Kişilik & Karakter konusunda 17,3b cevap paylaştı. Seven ve sevilen kadın denilince aklıma papatya gelir.
Koskoca bir bahçede harikulade çiçekler içinde bir papatya..
Ve papatya aşık olmuş, yanmış tutuşmuş
ak sakallı bahçıvana..
Bir ümit bekliyormuş. Yüzlerce çiçeğin arasından..
Onunla, sadece onunla saatlerce ilgilensin…
Buz gibi suyunu sadece ona döksün istiyormuş..
Sadece ona değsin makası, Sadece ona
gülsün dudakları..
Kıskanıyormuş bahçıvanı,
Kırmızı güllerden,
Sarı lalelerden,
Mor menekşelerden….
Zambaklardan…
Papatya, sadece bahçıvan için açıyormuş, Bembeyaz yapraklarını..
Bir gün, Aşkı öyle büyümüş ki…
Papatya yapraklarını taşıyamaz olmuş..
Eğilivermiş boynu.. Toprağa bakıyormuş artık...
Bahçıvanın sadece sesini duyuyormuş..
Ayaklarını görüyormuş.. Bunada şükür diyormuş..
Yetiyormuş ona, bahçıvanın varlığını hissetmek…
Zaman akıp gidiyormuş..
Papatya bahçıvanın yüzünü görmeyeli çok olmuş..
Ne var sanki boynumu kaldırsa Bir kerecik daha görsem yüzünü diyormuş..
Ve işte bir gün..
Bahçıvan papatyaya doğru yaklaşmış…
İncecik bedenini ellerinin arasına almış…
Elindeki sopayı, köklerinin yanına, toprağa sokmuş bir iple papatyanın gövdesini bağlayıvermiş sopaya.. Papatya o an daha çok sevmiş bahçıvanı… Hala göremiyormuş onu, ama bedeni kurtulmuş…
Uzun bir müddet sonra,
Bahçıvan uğramaz olmuş bahçeye..
Gelen giden yokmuş..
Kahrından ölecekmiş papatya..
Ama işte bir sabah…
Hortumdan akan suyun sesiyle uyanmış..
Derin bir oh çekmiş..
Çılgıncasına sevdiği bahçıvan geri gelmiş..
Birden, kendisine doğru gelen iki ayak görmüş..
Bu onun delicesine sevdiği bahçıvan değilmiş..
Başka birisiymiş..
Adamın elinde bir de makas varmış..
Papatyanın kafasını kaldırmış yukarıya doğru..
Ne güzel açmışsın sen öyle demiş..
Bu gencecik, yakışıklı bir delikanlıymış...
Gözleri gök mavisi, saçları güneş sarısıymış..
Ama gövden seni taşımıyor demiş.
Elindeki makası papatyanın boynuna doğru uzatmış..
Ve bir hamlede bağını gövdesinden ayırmış..
Papatya yere düşerken hatırlamış sevdiğini..
O ak saçlı, ak sakallı, yaşlımı yaşlı bahçıvanı hatırlamış..
Birde o gencecik, yakışıklı delikanlıyı düşünmüş..
Ve o an anlamış, neden o yaşlı bahçıvanı sevdiğini..
O her şeye rağmen, papatyaya emek vermiş..
Ona hiç bir zaman güzel olduğunu söylememiş,
ama onu aslında hep sevmiş…
Papatya anlamış artık..
Sevgi, emek istermiş…
Yere düştüğünde son bir kez düşünmüş sevdiğini..
Teşekkür etmiş ona içinden..
Son yaprağı da kuruduğunda, biliyormuş artık..
Gerçek sevginin, söylemeden, yaşamadan ve asla kavuşmadan var olabileceğini…30 Yorumla
En İyi Cevaplar
- u1 yıl
Kadın denildiği zaman aklıma bir çok çiçek geliyor çünkü kadınların hepsi çiçektir yani güzelliği ve saflığı temsil ediyorlar benim için. ben en çok kaktüsü seviyorum kendime benzettiğim için çünkü dışı dikenli ve kimse sevemiyor yani zarar veremiyor güçlü bir çiçek. kadınlar da diğer sevdiğim çiçekler olurlardı her biri de farklı tabi kimse aynı değildir çünkü az da olsa kişilik karakter farklı olduğunu düşünüyorum ben.
Papatya
Gül
Lale
Menekşe
Orkide
Zambak
Yasemin
Sümbül
Kardelen
Pembeleşen
Begonya
Şebboy
Nergis
Zinnia
Hortensia
Frezya
Lavanta
Pervane çiçeği
Sardunya
Yasemin
Papatya
Begonya
Zambak
Gül
Lale
Menekşe
Orkide
Sümbül
Kardelen
Yasemin20 Yorumla
- 1 yıl
Kadın var zaten çiçeklere isim verir. Kadın var gül meşakatı gibidir. Tutarsan eline dikeni batar, uzak kalırsan kokusunu duyamazsın. Kadın var kar çiçeği gibi kısacık mutluluk yaşatır. Kadın var Ekinezya gibidir ömrü uzun kokusu yoktur.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
49Cevap
- 1 yıl
Kadın kadındır çiçek sensindir😄
Lale olabilir, bakınca sade ama yaklaşınca mis gibi tabiki bu kadın bensem😄10 Yorumla - u1 yıl
Ne çiçeği yaa kaktüs gibi görünüyoruz size 🤣🤣
20 Yorumla - 1 yıl
Bencede papatya ayrıca en sevdiğim çiçek kendisi.
10 Yorumla Bir kadın olarak bu soruyu ailemdeki kadınlara bakarak cevap vermek istiyorum en büyükten küçüğe anneannem benim için tam bir orkide uzun süre sağlam kalır ama çok ilgi az ilgi olmaz tam kararında ilgilenmelisin ki hep güzel ve mutlu görünsün. Annem her zaman rüzgara direnen gelincik gibidir hep güzel hep parlak. Ablam bir papatyaya benzer dalında sağlam incitip koparırsan solar gider. Yeğenim Gül gibidir sıkıldığında kararıp büzülür neşeliyken güneşli bir günde nemine doymuş sapasağlam bir tomurcuk gibi. Ben ise kendimi sürekli kardelene benzetirim zorluklardan paçayı sıyırmaya çalışan ve her zaman sıyırabilecek gücü bulan bir kardelen :)
20 Yorumla- 1 yıl
Papatya.
En zarif çiçek bana göre, aşığım papatyalara, dalında çok hoşlar papatyalar, herkes ait olduğu yerde daha güzel, gülleri de severim lakin en çok papatyaları severim, en çok beyaz papatyaları seviyorum, seviyor sevmiyor uğruna heba olmamalı o fevkalade çiçekler, en çok o çiçekler heba oluyor, fal mı sanki papatyalar, müneccim mi, insanlar keyifleri uğruna koparmamalı papatyaları, nerde bir papatya görsem gülümseyerek bakarım , evet bence kadınları temsil eden çiçektir papatyalar.
Kadın da papatya gibi zarif ve narindir, saftır.10 Yorumla - 1 yıl
Soruyu "Papatya denince aklına hangi kadın geliyor" diye okudum.
Bazısı çiçek açmış kaktüs, bazısı çiçek açmamış kaktüs. Bence çok güzeller 🥰🥰30 Yorumla Manolya çiçeği gelmeli bence. Zeki Müren şarkısında "koklamaya kıyamam benim güzel Manolyam" derken boşuna dememiştir. Manolya çiçekleri küçücük bir temasta bile kararmaya başlar. O yüzden aşkı manolya çiçeğine benzetirler hem görünüş olarak asildir hem de insana sabretmeyi öğretir.
20 Yorumla- 1 yıl
Bayanlar güzel mis kokulu bayanlar aklıma geliyor senin annen arı mı yoksa aklıma bal 🍯🍯🍯 geliyor
https://www.youtube.com/embed/2o_ZUvJlJBIÇünkü bal 🍯🍯♥️🌹🍓 gibi çocuk yapmış
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 4,3b cevap paylaştı. Benden olsa olsa kaktüs olur sicakligi samimiyeti severim ama fazla suya ilgiye gelemem ayrıca zor çiçek acarim dikenlerim vardır degisiklikligi sevmem masalara koparılıp süs olmam fakat istikrarliyimdir uzun ömrüm vardır :)))
10 Yorumla- 1 yıl
Kadın denince aklima hiç bir çiçek gelmiyor Kadın denince aklıma kör topal zor bela konuşabilen herkesin ona cok cirkin hayatta bu kadinla beraber olunmaz dedigi birine ben ise deli gibi aşık olup onun icin hayatımı bile feda edeceğim benim icin dünyanın en güzel kadini gördüm biri geliyor aklima tabiki erkek olmak zorunda degilim..
10 Yorumla - 1 yıl
Papatya gelmediği kesin çünkü onlar sadece gösterişten uzak ve nazlanmazlar... Dikenleri yoktur batmaz ona sevgiyle yaklaşana saf ve temiz duyguların sembolüdür kaktüs olabilir bak:))
12 Yorumla- 1 yıl
dıkenlerı batsın sana
- 1 yıl
@Melissim0272 hiç sorun değil gül severim ben dikenin batması da ayrıca hoşuma gider:) kan gelen yere can gelir
Kadın denilince aklıma sadece karşıt cins geliyor. Bir kalıba sokmayı sevmiyorum cinsiyetleri.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 447 cevap paylaştı. Valla papatyası da var katküsü de var. Ben süs biberini yakıştırırım. Biraz acılı olsun. Şöyle bağrımııı yaksın biraz.
10 Yorumla- 1 yıl
Kaktüs çünkü en sevdiğim çiçekleri kaktüsler açıyor gülü seven dikenine katlanır misali biraz fazla dikenli 😂
10 Yorumla - 1 yıl
Bakınca orkide, koklayınca gül, dokununca kadife...
10 Yorumla - 1 yıl
Menekşe geliyor benim aklıma. Annem çok sevdiğinden olsa gerek.
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 3,2b cevap paylaştı. Kadın kadındır, çiçek babandır... Aklıma bu replik geldi, Asiye'm ya jdıdjdı
Papatya diyelimm.10 Yorumla- 1 yıl
Gül 🌹 çünkü en malûm yerleri güle güle benziyor
11 Yorumla - 1 yıl
Kimin nasıl ve ne şekilde baktığına göre eğer su vermezsen kaktüs şu verirsen gül olur..
10 Yorumla - m1 yıl
Lotus çiçeği gelsin akıla..
Anlamı çok özel çok güzel.
Bulunması zor bir çiçek. 😌10 Yorumla - 1 yıl
Her kadın da değil ya bunu kabul edemem. Bazı kadınlar çiçek değil zehirli yılan gibi
10 Yorumla Yasemin ve orkide; her ikisininde kokusu beni bende alır.
10 Yorumla- 1 yıl
Kadından kadına değişir. Kimisi 🌹 iken kimisi 🌵 çıkıyor.
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 763 cevap paylaştı. Dikenli gül. aşağisi diken yukarisi gül secim senin. seversen acar sevmezsen batar.🤣🤣🤣
10 Yorumla- 1 yıl
Eskiden olsa gül derdim şimdi olsa Saguaro derim.
10 Yorumla Kadın denilince benim aklıma tek bir şey geliyor
10 Yorumla- 1 yıl
Eskiden papatya gelirdi. Eski sevgilimle aramızdaki semboldü ve hatta İrem Derici'nin papatya şarkısı gelirdi. Artık papatya adını ve çiceğini görmek istemiyorum
10 Yorumla - 1 yıl
çiçeğin çeşitleri oldugu gıbı kadınında vardır ama kadınları çiçeğe benzetmelerı bıraz komık yanı çiçek senden su bekleyen ışığa muhtaç bı canlıyken kadın karnında bir dünya taşıyan mukkemmel bı varlık
10 Yorumla - 1 yıl
😈😈😈😈😈
20 Yorumla Bence gül hatta güzel birde sözü var gülü seven dikenine katlanır diye ama yinede kırmamaya özen göstermek lazım yoksa çabuk solarlar benim düşüncem bu.
10 Yorumla- Gizli Üye(36-45)1 yıl
Ulan biz soru sorsak bir tane kadın gelmez adamın her sorusuna kadınlar akın ediyor hjgkgfb
12 Yorumla- Cevap sahibi1 yıl
Maşallah hocam bu işin sırrı ne bir yardımcı olsan jggghg
- 1 yıl
neden papatya ki 🙄
12 Yorumla- 1 yıl
Çok narin çünkü
- 1 yıl
ben sevmiyorum papatya
Sorunun resmini görmek beni çok mutlu etti. Aynı düşünce kadın denilince aklıma Papatya geliyor 😊
20 Yorumla- 1 yıl
Kara sevda kaara sevda seni benden kim ayırabilirki bence kara sevda 🥰
20 Yorumla - 1 yıl
paara araba canım saf gelecegi düsünmeden kadin düsmani geliyor aklima
10 Yorumla - 1 yıl
Gül, güzel ve dikenli
10 Yorumla - 1 yıl
Kadın vardır gül lale papatya gibidir , kadın vardır kaktüs deve dikeni gibidir..
10 Yorumla - 1 yıl
Kadın kadındır aklıma çiçek gelmez olsa olsa kaktüs bence :)
10 Yorumla Kibar kadınlar icin kesinlikle papatya akla geliyor
10 Yorumla- 1 yıl
bazıları papatyadır ama ben kızılgül zjcjan
10 Yorumla - 1 yıl
Kadın kadındır çiçek babandir şaka bı yana gül ve menekşe
10 Yorumla - Gizli Üye(36-45)1 yıl
Kadın denince aklıma çiçek değil paragöz biri geliyor karşıma. Beni ben olduğu için seven biri sanarken paran yoksa gereksiz adam olduğumu söyleyen kadın geliyor aklıma
10 Yorumla Gül ve gelincik çiçeği
30 Yorumla- 1 yıl
Papatya ve gül. Klasiklerden
20 Yorumla - Gizli Üye(18-24)1 yıl
Kadın denilince neden akla çicek gelsin ki, senin baban cicek🙄
25 Yorumla- 1 yıl
Doğru söylüyorsun senin gibi kadınların aklımıza gelip çiçek değil de gübre gibi şeylerin aklımıza gelmesi lazımdı
- Cevap sahibi1 yıl
Gübre en azından ise yarıyo😘
- 1 yıl
Öpme beni la iğrenç
- Cevap sahibi1 yıl
😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘
- 1 yıl
Sapikkk
Kişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı. Gül veya papatya
20 Yorumla- 1 yıl
Beyaz orkide, beyaz gül, papatya.
20 Yorumla - 1 yıl
Belki gûl, belki orkide belki papatya
10 Yorumla - 1 yıl
tüm çiçekler rengarenk :)
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 320 cevap paylaştı. 🌹 gül gelir benim aklima 🌹🌹
10 Yorumla- 1 yıl
Kırmızı gül bence.
10 Yorumla - 1 yıl
Aklıma çiçek gelmiyor 😊
10 Yorumla Gül ama bazı kadınlar gül kadar olamıyor
10 Yorumla- 1 yıl
Anlamı sebebi ile şakayık diyebilirim.
10 Yorumla - 1 yıl
Kaktüs djsj
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 1,7b cevap paylaştı. Kore çiçekleri
10 Yorumla- 1 yıl
Lilyum çiçeği güzel.
10 Yorumla Gül gelir sonrasında ise o gelir aklıma.. 😌
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı. Gül. Seviyorsan dikenine katlanırsın.
10 Yorumla- 1 yıl
Karanfil, hemen kırılıyor kopuyorlar
10 Yorumla - Devamını Gör (69)
Detaylı bilgi