Benimki kesinlikle değişirdi, sosyal biri olurdum gece gündüz gezerdim
3 ay
Karşı cins olsaydınız karakteriniz değişir miydi?

Benimki kesinlikle değişirdi, sosyal biri olurdum gece gündüz gezerdim
Elbette degisirdi. Evde iş, yemek yapmak yerine oturup yemeğini yiyen, hizmet edilmekte sıkıntı gorulmeyen bir cinsiyet olurdum. Kızım sunlari yap yerine oglum sen otur, birazdan yemek hazir olur yeriz denilen biri olurdum. Evin her yerine bildigin s*car ama bunu temizlemek zorunda kalmazdim. Malum tuvaleti bile biz kizlar temizliyoruz. Tuvaleti temizleyen erkek gormedim. Belki askerlikte yapiyorlardir ama artik ona da gitmedikleri icin o da yok.
Her ay sancidan yataklara dusmek zorunda kalmazdim. Seyimden kan akmasi hala kadin olarak aşamadigim, alisamadigim ve zor bir durum. Bircok işi ayni anda yapmak zorunda kalmazdim. (Okumak, calismak, ev islerini yapmak, cocuklara bakmak vs gibi) erkek olsam rahatca gider gezerdim, ailemde pek bir sey demezdi ama ailemi pek sevmesemde universite icin bile disari cikamadim. Izin vermediler. Kendi oldugum sehirde okudum ve zordu benim icin. Psikolojik acidan zordu. Üniversiteye degilde lisenin devamina gitmis gibi hissettim. Tek ozgurlugum ders bitene kadar kampuste yasadigim ozgurluktu belki. Arkadaslarla yemege falan gitsem yemegin ortasinda ya annem arar, ya babam. Kizim nerdesin napıyorsun falan. Üniversitede 30 dk lik mesafedeydi otobusle.
Erkekler kendilerine bilet alip bodruma antalyaya tatile gidiyor. Ben şurdan şuraya yemek yemelere, universiteye bile zor gittim yani. Erkek bir sey giyecek olsa şunu ütüle, niye yikamadin diyor hemen. Bende oyle derdim erkek degil miyim? Gecer otururdum kenara anne, abla gomlegim nerde bulamıyorum, bunu utulesenize giyecegim derdim. Erkek olsam cok daha rahat olurdum. Gunumuzde erkek olmak gercekten cok daha rahat bence. Askerlik falanda yapmıyorlar. Mesela benim dogum sancisini cekmeme gibi bir luksum yok. Her ay adet sancisi cekmeme bunu para yatırıp halletme gibi bir durumum yok. Hamileligi para yatirip 9 aydan 3 aya indirme sansim yok.
Ama erkekler kendi hayatlarindaki sıkıntıları parayla cozebiliyorlar. Askerlik yok artik. Evi gecindirme dertleri yok. Kadinda çalışsın istiyorlar ve ekonomik yuku de kadina atiyorlar. Cocuk bakiminda zaten yoklar. Anneye zimmetli görüyorlar, bu ulkede bu cocuklar, bizler sadece annemiz tarafindan buyutulduk cogunlukla. Erkek gelir iki sever oynar bitti. Calissanda ev işleri kadin olarak yine sana kaliyor bu da ayri bir yuk ve sorumlulugun artmasi demek. Gunumuzde kadinlarin sorumluluklari daha fazla artarken erkegin sorumlulukları azalıyor. Diger hatunlar totosunu koyup senin gibi yatmiyor, calisip eve destek oluyorlar gibi psikolojik siddete de ugruyor kadinlar. Kadinlardan bircok sey yapmalari bekleniyor.
Gercekten erkek olmak isterdim. Hicbir sorumluluklari kalmadi. Bir de şöyle zor mesleklerde degilde ogretmen, muhendis, memurluk gibi mesleklerde calisiyorlarsa degme keyiflerine. Bir tek işe gidip geliyorlar onda da cok yoruyorlar anlamadigim sekilde. Ayni meslegi kadinda yapıyor, o yorulmamis gibi eve aksama yemek yapması falan bekleniyor. Şu dunyada gercekten erkek olmak vardi. Muthis bir ozgurluk.
Kimsenin dilinde de degilsin. Gider aldatirsin bir kizla. Elinin kiri olur. Erkek degil kiz suclu olur. Erkek hicbir sey yapmamış gibi suç bir tek kadina kalir, yuva yıkıcı kadin olur erkek degil. Kimse erkek sadakatli olacakti demez. Kadin gorevlerini yapmazsan eksik olursun ve manipülasyona ugrama riskin cok yüksek, babanin evine geri gonderilme ihtimalinda yuksek. Sen yemek yapmayacaksin, ortaligi toparlamayacaksan niye evlendik ki diyeni cok var.
Keske bende bir kadin olarak bu lukslere sahip olabilsem. Hayattaki tek sorumlulugum işe gitmek olsa. Calistigim zaman isten eve geldigimde koltukta ayaklarimi uzatıp oturma hakkim olsa. Birileri önüme yemegimi hazir koysa, getirse. Ardindan cayimi, tatlımı getirse. Sirf ben sevmiyorum diye benim sevmedigim yemekler o mutfakta pişmese. Ev, yasasigim alan birileri taragindan syrekli duzenleniyor ve temizleniyor olsa. Tuvalete gittigimde tuvalet tertemiz olsa. Bastigim yerler supurulmus, silinmis olsa. Dolabi açtığımda yikanmis, utulenmis, guzelce katlanmis camasirlar bulsam. Dolaplarim, cekmecelerim surekli birisi tarafindan duzeltiliyor olsa. Benim yaptigim daginikligi, yere attigim coraplari toplayan biri olsa. Yataga yattigimda hazir mis gibi serilmis, yikanmis yeni nevresimlere yatsam.
Cocuklari baskasinin ustune atabilsem. Banyo yapmalari, dersleri odevleri, bu cocuk okulda ne yiyecek diye beslenme hazirliklari falan zerre umrumda olmasa. Bu cocuklar nasil büyüyor, nasil tuvalet egitimi alacak, nasil gelisecek gibi dertlerim olmasa. Bez parasini versem yeter. Ben bunun bez parasini veriyorum deyip kenara cekilebilsem. Yine işimi bir erkek olarak parayla halledebilsem. Bez parasini ben veriyorum dahasi var mi, daha ne yapayim bu cocuga diye düşünebilsem. Sadece maddi konulari halleden biri olsam ve baska sorumlulugum olmasa. Işteki mesaim bitince baska hicbir sorumluluk görmesem kendimde.
Baktim ev gecinmiyor eşime sende çalışsan desem. Ya da onlar gibi calisan eş alip ekonomik yuku de ustumden atip 15 bin gelirle degilde toplam 30 bin gelirle daha iyi yaşam sartlarina kavuşsam. Ama tum bunlari esim yaparken sesimi cikarmayip, ona zerre destek olmayip hala bir tek işe gidip gelme sorumlulugunu kendimde gorsem.
Kafamdaki sey sadece işe gidip gelmek bir de acaba bugun seks yapar miyizi dusunmek olsa. Kadindaki gibi kafamda tonla yapilacaklar listesi olmasa. Tonla sorumlulugum olmasa. Yatakta kendi zevkimi aldiktan sonra karsi tarafi önemsememe durumum olsa. Eşim/partnerim orgazm olmus olmamis, zevk almis almamis umrumda olmasa. Esim bana zevk alamadigini soylediginde ona laf atma hakkim olsa. Seni arzulamiyorum ki, sen yatakta iyi degilsin ki, beni heyecanlandirmiyorsun o yuzden kalkmiyor, o yüzden cabuk bitiyor diyerek kendi beceriksizligimi yine diger tum konularda oldugu gibi karsi cinsimin üstüne atabilsem.
En ufak bir tartışmada manipulasyonla, psikolojik siddetle uste cikmak icin cok gerginsin, bos yapıyorsun, cok bagiriyorsun, ne alakasi var, gereksiz seylere kafa yoruyorsun gibi karsi cinsimi ezip kendi gururumu asla ezdirmesem.
evlendigimde kendime ömür boyu ihtiyaclarimi karşılayacak birini almis olsam yemegimi yapacak, b*klu donlarimi yikayacak, bir de calisiyorsa diger seylerde kullandigim yetmiyormus gibi bir de parasini da kullandigim surekli 7/24 calisan, asci, hizmetci, bakici, temizlikci biriyle evlenme hakkim olsa, evlendigimde anne evimdeki konforumu asla bozmayacak, sorumluluklarimi artırmayacak bir evlilik hakkim olsa... gercekten keske erkek olsam...
knk sabah sabah çok içtenlikle anlattın eig hakk ediyorsun
içimden geçenleri üşenmeden yazmış
okudum tabi
Aşırı egoist birisi olurdum 100 metre yakınıma kimse yanaşamazdı
Gezmek için erkek olmaya gerek yok ya olsan bile sıkılırsın boş ver
jsjsjsj güzelmiş. Yoo gerek var gecelere gezemiyorum mesela istesemde ailem izin vermez, ayrıca sıkılmam
Benim ailemde izin vermiuor merak etme 😂
Asıl kız olduğun için sıkılmamalısın erkeklik çok sıkıc
ailen izin vermiyor mu cidden?
bence erkek olmak daha eğlencili aksiyonlu bir hayat yaşarsın kavga vs
Yani şu an da istesem dışarı çıkabilirim ama evde bir tantana olur gerek yok yani hem bu saatte nedne çıkmak istiyorsun ki sen ne yapcan
knk ben gecelerde gezmeye severim, aya bakarken yürümek çok romantik
Bunlardan sıkılırsın ya ciddi diyorum ben bazen akşam 10 gibi sahile bisiklet sürmeye ormana yürüyüşe çıkarım insanları takip ediyorum sıkıntıdan sevgililer falan çok güzel gözüküyorlar bu dediklerini yapmadığın için sıkıcı geliyor sana çok kafaya takma bence
yaa tamamm sus iyice erkek olma isteiğimi artıryorsun, sevgililer çok mu umrumda sanki yeterki gezim gerisi boş
Ailenden birileriyle çıksana göndermiyorlarsa gelmek zorundalar
Annem ve kız kardeşim var zaten, annem çıkmaz ve çıkartmaz kız kardeşim zaten rahat durmaz küçük oradan buradan zıplar
Sorması ayıp diğerleri nerde
yok
Annesiyle yaşayan kızlar genelde pek böyle olmuyor annenin sözünü dinlemen harika
annem çok baskıcı ya, baba olmayınca anneler hep böyle olur
dinliyorum ya ama insan sıkılır
Hep mi öyle olur
Karşılaştıklarım 180 derece tersi
emin misin?
Karşılaştıklarım öyleydi
Bşr sevgilim vardı babası tır şoförüydü çok az görüşüyorlardı hiç iyi yollarda değildi
Babası annesi ayrı olan bir kız arkadaşım vardı yine o da her gün başka motorcunun arkasında
Bu kadar yeter bence
bunlar aile ilgisizliğinden, anneleri onlar için endişeleniyor olsaydı izin vermezlerdi, mesela benim annem kız arkadaşlarımın evine gitmeme bile izin vermiyor, yok babaları abileri, erkek kardeşleri var diye
Sormam çok saçma biliyorum ama merak ettim sadece istemiyorsan cevaplamayabilirsin muhafazakar mısınız acaba
hayır, çok dindar da değiliz :)
Çok harika bir annen var cidden ve kızlarını önemsememe konusunda çok yanlış düşünüyorsun
O da anne sonuçta çöpe bulmadı ya
önemsiyor bizim için her şey yapmaya hazır, gece gündüz çalışıyor okuyalım aç kalmayalım diye
Umarım annenin istediği yerlere gelip musssmutlu olursunuz
teşekkür ederimm
Cevap
44Cevap
Kesin şrefsiz olurdum bu efendiligimden eser olmazdi😄
hanım hanımcık erkek olmaz sonuçta :)
Karakterim aynı kalırdı yani dürüst güvenilir.
Hayır degismezdi
Ölüp dirilsem yine değişmez..
Hayır değişmezdi
Hayır değişmezdi
Sosyal olmanın karşı cins olmayla ne alakası var.. Karşı cins olmadan da gayet sosyal olabilirsin.. Sadece belki saatlerde sıkıntı olabilir.. O kadarı da erkeklerde de olabilen bir durum.. Sadece gezebilmek için karşı cins olmazdım.. Olmak da istemezdim..
dışarı çıkamıyorum halli ile sosyal olamıyorum yeni insanlarla tanışmak, onlarla etkinlik yapmak
sosyal birisi olmak için erkek olmana gerek yok. pek sosyal değilim. birçok sosyal kız var. tamamen kişilikle alakalı.
karşı cins olsaydım karakterim değişmezdi. siz kadınlar çok değerli varlıklarsınız.
emin olun bir erkeğin yerinde olmak istemezsiniz. davulun sesi uzaktan hoş gelirmiş.
ayrıca geceleri rahat gezmek istiyorum demişsin. bu tamamen şehrine göre değişir. İzmir'de yaşıyorum geceleri erkeklerden çok kadınlar var. şehrini değiştirebilirsin. aile evinde yaşıyorsan kendi hayatını kurana kadar sabretmelisin.
evet erkeklerin hayatlarıda oldukça zor, zorunlu askerlik, zor işler, nafaka ödemek, evlilik masrafları vs benim demek istediğim daha çok gezerdim ee gezerkende daha sosyal biri olurdum illa
hâla daha çok gezebilirsiniz sadece nerelerde takıldığınıza dikkat etmeniz gerekir. bende geceleri çok dikkatli oluyorum bunun için kendini kötü hissetmemelisin istediğin herşeyi yapabilirsin kadın olmana rağmen
inşallah ya, teşekkür ederim güzel cevap için
estağfurullah 🤜🏻🤜🏻
🤜🏻🤛🏻*
Tabiki 🥰 bi bayan olsaydım haliyle sorunlarım ve sorumluluklarım değişirdi herhalde 😊☺️😀
güzel bir video
Çok sağol teşekkür ederim ☺️🌹 elimden geldiğince deniyorum bir şeyler ☺️
Hayır değişmedi. Şimdi nasıl bir İstanbul beyefendisi gibi olmaya çalışıyorsam o zamanda bir İstanbul hanımefendisi olurdum. Konu ile alakası yok ama yine ciddi olmayana kadar karşı cins ile konuşmazdım (yani flört ve sevgili vb.). İyi geceler, Saygılar:)
iyi geceler
Günaydın 😊
günaydın
Naber?
Eğer karşı cins olsaydım, karakterimde bir değişiklik olmazdı. Ancak belki de daha iyi makyaj yapabilirdim, kim bilir :)
:)
Şimdi tüm erkerklerdeki mod şu olurdu...
"Yedi mahalleye yeterdim anam avradım olsun" :D
Bende büyük ihtimalle gezip tozardım ama şu an gezmek istemediğimden değil malum Türkiye'de bu saatte dışarı çıkıp başımıza bir şey gelse o kadında o saatte dışarıda olmasaymis diyip suçluya indirim yapıp serbest bırakırlar.
kız olunca sosyal olamıyor musun gezemiyor musun ne alaka feminist yanım azdı şu an
feminist yanım yok, evet gezmiyorum ailem izin vermiyor
"Kadın olsaydım dünyanın en büyük or..." Şaqqa lan şaqqa gül diye
güldük :)
Yok ben yine çok güzel ve saf olurdum herkesi iyi sanardım bir dünya canım hareket yapardım muhtemelen iyi erkeğim en azından yaptığım hatalar bana fazla yansımıyor.
Değişeceğini sanmıyorum yine aynı olurdum. Sık sık küfür etme güncellemesi gelirdi sanırım tek fark o olurdu 😂
Duygusallığım değişirdi birtek sanırım.
Sadece bu kadar duygusal olmayabilirdim. Onun dışında karakterim aynı kalırdı karşı cins olsaydım.
Bomba. Bi erkek olurdum off ahlakli namuslu off hic kizlara yüz vermeyen
Ayneeen
@Dertliymxm sen erkek olsan eyvah kizlar yanmişti
En İyi Cevap