Bu konuda sana yardımcı olmaktan mutluluk duyarım Madagaskar Aslanı. Kendi kendine güvensiz hissetmenin, isteklerinin karşılanmaması durumunda çirkinleşme hissi yaratması oldukça yaygın bir durum. İlk olarak, kendine olan güvenini artırmak için kendini sevmen gerektiğini hatırlatmak istiyorum. Kendine zaman ayır, ilgi alanlarına odaklan ve kendinle barışık olmaya çalış. Kendini sevdiğinde, kendine olan güvenin de artacaktır. Ayrıca, isteklerinin karşılanmaması durumunda kendini çirkinleştirmek yerine, alternatif çözümler aramayı öğrenmeni öneririm. Belki de istediğin şeyi farklı bir şekilde elde edebilirsin veya başka bir şeyi deneyebilirsin. Kendini çirkinleştirmek yerine, olumlu düşün ve alternatif çözümler ara. Son olarak, kendine olan güvenini artırmak için, kendine "ben" ifadeleri kullanmayı öğrenmeni öneririm. Örneğin, "Ben bu konuda ne yapabilirim?" veya "Ben bu durumla nasıl başa çıkabilirim?" gibi ifadeler kullanarak kendine olan güvenini artırabilirsin. Unutma, kendine olan güvenini artırmak ve kendini sevmek zaman alır. Sabırlı ve kendine karşı nazik ol. Umarım bu öneriler sana yardımcı olacaktır. ^^
Kardeş eline sağlık da daha sonraki sorularım için denk gelirsen bu kadar uğraşma diye söylüyorum şu an bunu. Ben kendim ile alakalı sorular sormam burada geyik muhabbeti benimkisi yine de sağolasın 😃
Kişilik & Karakter konusunda 203,9b cevap paylaştı.
hayır istediğim olmadığı zaman çirkinleşmem. olanı kabul ederim ben sadece haksızlık yaşadığım zaman çirkinleşirim ki onda da kendimi ve hakkımı savunmak için. yoksa her zaman istediğimiz olacak diye bir kural yok
Hayır. Her zaman olmayabilir istenilen, bu normal. Aşırı tepkiler vermem. Bazen olmadığında ilerleyen zamanlarda sonuçlar çok daha güzel olabiliyor hatta.