Kişinin kendi hayatından memnuniyetsizliği mi yoksa adalete duyulan ihtiyaç mı?

Kişinin kendi hayatından memnuniyetsizliği mi yoksa adalete duyulan ihtiyaç mı?
İnsanlar kıskanır çünkü kendilerinde olmayan bir şeyi başkalarında gördükleri zaman bunu çekemezler öz güvenleri düşüktür iletişimleri zayıftır ben mesela kıskanç insanları hemen fark ediyorum ve iletişimimi kesiyorum çünkü hem kendilerine hem de bizlere zarar veriyorlar
Bir insanın bizi ne için kullandığını bilmek için öncelikle o kişinin bizim hayatımızdaki yerini ve bizimde onun hayatındaki yerimizi bilmemiz gerekir.
Aynı seviyede olduğumuz insanlar tarafından kıskanılıyorsak (en basit örneği sınava hazırlanmak için katıldığımız bir kurs) bu genelde hastliktendir iyi bir niyeti yoktur.
Karşılıklı olarak birbirini seven insanların arasına yeni katılan kişiler sonrası oluşan kıskançlık tamamen kaybetme korkusundan dolayıdır. Pek kötü niyetli olduğunu düşünmesem de arada yanıltabilir
Teşekkürler
Her insanın kendine has sahiplenme duygusu vardır ve her insanda seviyesi değişmek üzere kıskançlık duygusuda vardır. Bu kötü bir duygu değil tam tersine dozunda olduğu sürece iyidir. Bir insanı sevdiğinde, sahiplendiğinde daha çok artar.
insanlar aslında kıskanmaz
başkasının başarısı da kıskanılmaz
insanları rahatsız eden durum başarılı olan insanın davranışlarıdır
eğer bu insan gösteriş yapıyorsa kendini övüyorsa her fırsatını bulduğunda kendi başarılarından bahsediyorsa bu ister istemez karşı tarafı rahatsız eder
ve karşı tepki gösterir
o başarılı olan kişi de bu verilen tepkiyi kıskanma sanır
kişi kendinden bilirmiş ya işi o hesap
halbuki o kişi davranışlardan rahatsızdır
Cevap
4Cevap
Bence özgüvensizlik mesela sevgilisini beni aldatır diye kıskanıyor yani kendisine güvenmiyor ve aldatılabilecek olduğunu düşünüyor.
Kendinde olmayana tahammül edemiyorlar bu da bir huy
Galiba insanın doğasında var samimi görünce böyle oluyor
Kaybeden olma korkusu 🦉
Esirgemek, sakınmak, çok görmek gıbı işgudüsel davranıs bu bızım elimizde olan bir duygu
onda varsa bende de olsun
bilmiyorum bazi insanlar kiskanc iste
Kendisiyle barışık olmadığı için
Eziklik
onlarda olmadığından
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?