Eğitim de dengin bir insanla daha mı iyi anlaşırsın, eğitimli birisini nereden anlarsın?

Bir insanın eğitimi olması demek bence kendine bakması demek. Ben kendime Sorumlu olduğum kadar başka insanlardan da sorumluyum. Bir insanın eğitimli olduğunu ilk yardım kursu almışsa anlarım. İlk yardım da en önemli ilk şey kendini tehlikelere karşı korumaya alır sonra ilk yardım uygularsın.

Kadının kalbi duruyor. Nefes almıyor. Adam başlıyor kalp masajına. Yanında da kocası elleme karıma diyor. Ve en sonunda kalp masajı yapan adamın ensesine sopa indiriyor, Adam omurilik darbesinden dolayı kör oluyor. Kurtarmaya çalıştığı kadın ise ölüyor. Kocası ise hapiste. Senin karını Kurtarmaya çalışıyordu, neden adama darbe indirdin diye sormuşlar. Karımın göğsüne elliyordu. Namusum gideceğine Canı gitsin demiş. Eğitimsiz insanlar dolu... Dikkat etmek lazım. Her boş üniversite okuyan diploma sahibi eğitimli olmuyor

Birisine yardım edeceksem önce Kim olduğumu, yakını var mı ve müsadesi var mı diye sorarım, kendi güvenliğim için. Izin vermiyor mu? 112 ara yoluma devam ederim. Gerisi beni bağlamaz..

Eğitim de dengin bir insanla daha mı iyi anlaşırsın, eğitimli birisini nereden anlarsın?