Sizce eğitim ne kadar önemli ve arada ne gibi farklar vardır
🤔
🤔
Hayata ve yaşayışa dair alınan eğitim ve kazanılan tecrübe mutlak derecede önem taşır. Mektepten alacağınız eğitim ise kariyeriniz, ekonomik alım gücünüz veya sosyal çevreniz için bi' fayda sağlayabilir. Şayet kendinizi o eğitimi almamış biriyle kıyaslayacak olursanız diye söylüyorum yani. Ki burada da alaylı eğitim kavramı devreye girer. Zanaat esaslı meslek kollarında alaylı kişilerin fakülte mezunlarından daha çok tercih edilmesinin sebebi daha fazla pratik ve deneyim sahibi olmalarıdır. Ayrıca eklemek isterim; insanı cahil yapan bilmedikleri değil, bildiğini sandıklarıdır.
Eğitimli insan neyi bilmediğini bilir, eğitimsiz ise her şeyi bildiğini sanır.
Eğitimli insan için doğa, canlılar, sanat, estetik kaygısı, kültür yaşatılması gerekirken Eğitimsiz insan için yokluğunun kaybı yoktur.
Eğitimli insan kendisine, topluma güven verir ve toplumun faydalı bir parçası olurlar. Eğitimsiz insanlar ise kendilerine bile güvenmezler ve kendilerini gerçekleştiremez ailesine ve topluma faydalı bir birey olamazlar.
Teşekkürler eig için
Mesela mutaassıp birisi eğitim almamıştır. Diğeri de saygın bir doktrodur. Daha refah bir hayatı vardır, daha az kandırılır. Daha huzurlu bir yaşam sürer. Teröristler eğitimsiz insanlarıdr mesela, militanlardır. Mustafa Kemal mesela çok eğitimli ve ileri görüşlü bir adam. Onu Atatürk yapan eğitimiydi.
Cevap
8Cevap
eğitimli insanda kasıt kendini geliştirmiş insansa eğer daha duyarlı olur
eğitimsiz dediğimizse kendini geliştirmeyense genlde cok kaba ourlae
Eğitimli de ahlaki zeka olur , eğitimsiz kişiler kandırma , dolandırma gibi davranışları zeka zanneder.
Eğitimli insan bazı şeyleri bilir eğitim almamış insan ise herşeyi bilir
Önemli olan kendini eğitmek, okumuş cahil çok bence böyle.
Eğitimsiz insan eğitimli gibi konuşur. Eğitimli insan susar gerçekler konuşur
eğitimli olan kişi bir olay veya duruma birçok açıdan bakabilirken eğitim almamış insan daha dar kapsamlı düşünür
egitimli iş yapar egitimsiz yatar. bu kadar. gerisi karakter meselesi.
Eğitimsizler anlayıssız ve bağırarak konusuyor benim farkettiğim
Hangi konularda eğitimi olduğuna göre değişir ama şu bir gerçek türk ve müslümanlar fazla insanlıktan nasibini almamislar
her insan kendini eğitir okulun pek önemi yok xd
Kendini egitmek onemli. Okumus cahil de cok
Yaşam mı okul mu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?