Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Hayır batıl inançlarım yok. zaten bir şey bilimsel değilse dikkate almıyorum. bana çok saçma geliyor mesela siyah kedi şanssızlıktır gibi her hayvan masumdur. ya da mesela ağacın altından geçilmez gibi şeyler
İnandığımı diyemem ama bugün yerde beyaz ve üstünde bir yerde siyahlık olan bir kuş tüyü buldum ve dilek diledim. İnstagramda bir ilişki koçu tüylerin anlamı diye bir paylaşım yapmıştı. Bakalım.
Zaten eski şamanist inançta da var. Şaman kıyafetinde de farklı renkte tüyler var. O tüylerin de farklı anlamı olduğunu ilk mitoloji dersinde görmüştüm. Aslına bakarsan birçok batıl inanç Şaman inancı ile ilgili. Mesela yola çıkanın ardından su dökmek, kötü rüya görünce suya anlatmak buna örnek verilebilir. Çünkü suyun arındırıcı özelliği olduğuna inanılıyor.
Elimde olmadan çok yapıyorum sonra batıl inanç olduğu geliyor aklıma amaan be diyorum nasıl empoze edilmişse artık gerçekmiş gibi yaşıyoruz resmen
Cevap
13Cevap
Bugün hakikat olarak bildiğimiz inançlar, gelecekte batıl olarak adlandırılabilir.
Yok diyemem, çünkü zihnimin derinliklerinde olup bitenlerden tamamiyle haberdar değilim.
Hayır yok sanırım
Hayır yok
Hayır inanmam :)
Bazen nadir de olsa evet.
Bazen takıntılı olduğum konular oluyor🙃🙏
Hiç öyle şeylere inanmadım 😂
Pek değil
çocukken inanırdım şimdi ı-ıh
İnanç batıl inanmak oldukça inanmak zordur?
Hayır
Hayır tabiki
yok ama araştırırım bilgim olsun isterim
Hiç yok
yok.
İnanmam
Hayır
Zerre inanmam
Hayır
Hayır
hayır.
Hayır