Bazen tam bi şeytana dönüşüyorum içimdeki şeytanı nasıl öldürebilir veya dizginleyebilirim psikolojiden anlayanlar?

Özümde iyi biri olduğumu düşünüyorum ama bazen özümdeki o iyi ben resmen transa geçiyor ve kötülüğün saf hali gibi bi insana dönüşüyorum. İki gün önce mesela instagramdan konuştuğum bir kız vardı 6 Şubat deprem olaylarında bi sayfada tanışıp arkadaş olmuştuk. Buna sinirlendim ben ve bu kız yakın zamanda kanserden ablasını kaybetmişti ve biraz kafadan kontak bi kız olduğunu düşünüyorum buna rağmen ona sinirlenince resmen gözüm döndü ve o iyi olan ben transa geçti. Ablasının ölüsüne küfür ettim, sen de onun gibi kanser ol da öl dedim, iyi ki gbermiş ablan hadi bunu da tak kafana ağla her şeyi kafana takıyosun ya sizofren dedim güldüm sonra senin tımarhaneye kapatılman yakındır ezik falan diye kıza demediğimi bırakmadım. Sonra saçmaladığımı anlayıp kendime geldim özür diledim açıklayabildiğim kadarıyla kendimi açıklamaya çalıştım asla eskisi gibi olamazdık ama bilmiyorum kendimi kötü hissettiğim için miydi yoksa ona acıyıp vicdanımı rahatlatmaya çalıştığım için miydi o çabalarım. İşe de yaramadı zaten bugün bana sen normal değilsin psikolojin iyi değil o dediklerinin farkında mısın sen engelliyorum seni canım bana uzak Allah'a yakın ol diyip engellemiş beni. Bu en yakın zamandan örnek şu anda ama ben cidden böyle olmaktan mutlu değilim. Bazı insanlar bu özelliğimi ciddi ciddi takdir ediyor, senin gibi olmak vardı senin canını sıkanın sen canını alıyorsun resmen sözlerinle ben olsam hiçbir şey diyemem kilitlenirim gibi şeyler diyorlar. O kötü tarafıma geçince insanlara hiç düşünmeden saldırmama, onların duygularını ve kırılmalarını önemsemiyorum. Ama bence berbat bişey böyle olmak. Ben farkındayım bunun kötü olduğunun ama değişemiyorum. Sanki iki tane ruhum var gibi ve yaşadığım olaylardan o ruhlarımdan en çok hangisi tetiklenirse bedenimi o ele geçiriyor. Napmalıyım insanlarla ilişkimi çok kötü yönde etkiliyor bu şeytani tarafım. Onun etkisine geçince iş işten geçene kadar kendime gelemiyorum.
Bazen tam bi şeytana dönüşüyorum içimdeki şeytanı nasıl öldürebilir veya dizginleyebilirim psikolojiden anlayanlar?