Kişilik & Karakter konusunda 73,9b cevap paylaştı.
Benim sevdam aslında yok. normal de aşk ve sevgi olması gerekiyordu ama sevilmediğim için ya da sevdiğim bir şey olmadığı için sevdam da yok artık. aslında şu an hayallerim olmadığı için beklentilerim olmadığı için sadece anı yaşıyorum ben. yani beklediğim bir şey yok bu şekilde zaten hayal kırıklığı da yaşamıyorum hayatımda. bunların dışında film izlemek kahve içmek dizi izlemek oyun oynamak spor yapmak kitap okumak bunları seviyorum en çok çünkü bu aktiviteleri yapmak beni mutlu ediyor sevdam diyemem ama zaman içinde bunlar benim kendi sevdam oldu. zor zamanlarımda unutmak için hobilerime sığındım bunlarla zaman geçirdim. ve zaman içinde de benim ayrılma parçam haline geldiler. kısaca sevdam ben diyebilirim. kendimi seviyorum şu an ve kendime değer veriyorum.
İnsan kalbinde ilk o mi yerleştirir ise ona talip olurmuş.
Kimisi müzik dinlemeyi çok sever ve her an ağzından müzik mırıldanır. Kimi mal mülk ister onun için gece gündüz çabalar.
Açıkçası her şeyden biraz istemeli ama kalbimdeki ilk yerim ve sevdam Allah sevgisi. Eğer onu ikinci sıraya alırsam bilirim o da beni ikinci sıraya alır. Eğer onu ihmâl eder unutursam, dilimden ve gönlümden adını ânmaz isem O da beni unutur.
Azıcık olsa bu dünyada huzur bana yeter. Sensiz sakin insanlardan uzak olsun o da kâfi gelir bana. Bu yaştan sonra ne sevdası olabilir ki bizde.
Bu hayatta en keyif aldığım şey nedir biliyormusun; annemle babamın gözlerinin içini gülerken görmek, konuşmasalar bile hayır duâlarını almak, kardeşlerimle pek iyi anlaşamasamda onları seviyor olmam büyük bir sevdadır aslında.. ailem için canımı veririm. Bebeklerle, çocuklarla, hayvanlarla ve yaşı geçmiş büyük insanlarla çok iyi anlaşırım.. çiçekleri, doğayı, spor ve müziği, yemek yapmayı, sevdiklerimle kahve esnasında hoş sohbet etmeyi, vs...
Benim sevdam sevdalanmak, sevmek ve sevilmek. Hayatı paylaşmak. Paylaşmadan hiçbir şeyin tadı yok. Mesela kamp yapmayı çok severim ama yalnız yapsam hiç zevk vermez. Ama hemen söyleyeyim aşkın bir ömür boyu süreceğine inananlardan değilim. Yeni yeni aşklara yelken açıp gayatıma yeni insanları dahil etmek bana daha uygun. Tabii ki bu satırları okuyan bazı KS dostları eleştirebilir ama neysem oyum. İster şıpsevdi deyin ister ayran gönüllü, ben böyleyim... ☺️
En İyi Cevap