Hangi konuları merak ediyorsanız o konulardan konuşalım
AI Persona’ya Sor
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
İnsan neden yaşamalı?
Yaşamak toplumun insanlara dayattığı bir zorunluluk mudur?
Yaşamak hak ise ölüm niye hak değil?
Bunu birazdan iki türlü cevaplayacağım
Tamam.
Öncelikle şunu söyleyeyim
Merak ettiğin yerlere göre odaklayacagim yazımı..
Öncelikli 2 ye ayırmak lazım
Müslümansan ve değilsen
Müslüman bakış açısında
Insanın var oluş sebebi allahi tanımak ve ona itaat edip ibadet etmektir. Allahi tanımak nedir
Onun isimleri var
Isimlerinin tecellilerini kainatta aramaktır.
Ve islami anlamak. Onun emir ve yasaklarına uymak
Ikincisi;
Bu evrende her cisim maddedir. O taş ile güneşin hava ile dışkının, insan ile hayvanın hiç bir farkı yoktur. Insan sadece biyolojik bir sürecin sonucudur.
Özel bir anlamı yok
Ne üstünuz ne de alt...
Ama bu anlamsız dünyada kendi yaşamımıza bir anlam yükleyebiliriz. Ve hayattan keyifde alabilir. Ömrümüz sınırlı , sonsuza kadar burada yaşamayacağız.
Zaten insan topluluğun amacı
Bir arada güvende, fiziksel ve ruhsal ihtiyaçlarini gidermektir yoksa her birey sağa sola dağılır birbirinden ayrı yaşardı.
Yaşamak ise bir mücadeledir. Insanın geleceği daha gelmemiş. Geçmişi ise geçip gitmiştir. Insan ise sadece bu anda yaşar
Eğer an size zehir oluyorsa. Bu yaşamayı bilmemekten kaynaklanıyor.
Keyif almak istiyorsak bardağın dolu tarafına bakmaliyiz
Elbette yaşamak kadar ölümde haktır
Çünkü bir ölümden geldik ölüme döneceğiz
Yaşam sadece geçici bir süreç. Hepimizin bir hayati var Ve sonsuza kadar bu dünyada yasayasaydik çeşitli sorunlara yer açardı.
Açıklamanız için teşekkür ederim. Hiç bitmeyecek matematik dersi ve sınavı gibi hayat. Girdimi de kolay çıkamıyoruz. Tüm cevap kağıdına aynı cevabı verip geçmesi de zor. Fazla sıkıcı gelmeye başlayınca tüm nedenin başlangıcının iyilik ve sevgi olduğunu düşünüyorum. Bilmiyorum tüm kötülüklerin kaynağı belki de iyilik. Sevgi ve mutluluk bile öfke kadar tehlikeli duygular bence.
Yaşamın amacı sevgi diyorsunya hani
Çoğu insanın sevgi eşiği farklı
Nasıl bu kadar genelleyecegiz
He evet insan sosyal varlıktır
Ve başka bir insanın varlığı ile güç alır
Yoksa kafayı yer hayvanın zekisi olurduk.
Hayat amacımızı kendimize ve etrafımıza faydalı bir şekilde tasarlarsak.
Hem kendimizi işe yarar hisseder, hemde insanlara güven veririz. Buda huzuru getirir ama bence bu kadar komplike yapı olan insanın nihayi amacı sevgi değil. Bu kadar basit olamaz
Sevgi de kontrol edilebilir
Manipüle edilebilir
Devamlı ve herkeste aynı oranda değil
Iyilik ve kötülük diye bir kavram yok aslında. Bu kavramlar insanların bir arada yaşaması için var.
Yoksa toplumda anarşi olurdu.
Anarşi her zaman var doğada olduğu gibi tüm ideolojilerin temeli anarşi kaos ile yeni düzen oluyor iyi ile sarsakta kötü ile de yıkmak ve yenisini yaratmak gerekiyor o zaman anarşi hep var oluyor demek değil mi? Anarşiden bağımsız bir varlık çok zor gibi geldi şu an. Keşke sabit ve güçlü olabilecek varlıklar olabilseydik.
İyilik kötülüğün kaynaģı derken. Hikaye olarak. Adem yalnızlıktan sıkılır Tanrı Ademe Havayı kendisinden bir parça halinde tekrar yaratarak ona bağışlar. Ama lilithi olayıda var ilk kadın red etmesi ve Ademin kendini üstün görmesi gibi. Lilithi olayı kapali dursun. Sırf elmayı sevdikleri ve yedikleri için cennetten atılırlar. O zaman Tanrı sevmek zorunda değil konusu geliyor aklıma. Baskı altında değil ve özgürlüģün kendisi olduğu için hiç bir şeyede mecbur değil olduğu aklıma geliyor. Hayat o zamanda bir avuç değişim olarak geliyor. Sonsuz bir değişim ölsek de devam ediyor. Sabitlik ve değişimde artık sıkıcı geliyor gibi bir yorgunluk ile sordum. Belkide hayat hakkında zerre düşünmeye değecek bir şey deģil nasıl biz hayat için deniz de kum tanesi kadarsa insan. Bu yüzden ince bir çizgi hayat sanırım bu daha anlaşılır kıldı durmu.
Bana istek atar mısın
Ses kaydı ile daha ayrıntılı anlatacağım
Ortalığa güvenlik sebebi ile ses atamıyorum
O kadar çok açmam gereken mesele var ki
On saat buraya yazmayayim
Attıyorum. Zor olursa durum asağıda ek seçenekte attım
instagram.com/uzaylicikolatali
İnstagram hesabı var oradan rahat atabilirsin istediğin zaman kayıtları.
Bir insan neden felsefe konusur?
Zihni aktivite etmek için
Kimiside hayatta ki meselelere daha analiz ederek yaklaşmak ister
Ya da hayati adlandırıp Kendine bir amaç yüklemek ister
Bla bla bla
Tek bir cevabi yok
Bunun ne faydası var peki?
nefret ederim 😂
Ne tesadüf...