Anlamadığım şey güzellik algısı denilen sürekli değişen algı yüzünden insanları kendileriyle küstürüyorlar. Sonra insanlar kendine yabancı oluyor. Birde bazı zorba insanların tavrı da insanların psikolojisini olumsuz olarak etkiliyor. Bir insanın dış görünüşüne zorbaca yorum yapmaya cesaret edebiliyor. Keşke insanlar bu konuda daha hassas olsa. Her insanın farklı farklı olması zaten güzelliğin temel sebebi bence. Eğer bunu okuyan kişi kendini mükemmel hissetmiyorsan veya kendini sevmiyorsan unutma ilkbaharda açan çiçekler de farklı farklı oluyor hep. Dünyada ki insanlar olarak farklılıklarımız bizi güzel yapar. O yüzden dünyadaki tüm insan güzellik algısına uyar. Bunu yazmak istedim çünkü bu sitede ve etrafımda gördüğüm kadarıyla insanlar dış görünüşleri sebebiyle kendilerine küsüyorlar. Kendine küsen kişileri görünce eski halimi hatırlıyorum bazı zorba insanlar yüzünden kendime küsmüştüm. Bir gün oturup düşündüğümde kendime bu kadar acımasız yorumlar nasıl yaptım dedim kendi kendime. Bir insanın kalbini kırmaya çekinen ben o zamanlar kendimi paramparça ediyordum ama farkında bile değildim. Sonra yeni halime dönüştüğümde anladım kendime karşı kırıcı olduğumu. Hey bunu okuyan kişi unutma sen dış görünüşünü değil insanlar düşüncelerini değiştirebilir. Kendini olduğun gibi sevmeye başlayınca insan kimsenin yaptığı saçma sapan yorumları takmayıp hayatını yaşamaya devam ediyor. Yaşanacak bir hayat var ve kaybedecek zaman yok. Aynada gördüğün kişiyle barışık olup onu sevmeye bak çünkü en zor ve en mutlu zamanında hep vardı. Beni kendimi sevmemde etkisi olan şarkılarıda paylaşmak isterim sizle 1- Pink - Try 2- Alessica Cara - Scars To Your Beautiful 3- Melanie Martinez - Orange Juice 4- Melanie Martinez -Mrs. Potato Head 5-Demi Lovato - I Love Me 6- Demi Lovato - Ok Not Be Ok 7- Katy Perry - Wide Awake 8- Katy Perry - Not The End Of The World 9- Katy Perry - Teary Eyes 10 - NF - Beautiful
Güzellik algısı yüzünden kendilerine küsen kişiler hakkında ne düşünüyorsunuz?
Buna ek olarak söylemek istiyorum ki; insanlar güzel olmak zorunda da değil. Belki senin dediğine ters gibi durabilir. Ancak görünüşüm insanlar tarafından beğenilmezse bu felaket olur anlayışı insanları endişeye sevk ediyor. Onay alma kaygısı insanları olmadık işlere sevk ediyor. Güzellik gözdedir diye bitireyim :D
Kişilik & Karakter konusunda 204,2b cevap paylaştı.
Normaldir. yani bir kişi kötü olmasına rağmen karaktersiz olmasına rağmen sırf güzel diye yakışıklı diye seviliyor bu büyük bir adaletsizlik. yani nokta kadar değeri olmayan kişilere dünya kadar değer veriyorlar ne için? dışı güzel diye. bu yüzden de güzellik algısı yüzünden kendilerine küsen kişiler normaldir. ama yine de insan kendisini sevmesi lazım bence Güzellik algısı, toplumda kadınlar ve erkekler arasında baskı yaratabilir. İdealize edilen güzellik standartlarına uymayan kişiler, kendilerini yetersiz veya değersiz hissedebilir ve bu da kendilerine küsmelerine yol açabilir. Güzellik algısıyla mücadele eden kişiler, kendi bedenleriyle ve görünüşleriyle ilgili düşük özsaygı ve özgüvene sahip olabilirler. Bu da kendilerine küsmelerine ve kendilerini negatif bir şekilde değerlendirmelerine neden olabilir.
Surekli değişen algidan kasit ne? Simdi guzel veya yakisikli gozuken kisinin fotografi 20 yil-100 yil sonra cirkin olarak mi kabul edilecek veya cirkin gozuken icin tam tersi mi olcak? Bence bir evrensel guzellik var ama takmayip yalniz kalmqyi kabullenmek lazim.
Dediğin doğru değisiyor olabilir ama neden bazen gecmisteki insanlarin fotograflarina baktiğimizda onlari guzel veya yakisikli bulabiliyoruz? Yani değisim oluyorsa bile bence cok buyuk farklar olusmuyor. Burun sekli veya dudak seklindeki algida degisiklikler bir insanin bir anda yakisikli, guzel ya da cirkin gozukmesine sebep olmaz bence. Tabii, gunun sonunda her bireyin guzellik algisi farkli olabilir. Ama yine de bazen yalnizliği bqstan kabullenmek lazim.
Öyle ama bazı insanlar çok zorbaca konuşup insanları kendileriyle küstürüyorlar daha aşırıya gidince de Beden Disformik Bozukluğuna kadar gidebiliyor durum keşke insanlar biraz daha anlayışlı olsa