İyi Cevaplar
- Gizli Üye(18-24)1 yıl
intiharı düşünmek sağlıklı bir şey. bende düşündüm, düşünüyorum. önemli olan uygulamak. dolayısıyla düşündüğünüz için hasta değilsiniz. sadece yaşamak için sebebiniz yok gibi duruyordur o kadar. kaldı ki yaşama o kadar bağlanmayın, sebebiniz kuvvetliyse kararınızı uygulayın. merak etmeyin, kimse sizi ne olmayan öteki dünyada ne burada yargılayacak.
biraz acı çekersiniz son anda belki, belki buruk bir mutluluk.
kurtulmaya çalışmayın, daha da batıyorsunuz sadece. kurtuluş ya kendiliğinden gelir ya da kurtuluş yoktur.
11 Yorumla- 7 ay
Haklısın:)
- 1 yıl
İntiharı düşünceyi veren şeytan insanın en zayıf noktasından vuruyor vesvese verir
Aklındaki olumsuz düşünceler sürekli o olumsuz düşünceler kalma endişe korku geçmiş travma nedeniyle olur
Bundan kurtulmak için maneviyat yükselterek Allah yaklaşarak bitir
01 Yorumla- 1 yıl
İnsanın en zayıf noktasından vuruyor manevi kalpin Allah yaklaştır hepsi geçer
Devlet hastanesine mesela Erenköy e gidebilirsin orada ücretsiz de tedavi olabilirsin. Durumun olmadığını belirt ona göre seni yönlendirirler. Elin suriyelisi bile bedava sağlık hizmet alıyor sen alamayacaksan batsın bu düzen
02 Yorumla- Soran1 yıl
Denedim adama it gibi muamele ediyorlar
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
17Cevap
- 1 yıl
İçinin acısını bastırmak için bedenini acıtmayı düşünüyorsun ama bunu yapma. Ölsen zaten çözüm değil, bir de intihar ederken ölemez de yaralanırsan da bir de onun yükü çıkar. Onun yerine moralini yüksek tutmaya çalış. Hiçbir dert de mutluluk da sonsuza dek aynı frekansta sürmüyor. Muhtemelen 2 yıl önce ağlamışımdır ama şu an o şey her neyse, benim umurumda bile değil.
10 Yorumla - 1 yıl
Antidepresandan uzak dur, içine kapanma, dışarı çık dolaş yeni hobiler edin, sıkıntılarını içine atma.
Yaz geldi zaten bir sürü etkinlik, festival vs. olur dostların ile birlikte git, alkolden uzak dur.01 Yorumla- Soran1 yıl
Bunları zaten yapıyorum
- 1 yıl
44 yazıyor depremden sonramı oldu? Hayatta herseyın gecıcı oldugunu bırgun herseyın duzelecegıne daır umudunu yenılersen hersey duzelır. Zorlukta mutlulukta gecıcı ve bazı seylerı duzeltmek senın elınde. İnsan pskolojısı neye odaklanırsa o yönde ilerler kötüleri kenara bırakıo iyi şeylere odaklan. Malatyalı isen yardımcı olablırım...
06 Yorumla- Soran1 yıl
Evet depremden sonra oldu, hedefim vardı azimliydim iyi şeylere inanırdım ta ki depreme kadar
- 1 yıl
Aynı şeyleri yaşayan tek sen değilsin bizlerde yaşadık. Ve hersey enınde sonunda tekrar düzene girecek yanı o koca şehir ve hayatlarımız bu şekilde devam etmeyecek. Sadece bıraz zamana ihtiyacımız var bu süreç biraz agır gecıyor ama Allahtan geldı yapacak bırsey yok tel şey sabır dilemek...
- Soran1 yıl
Yani aynı şeyleri herkes farklı şekilde yaşıyor, herkesin tepkisi aynı olmak zorunda değil. Memleketinizde mi kaldınız depremden sonra
- 1 yıl
Tepkiler farklı olabilir ama düşünce aynı olmalı. Bundan öncede van İzmir İstanbul vs buyuk depremler oldu insanlar zamanla normal yasamına geri döndü bizdede aynısı olacak. Yani yaşadıgımız kucuk bırsey degıldı insanlar hayatlarını, sevdıklerını, herseylerıni kaybettıler sap oldugumuz sevdıklerımız sağ dıye sükretmelıyız. Dusunsene enkazdan bir tek resım bulabıldı dıye mutlu olan ınsanlar var... Yok bır sure dıye dısarı cıktık 5.6 da ev agır hasara döndü geri dönemedik 3 4 ay sonra dönmeyi düşünüyoruz. Sen malayyadamısın cıktınızmı malatyadan?
- Soran1 yıl
Van İzmir İstanbul depremi bu depreme benzemiyordu. Malatya'da kalmadığın ve burada bizim yaşadıklarımızı yaşamadığın için daha az etkilenmen çok normal acı kıyası yapmıyorum herkesin acısı kendisine
- 1 yıl
Depremden hemen sonra cıkmadım zaten bende kaldım bir süre yanı yaşadık. Acı kıyasıyla falan alakası yok zaten sadece sabretmemız gerekıyor. 5 daire ve iş yerımı kaybettım o azim bendede vardı ama sonuç ortada. İntahar çözüm değil bence kaybettıklerın yerıne kalanlara sarılmalısın
Kendini oyalayacak şeyler ile uğraş. Kendin ile başbaşa kaldığında bu düşüncelerin ortaya çıktığını düşünüyorum elinden geldiğince yanlız kalmamaya çalış. Istemeyerekte olsa git kalabalik ortamlarda dur eğlenmiyormuş gibi yap zamanla bu düşünce çıkıp gider
06 Yorumla- Soran1 yıl
Hedefi olan biriyim zaten ve hiç boş anım olmuyor
- Soran1 yıl
Denerim deprem mahvetti beni yoksa böyle biri değildim, teşekkür ederim
- Soran1 yıl
Ah ah onlarda şov kardeşim denedim denedim onu da denedim meğer o ücretsiz destek bahane reklamlarını yapmak şahane olayıymış
- 1 yıl
Herşeyi boşlayınca umursamayınca kurtuluyor insan bazı şeyleri kafaya takınca intihara eğilim oluyor
03 Yorumla- Soran1 yıl
Nasıl yapacağız onu ablam be
- 1 yıl
Neyden dolayı intihar etmek istedin
- Soran1 yıl
Deprem ailem
- 1 yıl
Seni intihar düşüncesine sürükleyen sorunlarından kurtulman gerekir.
02 Yorumla- Soran1 yıl
Ailemden kurtulamam
- 1 yıl
Bizi ilgilendirmiyor o zaman.
Kişilik & Karakter konusunda 1,5b cevap paylaştı. Kendi cabalarinla kurtulabilirsin seni yine sen anlar
00 Yorumla- 1 yıl
Odaginizi değiştirmeniz lazım yani farklı şeyler düşünmek
00 Yorumla Yaşadığın şeylerin düşüncesini pozitife çevir karamsar olma
00 Yorumla- Gizli Üye(36-45)1 yıl
Psikiyatri desteği alarak. İntihar fikri önemsenmemeye gelmez. Bu ruh halinin kötü sonuçları olabilir.
00 Yorumla - 1 yıl
Ne olmuş olursa olsun mutlu olmayı dene hayat gerçekten böyle şeyler düşünmek için cok kısa seni bu düşünceye iten şey ne bilmiyorum ama hicbirsey kendinden daha değerli değil lütfen kıymetini bil
04 Yorumla- Soran1 yıl
Deprem
- Soran1 yıl
Beni bu düşünceye iten şey
- 1 yıl
Çok zor bişey bu farkındayım ama zamana bırak zamanla her acı geçiyor toparlanicaksin sende merak etme sakın intihar etmek gibi şeyler düşünme
- Soran1 yıl
Teşekkür ederim
- Gizli Üye(36-45)1 yıl
Tüpü yak elini ateşin içine sok. 5 sn dayanabilirsen o zaman görüşelim
01 Yorumla- Soran1 yıl
🤦🏻♀️
Knk şu dünyada kafaya takacak hiç bişey yok relax ya borcun varda kafayı takınca ödenmiyo veya utanç verici bişey mi yaptın boş ver et 2 gün sonra unutulur
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 6,2b cevap paylaştı. sağlığın yerindeengelli dğilsin düşün kimseye muhtaç değilsin yaparken başaramasan birne muhtaç olursun ömür boyu azap daah kötü
00 Yorumla- 1 yıl
Aşk arkadaşlık ya da cinsellik ile kolay aşılır
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 974 cevap paylaştı. Neden peki ne oldu da böyle hayattan koptun
04 Yorumla- Soran1 yıl
Daha ne olsun Türkiye gibi bir yerdeyiz görmediğimiz şey kalmadı darbe virüs ekonomik kriz Suriyeliler büyük deprem
- Soran1 yıl
Hayatımı bilmeden on mislini yaşadım diyemezsin, acı kıyaslamak saçma bir eylem herkesin bir limiti vardır ve ben onu çoktan geçtim
Kişilik & Karakter konusunda 3b cevap paylaştı. neden intihar etmek istiyorsun peki
00 YorumlaBenim aklıma yine geldi
00 Yorumla- 1 yıl
İnsan insana bazen çare olabiliyor
01 Yorumla- 1 yıl
Vazgeçtim gel karşılıklı rulet oya oynayalım ya da zehirli ilaç şhat yapalım
Kişilik & Karakter konusunda 825 cevap paylaştı. İçine kapanıp kapanıp düşünürsen!
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1b cevap paylaştı. Hedef koyun kendinize
04 Yorumla- Soran1 yıl
Var zaten
- Soran1 yıl
Çok yanlış
- 1 yıl
Anlat derdini bakayım
00 Yorumla - 1 yıl
Xanax iç
05 Yorumla- 1 yıl
He aynen sonrada uyuşturucu bağımlısı olsun XANAX ara uyuşturucudur torbacıların en sevdiği j hafif uyuşturucu türüdür
- 1 yıl
eczanelerde satılıyor kafaya takmama ilacı
Selectra da içebilirsin bebiş mutluluk hormonu verir - 1 yıl
Eczanelerde satılıyor ama kırmızı reçete ile zamanında Select radar kullandım çok hafif bir serotonin içeriyor
- 1 yıl
@WhereİsMyMindddd yok mu Dr tanıdık? Yazsınlar sana
- 1 yıl
Xanax kullanırssam kafa yapmak için kullanırım
- Gizli Üye(25-29)1 yıl
Şu an bende düşünüyorum
02 Yorumla- Soran1 yıl
Neden
- Cevap sahibi1 yıl
Yaşamak için nedenim yok
- Gizli Üye(25-29)1 yıl
Sebep nedir