Selam, 💫 Size karşı yanlış yapmış birine direk hatasını söyler misiniz, yoksa kendisi fark edene kadar mesafe mi koyardınız o kişiyle aranıza, bu herkes olabilir.

Selam, 💫 Size karşı yanlış yapmış birine direk hatasını söyler misiniz, yoksa kendisi fark edene kadar mesafe mi koyardınız o kişiyle aranıza, bu herkes olabilir.

Aslında herhangi bir insana yaptığı hatayı söylemeyi sevmiyorum ve genellikle söylemiyorum. Bence bir hata yaptığında kişi bunu kendisi fark etmeli, en azından karşısındaki kişinin davranışlarından anlamalı. Ama bazı insanlar o kadar anlayışsız ki hatasını anlaması için birinin bunu ona açıkça söylemesi gerekiyor. Bu yüzden nadiren de olsa söylüyorum. Sanırım en iyisi böyle insanlara karşı mesafeli olmak.🌿
İnsanlara hatalarını söylemek o kadar zor ki. Kendi açımdan demiyorum ben gayet söyleyebilen biriyim ancak o insan bunu duysa dahi algılama problemi yaşıyor ve kabullenmek yerine savunmaya geçiyor. Bunu defalarca denedikten sonra artık insan bir noktada hatasını söylemekten yoruluyor ve kendi içine kapanıyor. Ben biraz o noktadayım alelade ortada olan bana yapılmış bir sürü hata varken de susuyorum artık
Teşekkürler ☺️
Yapılan şeye bağlı. Eğer çok tahammül edemeyeceğim bir şey yapmamışsa hatasını anlamasını ve anlayınca da hatasını telafi etmesini beklerim, anlayıncaya kadar da ona soğuk davranırım ama çok tahammül edemeyeceğim bir şey yapmışsa hatasını direkt ona söylerim çünkü alttan alınabilecek şeyler vardır alınamayacak şeyler vardır neticede.
Hatası beni çok rahatsız ediyorsa kesin söylerim. Mesafe koymak ve hatasını anlayıp beklemek bana yanlış geliyor. Yani tavşan dağa küsmüş dağın haberi yok gibi. Belki kafası çok meşgul ve anlayamayacak durumda o süreçte kendimi yiyip bitireceğime dürüstçe ve kırmadan söylemek en doğrusu.
Cevap
12Cevap
Eğer o hata beni üzüp kırıyorsa anlamasını beklemem söylerim.
Kırdığınin bile farkına varmiyorsa.. Kırıldığını söylemenin de bir faydası olmaz. Kaybetmek istemeyen riske de girmez zaten. Kirdiysa.. git demek istiyor aslında.. gideriz bizde..
Kişisine göre değişir, bazılarına direkt söylesem de genelde kendisinin anlamasını bekliyorum sanıyorum. Her ne kadar anlamasa da.
Ne soylerim ne de anlamasink bekleyecek kadar sabirli davranirim. Sinirlendigimde cok belli ediyorum o zaten bisi yaptigini anlar
Her şey konuşarak çözülür ama karşımdaki erkek aynı hata'ya düşüp tekrar yapıyorsa orada bir düşünmeye başlarım. Mutlaka bir hesap günü olur.
Genelde söylerim ve bu yüzden bazı insanlar ile anlaşamam ancak kırıcı olmamaya özen gösteririm elimden geldiğince.
Söylerim kibar bir dil ile. anlayip bana kulak verirse aydınlatmaya çalışırım. Anlamayıp umursamaz ise, susarım
İnsanlar artık hata bırak yanlış yaptıklarını bile kabul etmiyorlar asal o tür insanlara zaman harcamıyorum
Ben soylesem bile anlamiyorlar veya benim duygularimi kucumsuyorlar. Genelde susuyorum. Aramizi aciyorum
Hatasını söylerim özeleştirisini yapsın diye. Empati kurdurmaya çalışırım.
Karşı tarafı kıracak hassasiyette bir hataysa söylemem ya da kibarca uyarırım
Her şey söylenmiyor ki deyip bekliyorum ama bi bakıyorum karşıdan da tık yok ki.🤷♀️
Duruma göre değişir. Anlamayacak kapasitedeyse söylerim , çok kırılmıssam onun anlamasını beklerim.
Söylemek daha faydalı, pasif agresif davranışlara girmeye gerek yok..
Yakınıma güzel bir dille söylerim ama başkasına söylemem
Açıkçası anlamasını beklerim anlar sonra inadına yapar senin başın belaya girer
Söylemiyorum soğuk yapıyorum hatta bazen barışsam da aynı konu denk gelince küsüyorum
Yapılan hataya bağlı, yani kendisi inadına fark etmiyorsa, belli ederim ya da direkt söylerim.
Eskiden kendi anlasın derdim ama şimdi bana hata yapana direkt söylüyorum çünkü anlamıyorlar.
Hata vardır anlarım ama taktikli hata vardır arla affetmem aslaaa
Yazılar küfaletsiz
Hatalar da insanlar içindir. Anlamasını beklerim yüzüne vurmam.
Genelde hiç söylemem genelde yanlış anliyolar
ben önce imada bulunurum anlamadığını farkettiğim an söylerim. Konuşmadan bazı şeyler çözülmüyor. hatta bazen konuşunca da çözülmüyor
Anlamasını beklerdim
Hemen direk söylerim
Söylerim baktım oralı olmuyor bende yok olurum
Yerine göre söylerim yoksa anlamasını beklerim.
Dan dun söylerim..
Gösterirm anlamıyorsa söver giderim
Söylerim direkt anlamasını bekleyemem
Söylerim hatta duruma göre gözün e sokarim
Kim olduğuna ve hatasına göre değişir
Beklerim
Söylerim.
Söylerim
Söylerim engellerim yok ederim
Anlamasını beklerim
Söylerim bazısına
Anlamasını beklerim öncelikle.