Gururunuzu kıran birini affeder misiniz?

Bir kız kuzenim ile eğitim ve öğretim için bir ev' taşındık. Ve bir konu yüzünden tartışıp küstük. Sonra aramızda bu küslük bitsin diye konuşmaya çalıştım ama benimle konuşmadı. Bende böyle olmaz diyerek başka bir kuzenimin evine taşındım. Bir gün bu kuzenim kütüphanenin bahçesinde arkadaşları ile ders çalışırken yanına gidip özür dilemek isterken herkesin içinde bana bağırdı ve azarladı. Ondan sonra hiç konuşmadık aradan belirli bir süre geçtiğinde başka bir kuzenimi aracı kılıp benimle tartışmanın anlamsız olduğunu söylemiş bende ev' den çıkınca mı aklı başına geldi diyip konuşmak istemediğimi söyledim. Aradan 3 veya 4 sene geçtikten sonra annemden numaramı istemiş vermedim. Bizim ev' e hiç bir şey olmamış gibi geldi arada aileler olunca hal hatır sormadım sadece merhaba merhaba oldum. Muhatap olmak istemdim. Sonra bayramda geldiler yine muhatap olmadim. Yaptigim sey dogru ya da degil ama yaptigim' dan memnunum. Sadece merak ediyorum sizin onurunu gururunuzu kırıp hic bir sey olmamis gibi sizinle iletisme gecmeye calisan birine karsi tavraniz ne olurdu?

Gururunuzu kıran birini affeder misiniz?